reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Dziewczyny bardzo mi przykro ,przechodziłam przez to rok temu i w marcu Biochem
Trzymajcie się cieplutko 😘będzie dobrze nie poddawajcie się

reklama
Hej Kochana, ja też wczoraj przed wizytą u gin wiedziałam że dostanę okres.
dla tych co czytały wcześniej progesteron nie był problemem, moja lekarka w ogóle uważa że sztuczna suplementacja hormonu nie ma znaczenia, a ja wyniki hormonów mam bardzo dobre.
Nie jestem zadowolona z tej wizyty nic się nie dowiedziałam dostałam jedynie broszurę do innej firmy na badania genetyczne za 5 tyś (lol)
Potem w międzyczasie info, żeby sprawdzić kariotyp.
Mój partner chyba bardziej zawiedzony niż ja - ja po prostu czułam że wszystko spada i tej ciąży nie będzie.
Ale do rzeczy, dziewczyny co zbadać? Wszystkie podstawowe badania mam zrobione, nic tam nie ma. W ciążę zachodzę, jest implementacja.
Badanie nasienia zrobione - generalnie ok, ale pojawia się nieprawidłowa budowa plemników.
No i wiek. My mamy po 40 lat, lekarka powiedziała wprost że to tak będzie po 40.
przykro mi bardzo 🥺🥺🥺
Myślę, ze na wątkach staraczkowych dziewczyny mają dużo różnych doświadczeń i może będą widziały jakie badania polecic.

Ja pracuję z niepełnosprawnymi dziećmi, więc max do 10 tygodnia. Niestety często muszę je dźwigać, albo mają trochę gorszy dzień i machają kończynami.
ja pracuje fizycznie dużo dźwigam przerzucam gorące produkty
do tego praca w szybkim tempie
Uciekam na l4 odrazu po wizycie

dla tych co czytały wcześniej progesteron nie był problemem, moja lekarka w ogóle uważa że sztuczna suplementacja hormonu nie ma znaczenia, a ja wyniki hormonów mam bardzo dobre.
Nie jestem zadowolona z tej wizyty nic się nie dowiedziałam dostałam jedynie broszurę do innej firmy na badania genetyczne za 5 tyś (lol)
Mój partner chyba bardziej zawiedzony niż ja - ja po prostu czułam że wszystko spada i tej ciąży nie będzie.
Ale do rzeczy, dziewczyny co zbadać? Wszystkie podstawowe badania mam zrobione, nic tam nie ma. W ciążę zachodzę, jest implementacja.
Badanie nasienia zrobione - generalnie ok, ale pojawia się nieprawidłowa budowa plemników.
No i wiek. My mamy po 40 lat, lekarka powiedziała wprost że to tak będzie po 40.
Ja mam 31 i w ostatnich 9 miesiącach 4 ciążę biochemiczne, przed urodzeniem syna poroniłam w 7 tygodniu 🤷. Ostatnie co mi zasugerowano to mrożenie nadżerki, co zrobiłam i dlatego wierzyłam w aktualną ciążę (chodziło o stan zapalny wpływający na implantacje itd. ). Teraz została nam już chyba tylko immunologia (7 tys. Na start 🙈, wstrzymuje się bo jakimś cudem syna mam i nie brałam wtedy żadnych magicznych leków). Pytanie jeszcze, czy robiłaś pakiet na trombofilie ? Tutaj czasami wychodzą problemy i można pomóc lekami

tak mi przykro....🥺

reklama
Ja właśnie też zalałam się krwią mimo bety 700 w czwartym tygodniu i progesteronu 36

Do góry