reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dziewczyny pewnie większość ma pierwszy spacer za sobą.W którym tygodniu wychodziłyście? Jak kilka stopni na plusie to trzeba werandować?

reklama
Moje dziecko zrobiło ogromną kupę która była wszędzie po czym niewiedząc jak się zabrać za przewinięcie wykąpałam ją. Królewna myśli teraz że jest noc i śpi od 12. Budziłam ją na mleko ale ledwo 60 wypiła i zasnęła dalej. Ciekawe jaka noc mnie czeka :-)

My dzisiaj bylismy z Franiem u pediatry. Omowilsmy temat szczepien i zdecydowalismy się na refundowane i pneumokoki. Tylko ustalilam z mezem ze to on bedzie jezdzil na szczepienia.
Ogolnie po wizycie wszystko ok, ale maly ma asymetrie i ze niby klade go na jednej stronie, a to nie prawda. Fakt ze obraca glowke i cialo w jedna strone, ale czytalam ze to normalne do 4 miesiaca a ta mnie straszy juz rehabilitacjami. Jutro wyciagamy mate i bede cwiczyc młodego. Za to glowke jak lezy na brzuszku to podnosi wysoko i przekreca na bok:) A wasze dzieciaczki obracaja glowka w obie strony czy tez wola jedna?
Woli jedna i przekładam ale szybko wraca ...

Mój też woli jedna, nawet do karmienia z drugiego cycka muszę nu trochę sila obracać. U mnie znow kryzys laktacyjny cycki puste:( mały wściekły nie chce ssać. Piję herbatkę, oby w nocy produkcja wróciła. Mój jeszcze nie kuma co to noc a co dzień. Byliśmy raz na spacerze na 10 min. Wstyd, że tak mało ale straszny wiatr wiał..

Mój mały też woli na jednej stronie ale tak obraca na dwie głowę sztywno trzyma niedługo będziemy próbować podciągnąć do pozycji siedzacej

Niuniolek a nie za wcześnie na podciąganie?:)
Dziewczyny karmiące piersią, macie jakiś schemat karmienia czy na zadanie?w sensie mój młody do tej pory nie tolerował smoczka i że mnie sobie zrobił smoka i wisiał na mnie nawet 6 h z przerwami na zmiane pampersow więc mimo że miał tylko potrzebę ssania to jeszcze podciagal z piersi,ale od paru dni już ładnie trzyma smoczek i mogę go trochę oszukać dając mu go i stąd moje pytanie czy macie jakąś regularność karmienia, bo takie wiszenie na mnie jest męczące a nie chciałabym go przeglodzic

Ja starałam się karmić co 3 godziny i mam zanik pokarmu:(:( dziś cały dzień leżę z małym i wpycham mu cycki co pół godziny niech wisi może mi wróci.. Tez mu dawalam smoczek ale od dziś zero

karmię na żądanie, wychodzi w nocy co 4 godziny, a w dzień jak się nie rozbuja, to też wychodzi co 4 godziny. teraz już w dzień nie zasypia od razu po karmieniu, tylko potrafi sobie drzemki krótkie robić i po każdej chce jeść, ale wtedy staram się karmić nie częściej niż co godzinę - dwie, bo potrafi strasznie ulać po drugiej piersi.

reklama
Niuniolek a nie za wcześnie na podciąganie?:)
Dziewczyny karmiące piersią, macie jakiś schemat karmienia czy na zadanie?w sensie mój młody do tej pory nie tolerował smoczka i że mnie sobie zrobił smoka i wisiał na mnie nawet 6 h z przerwami na zmiane pampersow więc mimo że miał tylko potrzebę ssania to jeszcze podciagal z piersi,ale od paru dni już ładnie trzyma smoczek i mogę go trochę oszukać dając mu go i stąd moje pytanie czy macie jakąś regularność karmienia, bo takie wiszenie na mnie jest męczące a nie chciałabym go przeglodzic
Położna patrzyła jak mały trzyma główkę i mówiła że powoli można próbować tylko z początku przytrzymać ja. Małego siłacza mam

Do góry