reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzień dobry laski :)

Ja wczoraj zaliczyłam tylko spacerek na pobliski cmentarz wieczorkiem, żeby popatrzeć na światełka. Całodzienne jeżdżenie sobie odpuściłam :yes:

Dzisiaj od rana za to zabrałam się za kompletowanie zamówienia kosmetyczno-higienicznego z apteki. Wyszło mi prawie 600 zł - MEGA :-D tylko czekać aż mąż to zobaczy hahaha chyba raczej nie pocieszy go tekst "ale wysyłka będzie darmowa" :-D

reklama
Hahaha no chyba na to wychodzi ;)

A tak poważnie to jest tam w sumie wszystko co mi potrzeba... termometr bezdotykowy, katarek, pieluszki tetrowe i flanelowe, butelki, smoczki, kosmetyki dziecięce w dużych butelkach, witaminy, maści, chusteczki nawilzane, pieluchy na początek, jakies przybory pielęgnacyjne typu cążki i szczotki, podkłady do przewijania... Nawet nie pamiętam co więcej.

No i oczywiście wszystkie rzeczy dla mnie do porodu i karmienia czyli podkłady, wkładki laktacyje, majtki jednorazowe itd.

W sumie nie wydaje mi się żeby to było dużo za taki zestaw - w sklepie na pewno zapłaciłabym więcej bo już byłam z całą listą w Auchan i Realu i wyszło sporo drozej (o jakieś 200zl) a też nie wszystko tam było :)
Hehe ale te złote majtki to bym chciała! :D :D

To bardzo możliwe, te rzeczy wcale nie są takie tanie. Ja kupowałam przez kilka miesięcy co było akurat tańsze albo wpadło mi w oko ale pewnie jakby tak zliczyć to też by tak wyszło :)

a no to rzeczywiscie porzadny komplet :) ja pewnie na raty bede kupowac, troche z jednego miesiaca troche z innego ale tak czy inaczej trzeba wszytsko zgromadzic

Ja juz na szczescie mam wszystko :) teściowa tylko w Niemczech ma kupić kosmetyki dla chlopakow a tak reszte juz mam łącznie z prawie 300 pampersami hehe

Kupuję paczkę jedynek do szpitala, a potem zapas dwójek, bo nigdy nie wiadomo jaki dziec się urodzi. Nie robię jakichś mega zapasów, bo zawsze gdzieś jest promocja.
Ostatnio też tak zrobiłam, a Szymek urodził się maleńki i z jedynek korzystaliśmy grubo ponad miesiąc.
Co do zapasów to też nie ma sensu, bo dana marka może np uczulić. Tak naprawdę dopiero jak dziecko będzie na świecie to będzie wiadomo co mu pasuje. Ja na początku miałam Baby Dream w szpitalu. Nie były złe, ale potem przeszłam na Huggis. Potem przy dwójkach kupowałam Dady. Tu też trzeba zwrócić uwagę bo różne rozmiary tej samej marki są różne. Np Dady rozmiar dwa dla mnie super, a trójki porażka.
Co do jedynek to nie róbcie zapasów, jak dziecko rodzi się duże, to od razu wskakuje w rozmiar 2.

reklama
Do góry