reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

A powiedzcie mi, warto miec mini torbe juz teraz spakowana? Jakby ( odpukać !) cos sie działo i trzrbabylo szybko ambulans i do szpitala ... Zeby miec tam szczotkę pastę pizame gacie ręcznik ...( u nas sa ręczniki w szpitalach :D ale na wszelki wypadek) sama nie wiem zeby "wilka z lasu nie wywoływać " ale moze ?? Nie wiem sama

Ja to z kolei mam trochę inne pytanie. Termin mam na 20 styczeń. Mieszkam w Krakowie. Rodzice mieszkają na Podkarpaciu 250 km od Krakowa. Rodzice chłopaka mieszkają na Śląsku. Będą święta w grudniu. Dziecko może być wcześniakiem. Czy jak jadę na święta do rodziców moich lub jego, to powinnam brać torbę "porodową" na wypadek jakby dziecko chciało wcześniej przyjść na świat? Przecież jak pojadę do innego miasta i tam mi się trafi poród, to bez tych wszystkich rzeczy będzie lipa :szok:

reklama
Ja to z kolei mam trochę inne pytanie. Termin mam na 20 styczeń. Mieszkam w Krakowie. Rodzice mieszkają na Podkarpaciu 250 km od Krakowa. Rodzice chłopaka mieszkają na Śląsku. Będą święta w grudniu. Dziecko może być wcześniakiem. Czy jak jadę na święta do rodziców moich lub jego, to powinnam brać torbę "porodową" na wypadek jakby dziecko chciało wcześniej przyjść na świat? Przecież jak pojadę do innego miasta i tam mi się trafi poród, to bez tych wszystkich rzeczy będzie lipa :szok:

Koniecznie!! Ja święta w szpitalu i tak wiec rodzina sie zjeżdża do nas :)

Ja właśnie wróciłam z basenu. Pierwszy raz w ciąży. Jak weszłam do wody to dopiero poczułam jak zmienił mi się środek ciężkości. Poczułam się leciutko!!! A przecież nie jestem jeszcze taka gruba. Trochę popływałam, trochę się popluskałam. Fajnie tak się ruszyć. :-)

Juti ale fajnie :) a powiedz, używałaś jakiś tamponów lub globulek? ja też bym chciała iść na basen, ale przed ciążą miałam częste infekcje intymne (hehe zresztą przez te infekcje wpadłam, bo lekarka nie chciała mi dać żadnych środków antykoncepcyjnych dopóki nie złapię nic nowego przez pół roku, a M nie lubi gumy), a w ciąży te krwawienia.... i się boję

Hejka :-) jak rano tu byłam tak przez cały dzień nie zaglądałam :( Cały dzień leżałam było strasznie słabo pewnie przez pogodę.

Paulettah spokojnego pobytu w szpitalu i pamiętaj to tylko badania, są dobre i dla ciebie i dla maluszków. dobrego samopoczucia.

reklama
Do góry