reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

wiesz co, ja mam córkę z 6 stycznia. Termin miałam na 13 stycznia. W szpitalu byłam już od 26 grudnia bo miałam swoje pierwsze ktg i była deceleracja tętna i na kogutach zabrali mnie na izbę przyjęć i szykowali na cc ale tętno wróciło i już zostałam w szpitalu. Ordynator chciała wywołać mi poród jeszcze w grudniu bo wiecie okrojony personel. Postawiłam szpital do góry nogami i nie wyraziłam na to zgody jak się skumałam na co przynieśli mi czopki. Suma sumaru miałam wywoływany 6 stycznia. Więc trochę przykro byłoby mieć teraz dziecko z grudnia jak o pierwsze walczyłam żeby było styczniowe.
Wiesz pytanie podstawowe to czy możesz rodzic o terminie bo nawet przy 1 cc można próbować naturalnie i to się udaje. Ja już miałam cc 2 razy i "bogata" historię wcześniej więc jeżeli donoszę to dużo nie ugram bo naturalnie mi nie pozwolą rodzic. Z resztą na tym etapie teraz to trochę jak planowanie stroju na narty na ferie zimowe 😉 dużo może się jeszcze zdarzyć.

reklama
Wiesz pytanie podstawowe to czy możesz rodzic o terminie bo nawet przy 1 cc można próbować naturalnie i to się udaje. Ja już miałam cc 2 razy i "bogata" historię wcześniej więc jeżeli donoszę to dużo nie ugram bo naturalnie mi nie pozwolą rodzic. Z resztą na tym etapie teraz to trochę jak planowanie stroju na narty na ferie zimowe 😉 dużo może się jeszcze zdarzyć.
nie mogę rodzic naturalnie. Mam właśnie wpisane w dokumenty że poród drogami natury niemożliwy. Przy córce była dystocja barkowa musieli połamać jej obojczyk w ogóle to ja wypychali tym chwytem nie pamiętam jak się on nazywa. Miała szereg obrażeń poporodowych całe szczecie wszyła z tego cało. Więc wiem że żaden lekarz nie podejmie się porodu siłami natury. Masz rację. Na dzień dzisiejszy ciężko cokolwiek planować. Zobaczymy co jutro powie lekarz

Dam znać jak będę mieć hcg i też, czekam na wynik 😁 trochę się uspokoiłam bo plamienie mi się skończyło i czuję się całkiem normalnie tylko zapachy super intensywne, nie mam ochoty nic jeść, dziś połowę rzeczy z lodówki wywaliłam. Za to od jakiś dwóch tygodni wciągam batony - co dla mnie zupełnie nie typowe…
Co do ciągnięcia brzucha to raz to jest raz nie jest, myślę że to tak wygląda.

Dam znać jak będę mieć hcg i też, czekam na wynik 😁 trochę się uspokoiłam bo plamienie mi się skończyło i czuję się całkiem normalnie tylko zapachy super intensywne, nie mam ochoty nic jeść, dziś połowę rzeczy z lodówki wywaliłam. Za to od jakiś dwóch tygodni wciągam batony - co dla mnie zupełnie nie typowe…
Co do ciągnięcia brzucha to raz to jest raz nie jest, myślę że to tak wygląda.
masz zupełnie tak jak ja w poprzedniej ciąży. Nagle ochota na słodkie, wszystko mi śmierdziało i też plamiłam, ale dość długo. Strasznie mnie to stresowało i co chwilę byłam w łazience sprawdzić co się dzieje 🙈

masz zupełnie tak jak ja w poprzedniej ciąży. Nagle ochota na słodkie, wszystko mi śmierdziało i też plamiłam, ale dość długo. Strasznie mnie to stresowało i co chwilę byłam w łazience sprawdzić co się dzieje 🙈
To prawda dla mnie te plamienia najgorsze, tym bardziej że w styczniu 2023 straciłam wczesną ciążę i to był jakiś horror. Teraz jakaś spokojniejsza jestem, ale czuję że te hormony szaleją 😁🫢 ogólnie cały czas nie dowierzam, beta dziś zrobiona ale wyniki pewnie będą jutro z rańca.

To prawda dla mnie te plamienia najgorsze, tym bardziej że w styczniu 2023 straciłam wczesną ciążę i to był jakiś horror. Teraz jakaś spokojniejsza jestem, ale czuję że te hormony szaleją 😁🫢 ogólnie cały czas nie dowierzam, beta dziś zrobiona ale wyniki pewnie będą jutro z rańca.
też mam za sobą poronienie zatrzymane i ciążę biochemiczną, ale to było dawno, teraz musi być dobrze, jak u każdej z nas 💪💪

reklama
BETA 144, Progesteron 23,40. Chyba wygląda dobrze ale przestraszyłam się TSH bo w zeszłym miesiącu miałam 2,21 i nagle zaszłam w ciążę i mam 3,51 co jest zdecydowanie za dużo. Na szczęście mam dzisiaj jeszcze endokrynologa bo coś mnie tchnęło żeby się zapisać. Mieliście może kiedyś taką sytuację z TSH?

Do góry