reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2025 👶👶

reklama
U mnie jak zaczal się poród to były takie skurcze ale bolało jak na okres coraz bardziej
Braxtona-hicksa są bezbolesne, twardnieje brzuch po prostu. Czasem cały, czasem tylko jedna strona. One tylko kurczą macicę przygotowując ją na prawdziwe skurcze. Mogą zacząć się one zazwyczaj od 21 tygodnia ciąży, ale nie muszą. Te o których Ty mówisz, że były bolesne to są przepowiadające, one są lekko bolesne i nieregularne. Po nich należy się spodziewać już normalnych skurczy. Jak przepowiadające pojawiają się wcześniej niż w 37 tygodniu ciąży trzeba jechać jak najszybciej na IP. Nie dawno byłam na szkole rodzenia i wszystko o tym było. Bardzo polecam skorzystać :)

Braxtona-hicksa są bezbolesne, twardnieje brzuch po prostu. Czasem cały, czasem tylko jedna strona. One tylko kurczą macicę przygotowując ją na prawdziwe skurcze. Mogą zacząć się one zazwyczaj od 21 tygodnia ciąży, ale nie muszą. Te o których Ty mówisz, że były bolesne to są przepowiadające, one są lekko bolesne i nieregularne. Po nich należy się spodziewać już normalnych skurczy. Jak przepowiadające pojawiają się wcześniej niż w 37 tygodniu ciąży trzeba jechać jak najszybciej na IP. Nie dawno byłam na szkole rodzenia i wszystko o tym było. Bardzo polecam skorzystać :)
Ok dzięki za wytłumaczenie :)

Jak tam się czujecie? Wszystko gotowe? Ja się właśnie przymierzam do zakupu łóżeczka, dustawke dostaniemy od znajomych :) Kupujecie śpiworki do spania? Mam na myśli takie bez rękawów, zapinane u góry na ramionach na zatrzaski. U starszych synów się fajnie sprawdziły ale jeden miał 4 mc zimą a drugi 8 mc i mam rozkimne co do zimowego noworodka 😂 dobrze że już nie pracuje bo by mi czasu na rozmyślanie nie starczyło 🙈

Jak tam się czujecie? Wszystko gotowe? Ja się właśnie przymierzam do zakupu łóżeczka, dustawke dostaniemy od znajomych :) Kupujecie śpiworki do spania? Mam na myśli takie bez rękawów, zapinane u góry na ramionach na zatrzaski. U starszych synów się fajnie sprawdziły ale jeden miał 4 mc zimą a drugi 8 mc i mam rozkimne co do zimowego noworodka 😂 dobrze że już nie pracuje bo by mi czasu na rozmyślanie nie starczyło 🙈
Sukcesywnie do przodu 😅 w listopadzie zacznę prać wszystko bo w grudniu już nic nie chcę robić 😅 ja mam otulacze, przez to, że dzieci lubią machać łapkami przez sen i się przez to wybudzają. A do tego mam kocyk wełniany :)

reklama
Ja w sumie dokupuję drobiazgi. Wczoraj przerobiłam regał z ikea kallax na komodę (dołożyłam wkłady) i mam sporo miejsca do przechowywania. :)

Łózeczko mam po synku, wózek odświeżyłam bo 2 lata stał w garażu. Na pierwsze dni mam kosz mojżesza.

Tak, czaję się na śpiworek, u mojego majowego syna się sprawdził, teraz po prostu kupię cieplejszy :)

Do góry