reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Oj to i ja mam ten sam problem. Młody wisi na mnie non stop. Już mam nadzieję że pospi z 3 h i d... Z tego. Co godzine, półtorej się budzi i drugie tyle na mnie wisi. Też myślę dać mu sete na noc i przespać się w spokoju, tylko że butli nie chce ciągnąć i bledne kolo

reklama
Oj to i ja mam ten sam problem. Młody wisi na mnie non stop. Już mam nadzieję że pospi z 3 h i d... Z tego. Co godzine, półtorej się budzi i drugie tyle na mnie wisi. Też myślę dać mu sete na noc i przespać się w spokoju, tylko że butli nie chce ciągnąć i bledne kolo
Ja mam ta medele calme, dwa dni sie uczyła pic i jest spoko tylko musze odbijać po, i od 2 do 3,5 godzin spi ... Wiadomo, musze wtedy sciągnąć moje i umyć laktator i wogole ale i tak mi lepiej ... Obalam teorie ze cyc najlepszy w nocy... U mnie to mit.

Tak dokładnie chyba ze mam swoje ściągnięte i wiem ile jest - bo inaczej to masakra. Wiszenie na cycku co 30 minut

Właśnie u mnie tak jest w nocy plus kolka to juz w ogole.. jakos mam mniej pokarmu nie mam co sciagnac mam nadzieje, ze to jednodniowa niedyspozycja:(

Mi zaś jest tak wygodnie w nocy z cycem i spaniem w jednym wyrku że muszę się nieźle spiąć aby ogarnąć że może trzeba pieluche zmienić ;) niby całkiem niedawno rozstalismy się z pieluchami a tu już się zapomniało ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Właśnie u mnie tak jest w nocy plus kolka to juz w ogole.. jakos mam mniej pokarmu nie mam co sciagnac mam nadzieje, ze to jednodniowa niedyspozycja:(
Moze byc kryzys ,jak masz sile to ściągaj laktatorem po kazdym nocnym karmieniu bo to w nocy jest największe stężenie prolaktyny odpowiedzialnej za laktację.

Emenems popieram. W ogóle się zastanawiam czy mm nie jest lepsze. Dajesz butle i 3h masz spokój a tu kurde non stop. Mnie już to powtórnie męczy. Wstyd się przyznać ale już czasami trace cierpliwość. Tak jak np teraz, bajlando od 18. Jeszcze mu się nie odbija więc ulewa, ryczy, Cyc, pielucha i tak w kolko. Dobrze że internet w komórce, godzinę temu nastawilam pranie ale nawet nie mam jak wyciągnąć bo wisi na mnie

Ja karmie mm i nie narzekam aż czasem nudno w dzień bo nakarmie go zjada 150 w 10-15 minut odbije mu się idzie spać w nocy na zawołanie go karmie to tak 5 godzin spokojnie sprzespi w dzień karmie co 3

Dziewczyny mam pytanie, czy boli was brzuch przy naciskaniu tak jakby byly tam siniaki? U mnie tak wlasnie jest pod pepkiem a nad cięciem. Jeden leksrz mowi ze to jeszcze opkorczanie macicy, a wczoraj przy kontroli rany po cieciu mowili ze to jeszcze przez to zapalenie wszystko sie regeneruje i stąd te bóle.
zapalenie? czego zapalenie?
mnie też boli, co dziwne bo nad samą rana nie mam czucia, a powyżej bliżej pępka boli.
U mnie rana jeszcze się nie zrosła i w jednym miejscu dalej ziarninuje, ale już nic z rany nie leci więc byle się goiło :)

reklama
No to mnie pod pepkiem nic ale z prawej strony nad rana mam takie uczucie. Ogólnie jestem zła ze skończyło się cc, mam nadzieje ze tam gdzie rana jest wciągnięta wróci to do jakiegoś kształtu, jedyny plus to ze po Marysi miałam bliznowca a teraz lepiej to wygląda. I na szczęście już jest sucha więc powinna się już goic. Ale kształt brzucha nad rana to jakiś dramat, nie przypominam sobie takiego po Mani :s

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Do góry