reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
Dziewczyny a jak zakup wózków? Macie coś na oku? Jakieś polecenia? To moja pierwsza ciąża, wybór ogromny. Nie wiem na co zwrócić uwagę 🤭
szczerze to kupiłam używany, skiddou oslo 2w1, gondole używa się pół roku a szczerze te spacerówki z wózków 2w1 nie spełniają moich oczekiwań więc później lubię jakąś fajną spacerówkę. Bardzo dużo spaceruje ze starszą córką ale też jeździmy w teren więc muszę mieć coś lekkiego na wyjazdy

Tak wgl cześć dziewczyny, nie wiedziałam że wątek otwarty przetrwał 😊 może się przedstawię Aśka 30 lat ,to moja 3 ciąża, starsza córka ma 6 lat ,drugą ciążę straciłam i teraz czekam na styczniową Matyldelę 🥰

Załączniki

• 84dcbfdb-de01-4a8a-998f-6c17088f6fa1.jpeg
    84dcbfdb-de01-4a8a-998f-6c17088f6fa1.jpeg
    26 KB · Wyświetleń: 27
Oj jak ja bym chciała już 30 tydzień, nie narzekajcie :)
Żeby jakoś zmienić temat chciałam spytać co tam kupujecie? ;)
Zakupy to zawsze weselszy temat, ja mam pierwszego syna i patrząc teraz na zestawy niemowlęce to myślę, że tak mało mu kupiłam 🤣
Czy i jeśli tak to jakie polecacie?
- monitor oddechu
- nianię elektryczną
- laktator
- kokon niemowlęcy
- co lepsze kołderka czy śpiworek?
Nie wiem o co jeszcze zapytać 😁
Ja monitor snuza hero, laktator neno ale nie wiem który jeszcze no i śpiworek a nie kołderkę. A kokon zamówiłam z owieczka.com.pl

Dziewczyny a jak zakup wózków? Macie coś na oku? Jakieś polecenia? To moja pierwsza ciąża, wybór ogromny. Nie wiem na co zwrócić uwagę 🤭
We wrześniu opisywałam dosyć mocno na co zwracam uwagę 😅 jestem nianią od 10 lat i trochę wózkami pojeździłam. Ja kupiłam britax Romer smile 5z. Jest świetny, na każdy teren, ma głęboki kosz, długą budkę w spacerówce, wygodny hamulec, regulowany długi podnóżek. Jedyny minus to że ciężki. Ale ja mam wózkarnie i do tego drugi wózek na szybkie akcje yoyo.

Ja monitor snuza hero, laktator neno ale nie wiem który jeszcze no i śpiworek a nie kołderkę. A kokon zamówiłam z owieczka.com.pl
O też przeglądałam tą stronę ostatnio 🙂 czyli monitor już wiem jaki 🙂 śpiworek też do mnie bardziej przemawia, bo kołderki średnio używałam przy synku. A kupujecie takie gotowe kocyki do fotelika samochodowego? Wydaje się to ciekawą opcją zamiast kurtek

reklama
Kupiłam dwa używane 🤭 zdecydowałam się jednak na Mamas&papas. Go dola jak nowa. Fajnie sie prowadzi. Jak dziecko będzie juz w spacerówce to pomyślę o zakupie dodatkowo jakiegoś lekkiego na szybkie zakupy i krótkie wyjścia.

szczerze to kupiłam używany, skiddou oslo 2w1, gondole używa się pół roku a szczerze te spacerówki z wózków 2w1 nie spełniają moich oczekiwań więc później lubię jakąś fajną spacerówkę. Bardzo dużo spaceruje ze starszą córką ale też jeździmy w teren więc muszę mieć coś lekkiego na wyjazdy

Tak wgl cześć dziewczyny, nie wiedziałam że wątek otwarty przetrwał 😊 może się przedstawię Aśka 30 lat ,to moja 3 ciąża, starsza córka ma 6 lat ,drugą ciążę straciłam i teraz czekam na styczniową Matyldelę 🥰

Cześć Joanna 😊
Piekne imię Matylda 🥰

Co do otulacza to mam otulacz na cieplejsze dni, a na chlodniejsze dedykowany do fotelików śpiworek, tez z dziurkami na pasy.

Jesli chodzi o monitor oddechu, to czytalam wiele opinii i jeski dziecko nie jest wcześniakiem ani nie ma problemów z oddychaniem po porodzie to nie ma potrzeby wydawac na to pieniędzy, tak więcej ja sie wstrzymuje z zakupem.
Jesli będzie potrzeba to ktos kupi, tyle tego jest teraz na rynku.

Do góry