reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Mój nigdy nie ulał. Dwa razy się porzygal jak się przejadl a tak to beka jak stary chłop ale ile muszę go powytrzasac i oklepac..

reklama
Kładę go sobie na nogach siedzi sobie podtrzymuje za rączki i główkę żeby siedział w pozycji siedzącej chwilka i beka jak stary :-)
Ja to tak karmie butla a potem na ramie i tez po butli staram sie odbić jak długo nie pdbija( w nocy) to klade na boczku, po cycku rożnie,najcześciej nie odbijam.

Moja ma 2 tygodnie i 2 dni :)

Butelkę mam medela calma i to dwie :D

Moj ma dziś równo 4 tygodnie. :-)
Ja odbijam ns ramieniu po każdym karmieniu. Czasem od razu beknie a czasem wcale. Śpi zawsze na boczkach. Czasem uleje ale nie za często. Mój jak jest ns ramieniu to pełzakuje po mnie i bliżej mojej klatki schodzi. :-)

My mamy tommie tippie anty kolkowe. Ale jeszcze nie używane więc nie wiem czy się sprawdzą. Kuzynka mi je polecała.

Moja ma dzisiaj 3 tygodnie. Pępek u nas odpadł w 11 dobie.A co do butelek to używamy Avent i tomme tippe,obie są w sumie ok choć jakoś bardziej pasuje mi Avent. A co odbijania to zawsze po butli kładę ją na ramieniu i odbija, czasem jak za dużo zje albo zbyt łapczywie trochę uleje ale nie zawsze. Na szczęście katarek u nas już przechodzi, może wybierzemy się w końcu na spacer.

Moja ma dzisiaj 3 tygodnie. Pępek u nas odpadł w 11 dobie.A co do butelek to używamy Avent i tomme tippe,obie są w sumie ok choć jakoś bardziej pasuje mi Avent. A co odbijania to zawsze po butli kładę ją na ramieniu i odbija, czasem jak za dużo zje albo zbyt łapczywie trochę uleje ale nie zawsze. Na szczęście katarek u nas już przechodzi, może wybierzemy się w końcu na spacer.
Ja tak samo po butli obowiązkowo odbijam i klade na boczku bo my butle tylko w nocy ale dzis np mega se beknela podczas cyca hahahah myslalm ze padne - subtelna panienka :)

Ja tak samo po butli obowiązkowo odbijam i klade na boczku bo my butle tylko w nocy ale dzis np mega se beknela podczas cyca hahahah myslalm ze padne - subtelna panienka :)
Mój mąż ostatnio uczył Alka bekać. Bekał nad nim jak trzymałam małego do odbicia. Alek patrzył na niego wielkimi oczami po czym beknął tak, że to tatuś mógłby się uczyć!!! :-D

Mój też ulewa a karmiony tylko cycem,mm dostawał w szpitalu.wczoraj skończył tydzień pępek dosłownie wisi na dwóch włoskach. Za to w dzień śpi (budzi sie na jedzenie i przewijanie)a w nocy szaleje biedny mój m .

Emenems podajesz mm na noc? Ja mam jakis bebilon kupiony i chyba podam na noc żeby przespal choć 3h bo sie wykoncze..

reklama
Do góry