reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Dziewczyny a jak zakup wózków? Macie coś na oku? Jakieś polecenia? To moja pierwsza ciąża, wybór ogromny. Nie wiem na co zwrócić uwagę 🤭
szczerze to kupiłam używany, skiddou oslo 2w1, gondole używa się pół roku a szczerze te spacerówki z wózków 2w1 nie spełniają moich oczekiwań więc później lubię jakąś fajną spacerówkę. Bardzo dużo spaceruje ze starszą córką ale też jeździmy w teren więc muszę mieć coś lekkiego na wyjazdy

Tak wgl cześć dziewczyny, nie wiedziałam że wątek otwarty przetrwał 😊 może się przedstawię Aśka 30 lat ,to moja 3 ciąża, starsza córka ma 6 lat ,drugą ciążę straciłam i teraz czekam na styczniową Matyldelę 🥰

Załączniki

• 84dcbfdb-de01-4a8a-998f-6c17088f6fa1.jpeg
    84dcbfdb-de01-4a8a-998f-6c17088f6fa1.jpeg
    26 KB · Wyświetleń: 17
Oj jak ja bym chciała już 30 tydzień, nie narzekajcie :)
Żeby jakoś zmienić temat chciałam spytać co tam kupujecie? ;)
Zakupy to zawsze weselszy temat, ja mam pierwszego syna i patrząc teraz na zestawy niemowlęce to myślę, że tak mało mu kupiłam 🤣
Czy i jeśli tak to jakie polecacie?
- monitor oddechu
- nianię elektryczną
- laktator
- kokon niemowlęcy
- co lepsze kołderka czy śpiworek?
Nie wiem o co jeszcze zapytać 😁
Ja monitor snuza hero, laktator neno ale nie wiem który jeszcze no i śpiworek a nie kołderkę. A kokon zamówiłam z owieczka.com.pl

Dziewczyny a jak zakup wózków? Macie coś na oku? Jakieś polecenia? To moja pierwsza ciąża, wybór ogromny. Nie wiem na co zwrócić uwagę 🤭
We wrześniu opisywałam dosyć mocno na co zwracam uwagę 😅 jestem nianią od 10 lat i trochę wózkami pojeździłam. Ja kupiłam britax Romer smile 5z. Jest świetny, na każdy teren, ma głęboki kosz, długą budkę w spacerówce, wygodny hamulec, regulowany długi podnóżek. Jedyny minus to że ciężki. Ale ja mam wózkarnie i do tego drugi wózek na szybkie akcje yoyo.

Ja monitor snuza hero, laktator neno ale nie wiem który jeszcze no i śpiworek a nie kołderkę. A kokon zamówiłam z owieczka.com.pl
O też przeglądałam tą stronę ostatnio 🙂 czyli monitor już wiem jaki 🙂 śpiworek też do mnie bardziej przemawia, bo kołderki średnio używałam przy synku. A kupujecie takie gotowe kocyki do fotelika samochodowego? Wydaje się to ciekawą opcją zamiast kurtek

reklama
Kupiłam dwa używane 🤭 zdecydowałam się jednak na Mamas&papas. Go dola jak nowa. Fajnie sie prowadzi. Jak dziecko będzie juz w spacerówce to pomyślę o zakupie dodatkowo jakiegoś lekkiego na szybkie zakupy i krótkie wyjścia.

szczerze to kupiłam używany, skiddou oslo 2w1, gondole używa się pół roku a szczerze te spacerówki z wózków 2w1 nie spełniają moich oczekiwań więc później lubię jakąś fajną spacerówkę. Bardzo dużo spaceruje ze starszą córką ale też jeździmy w teren więc muszę mieć coś lekkiego na wyjazdy

Tak wgl cześć dziewczyny, nie wiedziałam że wątek otwarty przetrwał 😊 może się przedstawię Aśka 30 lat ,to moja 3 ciąża, starsza córka ma 6 lat ,drugą ciążę straciłam i teraz czekam na styczniową Matyldelę 🥰

Cześć Joanna 😊
Piekne imię Matylda 🥰

Co do otulacza to mam otulacz na cieplejsze dni, a na chlodniejsze dedykowany do fotelików śpiworek, tez z dziurkami na pasy.

Jesli chodzi o monitor oddechu, to czytalam wiele opinii i jeski dziecko nie jest wcześniakiem ani nie ma problemów z oddychaniem po porodzie to nie ma potrzeby wydawac na to pieniędzy, tak więcej ja sie wstrzymuje z zakupem.
Jesli będzie potrzeba to ktos kupi, tyle tego jest teraz na rynku.

Do góry