reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Moj dzisiaj rowno 3 tygodnie :)
btw jakie butelki macie? moj młody nic nie chce butli ciagnac, tak jakby mala ta dziurka ;/ memle memle i nic. mam z aventu butle i smoczkow tez juz kilka kupowalam, wszystkie te 0-3 m. nawet zebym chciala odciagnac pokarm i dac butle to nie da rady, jestem uwiazana

Ilo a może z kubeczka weźmie?

Zosia w piątek skończy 4 tygodnie. Znaczy że trza powoli umawiać się do gina ;)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

No tak Martusia, z żyłka nie ma żartów:-D Leoś jutro 2 tygodnie. A jak pępki u maluchów Waszych? Poodpadaly? U nas ciągle jest. w szpitalu lekarz mówil żeby niczym nie smarować tylko w suchosci utrzymywać, położna w domu żeby octaniseptem, lekarz z przychodni jeszcze coś innego... póki co nic nie gmeram przy pępuchu, nie smaruje niczym, widać że ładnie się zasusza. A u Was jak jest, smarujecie? To samo z odbijaniem po jedzeniu. W szpitalu kobitka od laktacji tłumaczyła ze jak mały dobrze przystawiony do cycka to nie trzeba nosić do odbicia, w domu położna i lekarz co innego. No to nie noszę, mały się naje to odkładam. Odpukać dolegliwości brzuszkowych brak. Ale czasem to niewiadomo kogo słuchać.

antena najlepiej słuchać siebie i dziecka ;)

Zosia pępek zostawila w szpitalu. Niczym nikt jej nie psikal tylko po kąpieli porządnie babka osuszala.

Zazwyczaj nie odbijam, chyba że je na leżąco i zaczyna się zapowietrzac.

Czekamy na położna, miała być 14-15,mam nadzieje ze zaraz przyjdzie bo musimy dziś Marysię z przedszkola odebrać do 16.

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Mój malutki cholerka ma duży problem z odbijaniem. Latam z nim czasem pół godziny żeby odbił porządnie a jak nie odbije to się prezy. Pępek porządnie czyscilam octaniseptem. Psikalam na patyczek taki do ucha i głęboko czyscilam położna kazała i po 2 dniach odpadł. A butelka mam z aventu. Dla nas super. Czasem odciagam pokarm i je chętnie. U nas 9 miesiąc minie, ale też czas leci!!:)

reklama
U nas pępek po 2 tyg odpadl. A co do odbijania małego karmie mm i robię mu 3 przerwy na siedzący najlepiej mu się odbija. I nie ulewa

Do góry