reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Jeśli mogłabym was prosić o jeszcze jedną radę, bo dziś załamałam już ręce. Mam problemy z jednym okiem, a mianowicie mam w nim dziurę w siatkówce koło plamki i trzech okulistów odesłało mnie z kwitkiem do innego okulisty,gdyż "jestem przypadkiem jednym na milion i pierwszy raz widzą taki przypadek" każdy z nich powiedział, że nie podpisze się pod porodem naturalnym, bo nie jest pewien czy się to źle nie skonczy, więc odsyła mnie dalej i na moim miejscu chciałby cesarke. Dzisiaj byłam u 4 okulistki, zrobiono mi tomografie OCT czy jakos tak i niby po tym badaniu sprawa miała się wyjaśnić, ale jak kolejny okulista to zobaczył, to zareagował jak i inni, Pani doktor powiedziała mi dziś, że ani jeden okulista mi się tu nie podpisze pod porodem naturalnym, jestem takim przypadkiem, że może się nic nie stać, a może stać się za dużo, przekonywała mnie do cesarki, ze względu na moje dobro, ale też powiedziała, że ona tej decyzji się nie podejmuje i zostawia ją mi i mojemu lekarzowi prowadzącemu. Powiedzcie mi, co o tym sądzicie? Bo szczerze mówiąc boję się np stracić wzrok w oku, albo widzieć gorzej, a nikt z okulistów mi nie daje 100% pewności, że będzie okej, ale nikt też nie wie czy na pewno się coś stanie. Ryzykowałybyście?

Słuchaj cesarka to nie koniec świata dziewczyny same Ci powiedzą te co maja. Ja tez będę mieć cesarkę a nie będę podważać opini lekarzy i ryzykować życia dziecka albo swojej sprawności ( u mnie wada kręgosłupa) bo kaleka nie chce byc. Na Tepim miejscu mając tyle opinii okulistów zapomniałabym o porodzie naturalnym.

Masz racje, ja też tak uważam, tylko moja opinie podwazyła moja matka, stwierdziła, że ona by wybrała naturalnie... no nie wiem czy by ryzykowała ewentualna utratą wzroku.Z tego wszystkiego dopiero jem obiad ;/

Słuchaj najważniejsze jest to co ty myślisz i czujesz bo ludzi z dobrymi radami szczególnie jak już będzie dziecko pojawiać sie bedą setki :) a wiadomo jak to jest z dobrymi radami :)

wstępna lista która o której ma jutro wizytę :D

Pyscek - 9.00
Bettka - 9.20-9.40
Innabajka - 17.40
kto się dopisuje
ALNlE0KtYMFrCK8ZXChEYLYcDKJVmxitYrRrFidWi8YgRzYi0gYAGPnixYOEBaQ9WDMSwABpRCpYKPFAmrQEA3DtQGAMQS0pjhKoLGGhQgUACS4M2MHiwIlrKTgMs3Qk15dSFxIAqABDWgQEPQhwaGAEQyRfWz4ZsgWqELAI0mDY8CHHQZdoAmIUkTQnWRxsgLF5SnXAh40ZCBxwouLGzhk2XiTUUYItQABsS2alQDCjBQsOzK68mlQGjRVKfJRhW7AAG4gaDXq0UHCg0xsogbEtw7QrT XLasAwcKDAGrRqNUD8xnaDVxYzx8Q48ZPmBwYC1oxXW6ScNfM9rmAJ8gI05pQzHQKwayfTanmlR1O4mJAhQgKNItezQwsmKpMpJL8wQkoVspjABAkhaODBBM coF8DAvzQRBRaKKKHLnjIQAIrFPCADBCXOKAfLY0A0YEHiVAQgghYiBACBcL8UcwGcCCinwFG9DJBEB7woIEEFEigwS2BhNKGAA1Ac2M1eU3QQTOj0KDKIZtA0scEYTBggJK0GVDNB0lAkIEOHQRxRyyaEJMBBAJUY8ABCrgQAQFfriLABhDQkcETqBACwQYCfFANARG4kA0OI1ggTQEFDLKCUgMMcMEKjEpjwQg4ODSECihM4 mnoHqKggpDCBQQADs=

PS, możecie kopiować i dopisywać się w kolejnych postach :D tak to będzie pięknie pokazane co i jak :p
a ja kciuki trzymam za wszystkie jutrzejsze wizyty :)

No niby tak, ale nie chciałam, żeby było, że niby jestem egoistką, bo wybrałam dobrze dla siebie, bo z rozmowy z moją mamą tak wywnioskowałam, a wydaje mi się, że każdy normalny by wybrał w takich przypadkach cesarke. Dziękuje ci za rade :)

Kalo nie zastanawiaj się, co jeśli stracisz wzrok tfu tfu? Będzie Ci wtedy cholernie ciężko. Da się, jasne, ale komfort życia już nigdy nie będzie taki sam. Egoistka byś była gdybyś dla własnego widzimisię wybrała cc, ale masz wskazania od min. 4 lekarzy a to juz nie przelewki

Kalogr ciekawe czy Twoja mama mówiłaby tak samo gdyby to jej groziła ewentualna utrata wzroku. Poza tym czy jest gotowa w takiej sytuacji na pełnoetatową pomoc przy Twoim dziecku?

Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...

W twoim przypadku nie ma mowy o cesarce na życzenie tylko ze wskazań medycznych. Więc gdzie tu egoizm?

Poza tym poród to tylko chwila i początek. A ty masz być sprawna i zdolna do wychowania swojego dziecka przez wiele lat. I o tym myśl przede wszystkim.
:-)

Kalogr nie patrz na mamę, patrz na siebie i to co powiedziało 4 okulistów :) mama nie zajmie się tobą i dzidzia jak stracisz wzrok.
A cc to nie wyrok :) moja znajoma z pracy miała cc bo wada wzroku dość znaczna I jeszcze cylindry :( i nikt jej nie miał jej to za złe

reklama
Kalogr, Twoja mama ma super pomysły, bo jak rozumiem, o tym surowym żółtku z winem to dowiedziałaś się przy obiedzie? wskazania do cc mogą być bardzo różne: położenie dziecka, wirus. Nikt nie mówi, że na 100 % możesz stracić wzrok, ale po coś Ci lekarze się kształcą i może warto ich posłuchać, a nie "dobrych" rad mamy.
Możesz i być egoistką, ale to dla dobra dziecka i teraz tylko to się liczy.
Pozdrawiam

Do góry