reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Cześć Wam, uff nadrobiłam 🙂 gratuluję Wam, piękne widoczki 💚💛💜💙u mnie wizyta za tydzień podobnie jak piszecie też wyprosiłam lekarza, początkowo proponował wizytę za 3 tyg, a ostatecznie umówiliśmy się za 2. Minął tydzień i tak samo zastanawiam się czy wszystko ok. Nic tak nie uspokaja jak potwierdzenie od lekarza, że wszystko dobrze i widok dziecka na USG, szczegolnie, że ten pierwszy trymestr jest tak ważny🙄
Mój apetyt na tym etapie (7 t 5 d) tragiczny jem już praktycznie tylko zupy, owoce, krakersy, sporadycznie jestem w stanie wcisnąć coś więcej. Co do rezygnacji całkowicie odstawiłam wszelakie napoje, piję tylko wodę niegazowaną.
Podobnie jak pisałyście jak zjem coś to mdłości przechodzą, ale rano budzę się i po wstaniu z łóżka czuję się głodna - więc od razu staram się coś przegryźć
Mam podobnie z jedzeniem
U mnie na obiad bułka z chudą wędlina i musztarda - nie wiem czemu bo nie lubiłam musztardy jakoś za bardzo wcześniej
Warzyw prawie w ogóle nie potrafię w siebie wmusić
Czasami mam ochotę coś zjeść ale na myśl o gotowaniu tego ulewa mi się
Staram się jeść świeże owoce - akurat truskawki się zaczęły 😁 wczoraj w warzywniaku za dwie brzoskwinie dałam 10 zł 😭 no ale jakoś na nie popatrzyłam tak kusiły
Odnośnie mdłości też to zauważyłam że jak mam przerwę ok 5 h od jedzenia to mam mdłości 😁 chociaż już w sumie ciągle mam mdłości czy jest 8:00 , 15:00 czy 22:00
Jedyne co zauważyłam że znikł ten metaliczny posmak co był jeszcze ze mną tydzień temu
Ja odnośnie wizyt ufam lekarzowi jeśli on daje jakieś terminy to tego się trzymam a jak coś będzie nie tak lub będę czuła że coś nie gra zawsze mogę umówić się na wizytę lub jechać do szpitala

reklama
Ja rano to ledwo szklankę wody wypiję i mam wrażenie, że mi żołądek się wywinie na drugą stronę, takie mdłości mnie dopadają. Najgorszej jest po lekach, które biorę na czczo... 🤢

Mnie kusi umówić się na wizytę na początku czerwca, mamy wyjazd 7-9 i chciałabym wiedzieć przed wyjazdem czy wszystko jest ok.

Dziewczyny, pytanie po nocnych przemysleniach: z czego rezygnujecie na czas ciąży? Kawa? Hybryda? Farbowania włosów? Zabiegi upiększające? Jakieś kremy? Ja już nie mogę patrzeć na moje włosy wiec dziś idę ale na farbę bez amoniaku 🙃
ja jedynie nie piję napojów gazowanych i staram się unikać śmieciowego żarcia. Kosmetyki mam wszystkie bezpieczne więc niczego nie odstawiam. Kawy potrzebuje jak tlenu i farbowania włosów też 😆

Cześć Wam, uff nadrobiłam 🙂 gratuluję Wam, piękne widoczki 💚💛💜💙u mnie wizyta za tydzień podobnie jak piszecie też wyprosiłam lekarza, początkowo proponował wizytę za 3 tyg, a ostatecznie umówiliśmy się za 2. Minął tydzień i tak samo zastanawiam się czy wszystko ok. Nic tak nie uspokaja jak potwierdzenie od lekarza, że wszystko dobrze i widok dziecka na USG, szczegolnie, że ten pierwszy trymestr jest tak ważny🙄
Mój apetyt na tym etapie (7 t 5 d) tragiczny jem już praktycznie tylko zupy, owoce, krakersy, sporadycznie jestem w stanie wcisnąć coś więcej. Co do rezygnacji całkowicie odstawiłam wszelakie napoje, piję tylko wodę niegazowaną.
Podobnie jak pisałyście jak zjem coś to mdłości przechodzą, ale rano budzę się i po wstaniu z łóżka czuję się głodna - więc od razu staram się coś przegryźć
mam tak samo z jedzeniem, zupę zjem, owoce, pomidory, jakaś lekka kanapeczka, spoko. Jak widzę kotleta albo coś z mięsam bądź poczuje smażone to on razu żołądek mi pod samo gardło podchodzi 🙈🙈

Dziewczyny, pytanie po nocnych przemysleniach: z czego rezygnujecie na czas ciąży? Kawa? Hybryda? Farbowania włosów? Zabiegi upiększające? Jakieś kremy? Ja już nie mogę patrzeć na moje włosy wiec dziś idę ale na farbę bez amoniaku 🙃
Ja byłam farbować włosy w zeszłym tygodniu . Powiedziałam u fryzjera że jestem w ciąży i dostałam farbę bez amoniaku . Kawę ginekolog zaleciła dwie lekkie ( piję jedna ) bo mam słabe ciśnienie 105/58 i zawroty głowy żeby trochę podwyższyć ciśnienie . Stosujecie już jakieś balsamy dla kobiet w ciąży przeciw rozstępom ? Ściągnęłam żele bo słyszałam że korzystanie z lampy też nie do końca jest zdrowe . Więc po 10 latach wróciłam do swoich paznokci , które są zrujnowane teraz 🫣

Cześć dziewczyny, ja już po badaniach 370 zł kosztowała mnie ta przyjemność. Ale pieniądze są najmniej ważne. Najważniejsze że badania będą już na piątek więc na 4 czerwca będę je miała tak czy inaczej. Dziś mam tak mocno napięty dzień że aż mnie to stresuje. O 14 piknik w żłobku i gram babcie w przedstawieniu "rzepka" trochę kompromitacji dla przyjemności dzieci. Muszę się wyrwać z pracy mam nadzieję, że nie dostanę batów od kierowniczki bo rano się spóźniłam 20 min.
Także tak...
Kto dziś wizytuje?
W kontekście roli rzepki wyrwanie się z pracy brzmi fenomenalnie 🤣

Koleżanka poradziła mi żebym odpuściła sobie zakopane ( głównie Krupówki Gubałówka itp) bo 7tc to za wcześnie na wakacje. Sama już nie wiem :/ jedziemy z dwójką dzieci i bratem męża i jego żona. W góry napewno się nie wybieramy. Jak uważacie?

Koleżanka poradziła mi żebym odpuściła sobie zakopane ( głównie Krupówki Gubałówka itp) bo 7tc to za wcześnie na wakacje. Sama już nie wiem :/ jedziemy z dwójką dzieci i bratem męża i jego żona. W góry napewno się nie wybieramy. Jak uważacie?
Z tego co wiem to wyprawy nie są wskazane w ciąży , szczególnie przy problemach z ciśnieniem.

reklama
My mieliśmy lecieć na wakacje ale ze względu na to że się udało zajść w ciążę oczywiście loty odpuszczamy natomiast szukam czegoś fajnego na wyprawę samochodem lub pociągiem. Nie polecam wychodzić w wysokie góry ale Zakopane samo w sobie straszne nie jest, jest wiele miejsc na ładne spacery które nie są katorżnicze, chociażby pod Reglami, no coś pięknego.

Do góry