reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny mam wynik dzisiejszej bety
Wynik betaHCG 1716,44
Czyli jest szansa że wczoraj była mniejsza i dlatego nie było nic widać na USG? Myślicie że jest taka możliwość? Sprawdzałam że podobno widać od ok 1000/1500. Więc pojawiła się ponownie nadzieja. Ja chyba zwariuję do środowej wizyty.
Najsensowniej byłoby zrobić betę po 48 godz ale w sobotę nigdzie u nas jej nie zrobię, myślicie że warto zrobić jutro w innym lab? To będzie 24 godz.
Doradźcie co robić, bo już nie wiem czy mdli mnie przez ciążę czy z nerwów

reklama
Ta mnie jakoś prawa pachwina ciągnie boli na zmianę z lewą ale po prawej stronie jest tak dokuczliwe, że ciężko siedzieć. Macam tylko cycki czy bolą..
to macanie cyckow to wejdzie nam w krew 😂😂😂ja tak kilka razy dziennie🫢

Ostatnio martwiłam się że nie mam mdłości ani nie jestem zmęczona nic nie boli no i dziś padam na pysk od samego rana i lekko ciągnie brzuch ,coś czuję też że lada moment kawa pójdzie w odstawkę 😱 ja kawosz kupiła sobie ekspress dwa dni przed pozytywnym testem😁😂 i chyba się nie nacieszy😂😂 tak mi ciężko po kawie i jakby mdli że jedna w uzupełnosci mi wystarcza

Wynik betaHCG 1716,44
Czyli jest szansa że wczoraj była mniejsza i dlatego nie było nic widać na USG? Myślicie że jest taka możliwość? Sprawdzałam że podobno widać od ok 1000/1500. Więc pojawiła się ponownie nadzieja. Ja chyba zwariuję do środowej wizyty.
Najsensowniej byłoby zrobić betę po 48 godz ale w sobotę nigdzie u nas jej nie zrobię, myślicie że warto zrobić jutro w innym lab? To będzie 24 godz.
Ja byłam na USG 5 plus 1 cykle 28 dni , beta ładnie przyrasta a tylko sam pęcherzyk było widać i lekko ciałko ale nie była gin pewna bo powiedziała że jeszcze wcześnie . Więc na Twoim miejscu tym bardziej byłabym spokojna :) zrób sobie jeszcze jutro betę i zobaczysz czy przyrasta

Ja byłam na USG 5 plus 1 cykle 28 dni , beta ładnie przyrasta a tylko sam pęcherzyk było widać i lekko ciałko ale nie była gin pewna bo powiedziała że jeszcze wcześnie . Więc na Twoim miejscu tym bardziej byłabym spokojna :) zrób sobie jeszcze jutro betę i zobaczysz czy przyrasta
Pisząc to ja już wiedziałam że muszę tak zrobić, oby wyszła dobrze i mnie chociaż trochę uspokoiła

Wynik betaHCG 1716,44
U mnie poza pęcherzykiem też nie było widać zarodka przy becie 2245

Wynik betaHCG 1716,44
Mi w poprzednich ciążach beta hcg przyrastała o 70%-80% (zdrowa ciąża donoszona do 18 tyg. poroniona przez inne czynniki) a innym dziewczynom po 150% i więcej, nie ważny jest wynik ale który tydzień od owulacji, zapłodnienia, a może zagnieżdżenia? Wyniki beta hcg dla każdej dziewczyny jest inny w danym tygodniu i dniu nawet wg USG bo każda ma inny przyrost.

Wróciłam od lekarza, jest pęcherzyk i pęcherzyk ciążowy, serduszka jak narazie brak. Za dwa tyg. kolejna wizyta. Jutro napiszę więcej bo dzisiaj już zmęczona jestem całą tą sytuacją i czekaniem na wizytę

reklama
Mi w poprzednich ciążach beta hcg przyrastała o 70%-80% (zdrowa ciąża donoszona do 18 tyg. poroniona przez inne czynniki) a innym dziewczynom po 150% i więcej, nie ważny jest wynik ale który tydzień od owulacji, zapłodnienia, a może zagnieżdżenia? Wyniki beta hcg dla każdej dziewczyny jest inny w danym tygodniu i dniu nawet wg USG bo każda ma inny przyrost.
Właśnie muszę sprawdzić ten przyrost, wystraszyłam się wczoraj jak usłyszałam że nawet pęcherzyka nie widzi w 5+3 tyg, gdzie zakładałam że to czas w którym może chociaż potwierdzić prawidłowe usytuowanie ciazy

Do góry