reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Moj dzisiaj rowno 3 tygodnie :)
btw jakie butelki macie? moj młody nic nie chce butli ciagnac, tak jakby mala ta dziurka ;/ memle memle i nic. mam z aventu butle i smoczkow tez juz kilka kupowalam, wszystkie te 0-3 m. nawet zebym chciala odciagnac pokarm i dac butle to nie da rady, jestem uwiazana

Ilo a może z kubeczka weźmie?

Zosia w piątek skończy 4 tygodnie. Znaczy że trza powoli umawiać się do gina ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

No tak Martusia, z żyłka nie ma żartów:-D Leoś jutro 2 tygodnie. A jak pępki u maluchów Waszych? Poodpadaly? U nas ciągle jest. w szpitalu lekarz mówil żeby niczym nie smarować tylko w suchosci utrzymywać, położna w domu żeby octaniseptem, lekarz z przychodni jeszcze coś innego... póki co nic nie gmeram przy pępuchu, nie smaruje niczym, widać że ładnie się zasusza. A u Was jak jest, smarujecie? To samo z odbijaniem po jedzeniu. W szpitalu kobitka od laktacji tłumaczyła ze jak mały dobrze przystawiony do cycka to nie trzeba nosić do odbicia, w domu położna i lekarz co innego. No to nie noszę, mały się naje to odkładam. Odpukać dolegliwości brzuszkowych brak. Ale czasem to niewiadomo kogo słuchać.

antena najlepiej słuchać siebie i dziecka ;)

Zosia pępek zostawila w szpitalu. Niczym nikt jej nie psikal tylko po kąpieli porządnie babka osuszala.

Zazwyczaj nie odbijam, chyba że je na leżąco i zaczyna się zapowietrzac.

Czekamy na położna, miała być 14-15,mam nadzieje ze zaraz przyjdzie bo musimy dziś Marysię z przedszkola odebrać do 16.

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Mój malutki cholerka ma duży problem z odbijaniem. Latam z nim czasem pół godziny żeby odbił porządnie a jak nie odbije to się prezy. Pępek porządnie czyscilam octaniseptem. Psikalam na patyczek taki do ucha i głęboko czyscilam położna kazała i po 2 dniach odpadł. A butelka mam z aventu. Dla nas super. Czasem odciagam pokarm i je chętnie. U nas 9 miesiąc minie, ale też czas leci!!:)

reklama
U nas pępek po 2 tyg odpadl. A co do odbijania małego karmie mm i robię mu 3 przerwy na siedzący najlepiej mu się odbija. I nie ulewa

Do góry