reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Ja mam jutro po pracy wizytę u ginekologa. Już drugie spotkanie z moją małą kropeczką. Dzisiaj u mnie 7+0. Mam nadzieję zobaczyć serduszko bo na ostatniej wizycie kropka była za mała na to i lekarz mówił że nie będzie się dopatrywał i na spokojnie sprawdzimy następnym razem. Jutro 16:10! Trzymajcie kciuki bo stres już jest 🥹❤️

Ja mam tak samo, że czasami zastanawiam się czy to jest wszystko prawdziwe 🤣. Czy któraś z Was też tak ma? Z ciążowych objawów czuję tylko tak mocniej ból kręgosłupa, ból piersi i mam ogromną zadyszkę po kilku krokach albo po samym dłuższym mówieniu. Mam takie popołudniowe lekkie pobolewania podbrzusza, meeega wzdęty brzuch i czasami lekkie mdłości. Jestem tą szczęściarą, że nie wymiotowałam od początku ciąży ani razu ale młodości czasami dokuczają mocniej chociaż meeeeega rzadko aż tak bardzo dokuczliwie. W mojej opinii naprawdę czuję się dobrze aż dziwnie bo zawsze miałam takie wyobrażenie początku ciąży, że tylko siedzisz w domu i wisisz nad kibelkiem bo tak dokuczają mdłości i wymioty 😅😅

U mnie się pojawiły mdłości rano. Jestem w stanie zjeść tylko kanapkę z serem bez żadnych warzyw, ale muszę bo właśnie jestem od rana bardzo głodna i mi niedobrze i przechodzi właśnie po zjedzeniu. Potem już nie mam tego problemu i jem normalnie, ale rano jest kiepsko dopóki nie zjem. :)

Udało mi się umówić na USG genetyczne i pappa do Salve na lipiec i już będzie to z tą refundacją NFZ dla wszystkich, o której pisałam wcześniej. Potrzebne tylko skierowanie od lekarza prowadzącego. :)

My mieliśmy lecieć na wakacje ale ze względu na to że się udało zajść w ciążę oczywiście loty odpuszczamy natomiast szukam czegoś fajnego na wyprawę samochodem lub pociągiem. Nie polecam wychodzić w wysokie góry ale Zakopane samo w sobie straszne nie jest, jest wiele miejsc na ładne spacery które nie są katorżnicze, chociażby pod Reglami, no coś pięknego.
właśnie w góry się nie wybieram. Chcemy odpocząć od remontu iść na basen do oceanarium czy papugarni czy na wielka krokiew. Teraz też dobrze bo upałów nie ma aż takich jak w sierpniu np.

Ja mam jutro po pracy wizytę u ginekologa. Już drugie spotkanie z moją małą kropeczką. Dzisiaj u mnie 7+0. Mam nadzieję zobaczyć serduszko bo na ostatniej wizycie kropka była za mała na to i lekarz mówił że nie będzie się dopatrywał i na spokojnie sprawdzimy następnym razem. Jutro 16:10! Trzymajcie kciuki bo stres już jest 🥹❤️
Trzymamy ❤️i czekamy na wieści

reklama
Do góry