reklama
U mnie różnie. Zazwyczaj wieczorami jest mocniej aktywny, wczoraj był mniej, dzisiaj rano tylko tylko kopniak na zasadzie „spoko mama nic mi nie jest” posłuchałam detektorem, wszystko idealnie. Także myślę że to normalne, dzisiaj już w dzień ruchy mocniej odczuwalneHej dziewczyny, sporadycznie do Was zerkam, moze pomozecie. Mam pytanie o ruchy Waszych maluchów. Czy one mają zawsze taka sama intensywność? Jestem po 4 stratach i przyznaje, że strasznie swiruje w tej ciazy. Termin na koniec stycznia, ale jest ryzyko wcześniejszego porodu. Boję się nawet przygotować wyprawkę.
Są dni, że dziecko jest aktywne i takie że trzeba je pobudzać do aktywności. Jak jest u Was?
Położna mówiła żeby nie liczyć. Te wszystkie schematy są o kant tyłka powiedziała żeby po prostu obserwować swoje dziecko i po jakimś czasie nauczymy się naszego dziecka. Jak coś odbiega od normy to udać się do lekarza. Bo jedne dzieci będą bardzo ruchliwe od początku inne w między czasie przestaną być ruchliwe. Trzeba obserwować, ale nie liczyć .P.S. widziałam tez jakies posty, ze te maluchy takie psotne w 26 tc.
A Wy już liczycie ruchy?
Ja nie liczę, bardziej intuicyjnie czuję czy było ich mniej czy więcejP.S. widziałam tez jakies posty, ze te maluchy takie psotne w 26 tc.
A Wy już liczycie ruchy?
A jakiego używasz detektora? Bez trudu znajdujesz puls? Bo myślałam o zakupie, ale boję się że jeszcze mocniej mnie to będzie stresowałoU mnie różnie. Zazwyczaj wieczorami jest mocniej aktywny, wczoraj był mniej, dzisiaj rano tylko tylko kopniak na zasadzie „spoko mama nic mi nie jest” posłuchałam detektorem, wszystko idealnie. Także myślę że to normalne, dzisiaj już w dzień ruchy mocniej odczuwalne
Mój maluch to od samego początku nie jest za bardzo ruchliwy. Bardziej czuję jak się wygina/przeciaga niż kopie. Późno też zaczęłam czuć ruchy. Na początku się martwiłam ale lekarz twierdzi że wszystko dobrze to przyjęłam że moze jest z tych spokojniejszych
Ja mam taki, używam od 9+5 tc później jak zaczęłam czuć ruchy to już sporadycznie jak coś mnie zaniepokoi. Ogólnie różne są opinie, mnie osobiście bardziej uspokaja niż stresuje korzystanie z niego i teraz już bez problemu znajduje malucha, wcześniej jak był mniejszy to chwilę szukałam a jak był całkowicie malutki to często po pół godziny szukałam ale się udawałoA jakiego używasz detektora? Bez trudu znajdujesz puls? Bo myślałam o zakupie, ale boję się że jeszcze mocniej mnie to będzie stresowało
Załączniki
No każde dziecko jest przecież inne. Uspokoiłyście Dziewczyny, dziękiMój maluch to od samego początku nie jest za bardzo ruchliwy. Bardziej czuję jak się wygina/przeciaga niż kopie. Późno też zaczęłam czuć ruchy. Na początku się martwiłam ale lekarz twierdzi że wszystko dobrze to przyjęłam że moze jest z tych spokojniejszych
To muszę się zastanowić w takim razie. Ja mam sporo tkanki na brzuchu więc też nie ukrywam, że obawiałam się ze będę mieć problem ze znalezieniem tętna maluszka. Ale na tym etapie moze nie byłoby tak źleJa mam taki, używam od 9+5 tc później jak zaczęłam czuć ruchy to już sporadycznie jak coś mnie zaniepokoi. Ogólnie różne są opinie, mnie osobiście bardziej uspokaja niż stresuje korzystanie z niego i teraz już bez problemu znajduje malucha, wcześniej jak był mniejszy to chwilę szukałam a jak był całkowicie malutki to często po pół godziny szukałam ale się udawało
Dziękuję za polecajke
reklama
Palinka13
Moderator
mam troche na glowie teraz nie ukrywam i moze to dlatego bo remonty i tym zyje ale jak zaczelam czuc ruchy to jakas jestem spokojniejsza i przestalam analizowac czy teraz wiecej czy mniej. Wazne, ze kopnie i wiem, ze jest gitJak Ci się to udaje? Powiem szczerze, że dużo myślę pozytywnie i nie zamęczam glowy, ale łatwo mi popaść w smutek jak coś mnie zmartwi. Nawet jeśli to chwilowe to potem jest stres. Zauważyłam, że dzidzius też na ten stresie reaguje cisza. Moje gadanie, żeby kopnął szurnieta matkę nic nie daje