reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
maja - no to ja podobnie, bo odkładałam sobie kasę przez jakiś czas właśnie żeby teraz zamówić hurtem :) raty tylko w drugą stronę hehe.

Kalogr - pampersów jedynek kupuję paczkę najmniejszą, bo w razie czego więcej będę miała od sąsiadki, która urodziła przed chwilą. Dwójek kupię tylko jedną lub dwie paczki - zależy od promocji bo czasem jest więcej za podobną cenę :yes:
Nie zamierzam robić zapasów hurtowych bo czasem któreś pampki nie pasują mamie albo uczulają dziecko, szkoda wyrzucać a niestety przewidzieć się nie da.

Jeśli chodzi o firmę to ja kupuję Dady a od sąsiadki dostanę Pampersy i wtedy też sprawdzę co będzie pasować :) Dwójki kupię też Dady, jakoś u nas wszystkie znajome ich używają i bardzo chwalą. I tak dziecko wybierze po swojemu ;D

Wróciłam z miasta - udało mi się pozałatwiać większość spraw, jestem mega zadowolona bo z urzędami to różnie bywa :yes:
Jeszcze tylko zostaje mi zmienić lekarza rodzinnego ale to już z mężem muszę.

Czy któraś z Was używała organizera na wózek? Takiego zawieszanego nad torbą:
2931_inset.jpg

Bo mam okazję odkupić taki od znajomej za symboliczne winko :) i się zastanawiam, bo u mnie w wózku torba wisi dość nisko i nie ma bocznych kieszonek a jednak fajnie byłoby mieć pod ręką chociażby telefon czy pomadkę ochronną.

Załączniki

• 2931_inset.jpg
    2931_inset.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 49
Ja mam paczkę pampersów 2 z promocji. 144 sztuki. Do szpitala kupię jeszcze małą paczkę 1 lub 2 zależy jak młody będzie rósł.

Inis jak masz okazję to bierz! Zawsze jakieś bibeloty pod ręką będą. Choćby smoczek czy picie.

Ostatnia edycja:
nie no laski ja wiem ze to od orgazmu ale wez wytlumacz chlopu ze to nic groznego dopoki nie boli. misja niemozliwa :p

Kombinezon - mam 0-3m
Czapka 0-3 (pyszczek bobra ;))
Pieluszki Newborn Babydream a pozniej tez Babydream ale 1. a zobaczymy ile w ogole mlody bedzie wazyl.

Do kupienia mi zostaly higieniczne rzeczy do szpitala i dla Michalka kosmetyki bo limit w tym miesiacu wyczerpalam juz.

Hej dziewczyny, ja dziś już zakończyłam szkołę rodzenia, troszkę przykro mi bo naprawdę fajnie tam się czułam :-(
Jeśli chodzi o pampersy to tylko pampers mam dwie paczki dwójek i dwie trójek po Patce i starczy na początek, poza tym tak jak dziewczyny mówią zawsze są promocje na nie w sklepach to nie ma co chomikować, wojna nam nie grozi ;-)
Właśnie wróciliśmy z grobów i wreszcie mogę usiąść
A i jeszcze się pochwalę w końcu skończyłam prasować ciuszki te co poprałam

Załączniki

• 1446489021338.jpg
    1446489021338.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 55
no ja też kupiłam małą paczkę dady jedynek, ale nie wiedziałam własnie czy nie za mało albo cos. Ale skoro tak mówicie, to na razie zostane przy tym :)

Ja mam jednorazowe i wrzme jakies stare duze sparciale gacie z biedry ktore stosuje przy obfitych miesiaczkach :D
Jako ze nigdy nie rodziłam to zielona w temacie jestem :)

reklama
Do góry