Jeśli mogłabym was prosić o jeszcze jedną radę, bo dziś załamałam już ręce. Mam problemy z jednym okiem, a mianowicie mam w nim dziurę w siatkówce koło plamki i trzech okulistów odesłało mnie z kwitkiem do innego okulisty,gdyż "jestem przypadkiem jednym na milion i pierwszy raz widzą taki przypadek" każdy z nich powiedział, że nie podpisze się pod porodem naturalnym, bo nie jest pewien czy się to źle nie skonczy, więc odsyła mnie dalej i na moim miejscu chciałby cesarke. Dzisiaj byłam u 4 okulistki, zrobiono mi tomografie OCT czy jakos tak i niby po tym badaniu sprawa miała się wyjaśnić, ale jak kolejny okulista to zobaczył, to zareagował jak i inni, Pani doktor powiedziała mi dziś, że ani jeden okulista mi się tu nie podpisze pod porodem naturalnym, jestem takim przypadkiem, że może się nic nie stać, a może stać się za dużo, przekonywała mnie do cesarki, ze względu na moje dobro, ale też powiedziała, że ona tej decyzji się nie podejmuje i zostawia ją mi i mojemu lekarzowi prowadzącemu. Powiedzcie mi, co o tym sądzicie? Bo szczerze mówiąc boję się np stracić wzrok w oku, albo widzieć gorzej, a nikt z okulistów mi nie daje 100% pewności, że będzie okej, ale nikt też nie wie czy na pewno się coś stanie. Ryzykowałybyście?