reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

Ja się zastanawiam jakie te skurcze są. Bo miałam dwa razy raz jednej nocy raz drugiej, że miałam taki skurcz w podbrzuszu jak na okres, jeden był delikatny a drugi taki mocny. Tylko że potem bąka puściłam więc się zastanawiam czy to coś takiego, czy bez kitu po prostu bąk przechodził i czasami czuję się taki ból jak masz wzdęcia.

reklama
Bierzecie może magnez? Ja biorę raptem dwa razy dziennie rano i wieczorem i wczoraj wieczorem zapomniałam i miałam taki skurcz w nodze w nocy, że brak słów.
Ja po wizycie, moja mała waży już 1600g, badania wszystkie na razie ok.
Jedynie co to stresuje mnie wizja porodu, lekarka powiedziała, że mam jeszcze czas na zastanowienie co chcę 😁

Ja się zastanawiam jakie te skurcze są. Bo miałam dwa razy raz jednej nocy raz drugiej, że miałam taki skurcz w podbrzuszu jak na okres, jeden był delikatny a drugi taki mocny. Tylko że potem bąka puściłam więc się zastanawiam czy to coś takiego, czy bez kitu po prostu bąk przechodził i czasami czuję się taki ból jak masz wzdęcia.
No niestety nie pomogę Ci, bo sama chciałabym wiedzieć jakie te skurcze są 😁
Ale coś takiego jak odpisujesz miałam wczoraj, czułam się mega okresowo, ale po wypróżnieniu mi przeszło.

Bierzecie może magnez? Ja biorę raptem dwa razy dziennie rano i wieczorem i wczoraj wieczorem zapomniałam i miałam taki skurcz w nodze w nocy, że brak słów.
Ja po wizycie, moja mała waży już 1600g, badania wszystkie na razie ok.
Jedynie co to stresuje mnie wizja porodu, lekarka powiedziała, że mam jeszcze czas na zastanowienie co chcę 😁
Ja biorę magnezu aż 8 tabletek bo mi się brzuch stawiał mocno 🫣 no i wywala mi zawsze ciśnienie u lekarza 😅 ja też coraz częściej zaczynam myśleć o porodzie 😁

Te skurcze zaczynają się w podbrzuszu i w moim przypadku to trzyma mnie chwilę i przechodzi na plecy odcinek lędźwiowy i wtedy czuję takie rozpieranie. Dzisiaj rano tak miałam jeden raz. Ja już teraz będę się bacznie przyglądała temu co się dzieje. Ja znam te skurcze bo w taki sposób objawiał się początek porodu wtedy już wiedziałam że coś się dzieje a w tej ciąży takie skurcze miewam już od dłuższego czasu ostatnio miałam kilka dni pod rząd , przerwa była i dzisiaj rano miałam raz. One nie są aż tak bardzo bolesne ale mi zupełnie przypominają to co się będzie działo później 🫣 z tym , że ja boję się bardzo , ale jednak ten rozsądek teraz bierze górę i wiem , że to minie i będzie pięknie ♥️ trzeba słuchać swojego ciała i zupełnie poddać się temu. Rodziłam pierwsze dziecko 16 lat temu i pierwsze dwa porody to był szok , ja nie wiedziałam co się dzieje w trakcie partych chciałam z łóżka zeskoczyć, położna krzyczała na mnie. A już późniejszy poród to ból ten sam , ale głowa inna... Większa świadomość, czuje się co trzeba i jak.

Ból podobny do takiego jak masz okres ale niestety coraz mocniejszy, bardziej regularny i częsty. Warto iść pod prysznic bo może fałszywy alarm i się wyciszy a jak nie to zbiórka do szpitala 😊

reklama
Do góry