reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
no właśnie. Dostałam kosmetyki z Bielendy ten niebieski zestaw blue matcha. Pisze że ma 92% naturalnych ale ja się nie znam co jest szkodliwe
@Memories a jakie kremy możesz ?
Ja używam takich profesjonalnych kosmetyków. Ale wiem, że na pewno miałam odstawić kosmetyki z kwasem salicylowym, właśnie retinolem nawet w małym stężeniu.
Za to mogę używać maść z kwasem azelainowym na pryszcze :D

Dziewczyny mam pytanko kiedy najlepiej umówić się do ginekologa po zrobieniu pozytywnego testu ? I kiedy lekarz wysyła na badania krwi ? Od razu na pierwszej wizycie? Już nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży ale nie będę ukrywać że chce na pierwszą wizytę lub dwie iść na NFZ żeby zrobić te badania za darmo bo w poprzedniej ciąży od początku byłam prywatnie i koszt to coś około 600 zł i to było 6 lat temu to teraz pewnie dużo drożej to wychodzi 🤔

Dziewczyny mam pytanko kiedy najlepiej umówić się do ginekologa po zrobieniu pozytywnego testu ? I kiedy lekarz wysyła na badania krwi ? Od razu na pierwszej wizycie? Już nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży ale nie będę ukrywać że chce na pierwszą wizytę lub dwie iść na NFZ żeby zrobić te badania za darmo bo w poprzedniej ciąży od początku byłam prywatnie i koszt to coś około 600 zł i to było 6 lat temu to teraz pewnie dużo drożej to wychodzi 🤔
Ja po zrobieniu testów ciążowych zawsze umawiam się na za 3 tygodnie :)
U mnie to akurat bardzo dobry czas.

I tak, też robie ze idę na 2 wizyty w ramach NFZ choćby żeby zrobić pierwsze badania ;p

Ja próbowałam w tej ciąży przemóc się i iść na NFZ żeby mieć darmowe badania ale nigdy więcej nie popełnię tego błędu x)

Dziewczyny odnośnie kosmetyków w ciąży…
Byłam u dermatologa żeby sprawdziła czy kosmetyki, których używam są bezpieczne i powiedziała, że w ciąży niewskazane jest używanie antyperspirantu 🫣 serio? 😳

reklama
Dziewczyny od wczoraj tak mi niedobrze, że co chwila muszę się położyć 😕 macie jakieś sprawdzone sposoby na mdłości? Nie wiedziałam, że ciąże mogą się tak różnić 😬

Do góry