reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Chyba nikt tu dobrze nie śpi 🙈 ja się czuję jak zombie. A najgorsze że w ciągu dnia też nie mogę zasnąć...
Czyli bole okresowe to moze byc poczetek porodu? Ja ostatnio mam tak ciagle wieczorem 😂 matko bosko
Właśnie słyszałam że niektóre dziewczyny mają takie bóle kilka dni przed porodem 😄U mnie akurat zawsze zwiastowały poród za kilka godzin

reklama
Dziewczyny macie może problemy ze snem? Moje trwają od 2 tygodni. Zasypiam dopiero nad ranem. Nie mam też apetytu i mam mdłości. Jadę w piątek na morfologię, to normalne? Czytałam, że dziecko może coś uciskać i z tego to może się brać:) Jestem w 32 tygodniu
Ja też mam problemy ze snem, ale budzę się w nocy i do rana już nie śpię 😅 myślę, że normalne. Ja się ratuje renni jak mam mdłości, ale czasem było blisko żeby się obiad wrocil 😅 teraz już trochę jest lepiej. Zależy jak się mlody ułoży też

Bierzecie może magnez? Ja biorę raptem dwa razy dziennie rano i wieczorem i wczoraj wieczorem zapomniałam i miałam taki skurcz w nodze w nocy, że brak słów.
Ja po wizycie, moja mała waży już 1600g, badania wszystkie na razie ok.
Jedynie co to stresuje mnie wizja porodu, lekarka powiedziała, że mam jeszcze czas na zastanowienie co chcę 😁
A który u Ciebie tydzień?
Ja się trochę załamałam bo 2 tyg temu mała ważyła 1800 a dzisiaj 2500 a jeszcze 34 tydz się nie zaczął i mój stres przed porodem znowu się zwiększył 😥
Wiem, że najważniejsze że wszystko jest idealnie bo i wyniki badań i ktg i USG ale już raz rodziłam 4 kg synka i myślałam że tym razem będzie lżej...

O super wiedzieć! Jak masz jeszcze jakieś informacje jak to dokładnie wygląda to dawaj znać, chciałabym wiedzieć jak wygląda procedura :) wszystko bym chciała wiedzieć 🤪
Wypytałam dzisiaj położną o zzo. Ponoć teraz w szpitalu w kt planuje rodzić jest dla każdej chętnej więc się cieszę chociaż i tak z tyłu głowy mam, że może nie zdążyć zadziałać. Mówiła mi też że powinno praktycznie całkowicie zminimalizować ból czyli tak jak pamiętałam z pierwszego porodu. Nie zawsze cewnikuja ale mogą jak pęcherz sam nie może się rozluźnić żeby oddać mocz no i jeżeli chodzi o leżenie to zależy. Lepiej się rozkłada znieczulenie podczas leżenia a nie chodzenia ale jak nie ma przeciwwskazań to można chodzić. Czyli jak zawsze wszystko zależy od różnych czynników 😅

Ja się trochę załamałam bo 2 tyg temu mała ważyła 1800 a dzisiaj 2500 a jeszcze 34 tydz się nie zaczął i mój stres przed porodem znowu się zwiększył 😥
Wiem, że najważniejsze że wszystko jest idealnie bo i wyniki badań i ktg i USG ale już raz rodziłam 4 kg synka i myślałam że tym razem będzie lżej...
A może na ostatniej wizycie nie doszacowali wagi? Ja tak mialam i później się okazało, że to był błąd pomiaru i dziecko jest w normie:)

A może na ostatniej wizycie nie doszacowali wagi? Ja tak mialam i później się okazało, że to był błąd pomiaru i dziecko jest w normie:)
Raczej nie bo rowno mc temu miała 1600, dwa tyg 1800 a teraz 2500... Moja gin mi powiedziała że dzieci przybierają skokowo i pomiar mógł być robiony tak jakby przed tym skokiem a dzisiaj był już zrobiony po.... Faktycznie w tym tyg przytulam kg 🙈 w sumie wychodzi że nie ja tylko mała...🥴 Ale pocieszyła mnie że duża szansa że w najbliższym czasie ta waga będzie bardziej stała no a potem skok 🫣

Mój w 33+1 ważył 2400, w 34+6 2800 a w 36+1 3000 także też zwolnił i raczej nie dobije już do 4kg 😃

U mnie mała też miała chyba trzy takie skoki. Przerażona byłam że będą chcieli wywoływać tak jak ostatni mój poród a wczoraj na wizycie okazało się że nie jest źle niecałe 3200 , 37 +5

Też chyba zależy jak zmierzy lekarz i na jakim sprzęcie. Wczoraj robiliśmy echo i niby 2300, a dziś byłam u swojej gin i 2200 😁 co nie zmienia faktu że w 2 tyg przybrał okolo 600g 😅 też liczę że zwolni bo to dopiero 33 tc 😅

reklama
Do góry