S
sylwia114@
Gość
a byłaś już u Ginki ? mi nie kazała badać Bety - przyszłam do niej z jednym wynikiemBeta 18 422 jeszcze progesteron
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a byłaś już u Ginki ? mi nie kazała badać Bety - przyszłam do niej z jednym wynikiemBeta 18 422 jeszcze progesteron
Będziesz jeszcze powtarzać . Ja zrobiłam ostatnią 2 tyg temu prawie , mam wizytę w poniedziałek , ale dzisiaj się stresuje . Mam wrażenie jakby objawy zaczęły mijać . Nie wiem czy nie schizuje . Dzisiaj byłam robić podstawowe badania z krwi na zjedzenie gin ale nie zlecałam już bety . Dziewczyny powtarzacie jeszcze poza 2 betami w odstępie 48 h robicie jeszcze dodatkowo ? Dzisiaj mam 6t 1 dzień .Beta 18 422 jeszcze progesteron
Mi też nie, powiedziała że nie ma sensu … ale chyba dla świętego spokoju wartoa byłaś już u Ginki ? mi nie kazała badać Bety - przyszłam do niej z jednym wynikiem
piękna ja jutro idę zrobić przed wizytą muszę sie psychicznie nastawićBeta 18 422 jeszcze progesteron
Ja zrobiłam tylko raz bo straciłam na chwilę objawy i się zmartwiłam i chciałam zobaczyć czy jest wysoka ale ogólnie miałam wcale nie robić w tej ciąży bo w poprzedniej niby na początku też ładnie przyrastalo a i tak wyszło poronienie więc dla mnie to nie był żaden wyznacznikBędziesz jeszcze powtarzać . Ja zrobiłam ostatnią 2 tyg temu prawie , mam wizytę w poniedziałek , ale dzisiaj się stresuje . Mam wrażenie jakby objawy zaczęły mijać . Nie wiem czy nie schizuje . Dzisiaj byłam robić podstawowe badania z krwi na zjedzenie gin ale nie zlecałam już bety . Dziewczyny powtarzacie jeszcze poza 2 betami w odstępie 48 h robicie jeszcze dodatkowo ? Dzisiaj mam 6t 1 dzień .
Najczęściej wybierany test NIPT czyli nieinwazyjne badanie prenatalne to NIFTY PRO ( pro ma większy zakres badan).Wystarczy próbka krwi pobierana od ciezarnej.DNA płodu jest obecne we krwi matki.Test niftty ma wyzsza czułość niz test PAPP-a i pozwala uniknąć amniopunkcji.Ale najważniejsze jest to, że można go wykonać po ukończeniu 10 tyg. ciazy. Później się jest spokojnym . Można poznać płeć (na zyczenie).Cześć, a czym one się różnią i czemu warto zrobić ten test premium z tego co widzę w Internecie ?
ja też w zasadzie nie mam większych objawów, oprócz bólu i powiększenia piersi to czuję się dobrze, choć mam faktycznie mniej energii, ale nie doskwierają mi na razie żadne mdłości i nudnościAle piękna beta!
Przepraszam, że się nie odzywam, kompletnie nie mam czasu… jak nie praca, to w domu cały czas jest coś do roboty, nawet nie mam kiedy odpocząć.
Dziewczyny, czy tylko ja nie mam praktycznie żadnych objawów oprócz delikatnie wzdętego brzucha i szybszego męczenia się? Ani żadnych mdłości, może delikatnie bolące sutki ale tylko przy dotyku. Poza tym kompletnie nic wiem że tylko się cieszyć, ale bardzo mnie to zastanawia.
Kochana, przetrwanie zaczyna się po porodzieogółem atrzę na kobiety w zaawansowanej ciąży lub z małymi szkrabami, to często mam ochotę je zapytać jak przetrwały
Dziękujemy za wyczerpującą wiadomość druga ciąża ale 17 lat temu o takich badaniach nie słyszałamNajczęściej wybierany test NIPT czyli nieinwazyjne badanie prenatalne to NIFTY PRO ( pro ma większy zakres badan).Wystarczy próbka krwi pobierana od ciezarnej.DNA płodu jest obecne we krwi matki.Test niftty ma wyzsza czułość niz test PAPP-a i pozwala uniknąć amniopunkcji.Ale najważniejsze jest to, że można go wykonać po ukończeniu 10 tyg. ciazy. Później się jest spokojnym . Można poznać płeć (na zyczenie).