reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ja mam jutro po pracy wizytę u ginekologa. Już drugie spotkanie z moją małą kropeczką. Dzisiaj u mnie 7+0. Mam nadzieję zobaczyć serduszko bo na ostatniej wizycie kropka była za mała na to i lekarz mówił że nie będzie się dopatrywał i na spokojnie sprawdzimy następnym razem. Jutro 16:10! Trzymajcie kciuki bo stres już jest 🥹❤️

Ja mam tak samo, że czasami zastanawiam się czy to jest wszystko prawdziwe 🤣. Czy któraś z Was też tak ma? Z ciążowych objawów czuję tylko tak mocniej ból kręgosłupa, ból piersi i mam ogromną zadyszkę po kilku krokach albo po samym dłuższym mówieniu. Mam takie popołudniowe lekkie pobolewania podbrzusza, meeega wzdęty brzuch i czasami lekkie mdłości. Jestem tą szczęściarą, że nie wymiotowałam od początku ciąży ani razu ale młodości czasami dokuczają mocniej chociaż meeeeega rzadko aż tak bardzo dokuczliwie. W mojej opinii naprawdę czuję się dobrze aż dziwnie bo zawsze miałam takie wyobrażenie początku ciąży, że tylko siedzisz w domu i wisisz nad kibelkiem bo tak dokuczają mdłości i wymioty 😅😅

U mnie się pojawiły mdłości rano. Jestem w stanie zjeść tylko kanapkę z serem bez żadnych warzyw, ale muszę bo właśnie jestem od rana bardzo głodna i mi niedobrze i przechodzi właśnie po zjedzeniu. Potem już nie mam tego problemu i jem normalnie, ale rano jest kiepsko dopóki nie zjem. :)

Udało mi się umówić na USG genetyczne i pappa do Salve na lipiec i już będzie to z tą refundacją NFZ dla wszystkich, o której pisałam wcześniej. Potrzebne tylko skierowanie od lekarza prowadzącego. :)

My mieliśmy lecieć na wakacje ale ze względu na to że się udało zajść w ciążę oczywiście loty odpuszczamy natomiast szukam czegoś fajnego na wyprawę samochodem lub pociągiem. Nie polecam wychodzić w wysokie góry ale Zakopane samo w sobie straszne nie jest, jest wiele miejsc na ładne spacery które nie są katorżnicze, chociażby pod Reglami, no coś pięknego.
właśnie w góry się nie wybieram. Chcemy odpocząć od remontu iść na basen do oceanarium czy papugarni czy na wielka krokiew. Teraz też dobrze bo upałów nie ma aż takich jak w sierpniu np.

Ja mam jutro po pracy wizytę u ginekologa. Już drugie spotkanie z moją małą kropeczką. Dzisiaj u mnie 7+0. Mam nadzieję zobaczyć serduszko bo na ostatniej wizycie kropka była za mała na to i lekarz mówił że nie będzie się dopatrywał i na spokojnie sprawdzimy następnym razem. Jutro 16:10! Trzymajcie kciuki bo stres już jest 🥹❤️
Trzymamy ❤️i czekamy na wieści

reklama
Do góry