reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Cześć Wam, uff nadrobiłam 🙂 gratuluję Wam, piękne widoczki 💚💛💜💙u mnie wizyta za tydzień podobnie jak piszecie też wyprosiłam lekarza, początkowo proponował wizytę za 3 tyg, a ostatecznie umówiliśmy się za 2. Minął tydzień i tak samo zastanawiam się czy wszystko ok. Nic tak nie uspokaja jak potwierdzenie od lekarza, że wszystko dobrze i widok dziecka na USG, szczegolnie, że ten pierwszy trymestr jest tak ważny🙄
Mój apetyt na tym etapie (7 t 5 d) tragiczny jem już praktycznie tylko zupy, owoce, krakersy, sporadycznie jestem w stanie wcisnąć coś więcej. Co do rezygnacji całkowicie odstawiłam wszelakie napoje, piję tylko wodę niegazowaną.
Podobnie jak pisałyście jak zjem coś to mdłości przechodzą, ale rano budzę się i po wstaniu z łóżka czuję się głodna - więc od razu staram się coś przegryźć
Mam podobnie z jedzeniem
U mnie na obiad bułka z chudą wędlina i musztarda - nie wiem czemu bo nie lubiłam musztardy jakoś za bardzo wcześniej
Warzyw prawie w ogóle nie potrafię w siebie wmusić
Czasami mam ochotę coś zjeść ale na myśl o gotowaniu tego ulewa mi się
Staram się jeść świeże owoce - akurat truskawki się zaczęły 😁 wczoraj w warzywniaku za dwie brzoskwinie dałam 10 zł 😭 no ale jakoś na nie popatrzyłam tak kusiły
Odnośnie mdłości też to zauważyłam że jak mam przerwę ok 5 h od jedzenia to mam mdłości 😁 chociaż już w sumie ciągle mam mdłości czy jest 8:00 , 15:00 czy 22:00
Jedyne co zauważyłam że znikł ten metaliczny posmak co był jeszcze ze mną tydzień temu
Ja odnośnie wizyt ufam lekarzowi jeśli on daje jakieś terminy to tego się trzymam a jak coś będzie nie tak lub będę czuła że coś nie gra zawsze mogę umówić się na wizytę lub jechać do szpitala

reklama
Ja rano to ledwo szklankę wody wypiję i mam wrażenie, że mi żołądek się wywinie na drugą stronę, takie mdłości mnie dopadają. Najgorszej jest po lekach, które biorę na czczo... 🤢

Mnie kusi umówić się na wizytę na początku czerwca, mamy wyjazd 7-9 i chciałabym wiedzieć przed wyjazdem czy wszystko jest ok.

Dziewczyny, pytanie po nocnych przemysleniach: z czego rezygnujecie na czas ciąży? Kawa? Hybryda? Farbowania włosów? Zabiegi upiększające? Jakieś kremy? Ja już nie mogę patrzeć na moje włosy wiec dziś idę ale na farbę bez amoniaku 🙃
ja jedynie nie piję napojów gazowanych i staram się unikać śmieciowego żarcia. Kosmetyki mam wszystkie bezpieczne więc niczego nie odstawiam. Kawy potrzebuje jak tlenu i farbowania włosów też 😆

Cześć Wam, uff nadrobiłam 🙂 gratuluję Wam, piękne widoczki 💚💛💜💙u mnie wizyta za tydzień podobnie jak piszecie też wyprosiłam lekarza, początkowo proponował wizytę za 3 tyg, a ostatecznie umówiliśmy się za 2. Minął tydzień i tak samo zastanawiam się czy wszystko ok. Nic tak nie uspokaja jak potwierdzenie od lekarza, że wszystko dobrze i widok dziecka na USG, szczegolnie, że ten pierwszy trymestr jest tak ważny🙄
Mój apetyt na tym etapie (7 t 5 d) tragiczny jem już praktycznie tylko zupy, owoce, krakersy, sporadycznie jestem w stanie wcisnąć coś więcej. Co do rezygnacji całkowicie odstawiłam wszelakie napoje, piję tylko wodę niegazowaną.
Podobnie jak pisałyście jak zjem coś to mdłości przechodzą, ale rano budzę się i po wstaniu z łóżka czuję się głodna - więc od razu staram się coś przegryźć
mam tak samo z jedzeniem, zupę zjem, owoce, pomidory, jakaś lekka kanapeczka, spoko. Jak widzę kotleta albo coś z mięsam bądź poczuje smażone to on razu żołądek mi pod samo gardło podchodzi 🙈🙈

Dziewczyny, pytanie po nocnych przemysleniach: z czego rezygnujecie na czas ciąży? Kawa? Hybryda? Farbowania włosów? Zabiegi upiększające? Jakieś kremy? Ja już nie mogę patrzeć na moje włosy wiec dziś idę ale na farbę bez amoniaku 🙃
Ja byłam farbować włosy w zeszłym tygodniu . Powiedziałam u fryzjera że jestem w ciąży i dostałam farbę bez amoniaku . Kawę ginekolog zaleciła dwie lekkie ( piję jedna ) bo mam słabe ciśnienie 105/58 i zawroty głowy żeby trochę podwyższyć ciśnienie . Stosujecie już jakieś balsamy dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom ? Ściągnęłam żele bo słyszałam że korzystanie z lampy też nie do końca jest zdrowe . Więc po 10 latach wróciłam do swoich paznokci , które są zrujnowane teraz 🫣

Cześć dziewczyny, ja już po badaniach 370 zł kosztowała mnie ta przyjemność. Ale pieniądze są najmniej ważne. Najważniejsze że badania będą już na piątek więc na 4 czerwca będę je miała tak czy inaczej. Dziś mam tak mocno napięty dzień że aż mnie to stresuje. O 14 piknik w żłobku i gram babcie w przedstawieniu "rzepka" trochę kompromitacji dla przyjemności dzieci. Muszę się wyrwać z pracy mam nadzieję, że nie dostanę batów od kierowniczki bo rano się spóźniłam 20 min.
Także tak...
Kto dziś wizytuje?
W kontekście roli rzepki wyrwanie się z pracy brzmi fenomenalnie 🤣

Koleżanka poradziła mi żebym odpuściła sobie zakopane ( głównie Krupówki Gubałówka itp) bo 7tc to za wcześnie na wakacje. Sama już nie wiem :/ jedziemy z dwójką dzieci i bratem męża i jego żona. W góry napewno się nie wybieramy. Jak uważacie?

Koleżanka poradziła mi żebym odpuściła sobie zakopane ( głównie Krupówki Gubałówka itp) bo 7tc to za wcześnie na wakacje. Sama już nie wiem :/ jedziemy z dwójką dzieci i bratem męża i jego żona. W góry napewno się nie wybieramy. Jak uważacie?
Z tego co wiem to wyprawy nie są wskazane w ciąży , szczególnie przy problemach z ciśnieniem.

reklama
My mieliśmy lecieć na wakacje ale ze względu na to że się udało zajść w ciążę oczywiście loty odpuszczamy natomiast szukam czegoś fajnego na wyprawę samochodem lub pociągiem. Nie polecam wychodzić w wysokie góry ale Zakopane samo w sobie straszne nie jest, jest wiele miejsc na ładne spacery które nie są katorżnicze, chociażby pod Reglami, no coś pięknego.

Do góry