reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Simka, no może masz rację, nie patrzyłam na to pod tym względem, w sumie nawet o tym nie wiedziałam. Ale jak się ma takie prawo to czemu niby mam z niego rezygnować?
Tutti_frutti_by-Iga ja też nic nie kupuję na razie. Kończymy remont i w głowie same płytki, kleje, farby i takie tam rzeczy. Planuję w listopadzie zacząć latać po sklepach dla dzieci :)

No ja mam to samo cały czas w świecie płytek, farb, mebli itd. Dopiero sobie realizuje ze bede miała córeczkę i na spokojnie po całym szale remontu chce sobie z mężem zaplanować co potrzeba kupic co nam sie podoba pojeździć, pooglądać, porównać! Na pewno to super doświadczenie wiec chce to robic z ogromna przyjemnością. Poza tym czekam na kolekcje zimowa bo teraz z ciuszków same letnie rzeczy chociaż u nas nawet nie ma w zimę poniżej 5 stopni to te rzeczy typowo letnie sie nie nadają.

reklama
Emenems cieszę się, że wózek się spodobał. Ja też mam wątpliwości co do tych 3 kół. Dlatego najpierw muszę obczaić jego wersję 3 i 4-kołową i pewnie między nimi wybiorę. :-)

Ulicha masz rację z tym forum! Julia powinnaś opisać jej zachowanie w necie i w skardze do dyrekcji.

Emenems ja też nie znam się na tym wszystkim. Na razie robię reasearch w necie i rozpytuję doświadczone mamy z mojego otoczenia. I pewnie część rzeczy w necie kupię, bo faktycznie jest taniej. Choć ja zakupy pewnie koło września- października zacznę. Po połówkowym. Teraz jakoś się boję...

Julia, zmienialam w połowie pierwszej ciazy lekarza, nie było żadnego problemu, spytał o najistotniejsze sprawy i poprosił o wydruki usg prenatalnego, połówkowego.
Emenems, ja osobiście nie polecam trojkolowego wozka, podjazdy sa przeważnie dwutorowe i było to dla mnie straszne utrudnienie:/
Jesli chodzi o rozmiary ciuszków to zakup tych najmniejszych zostawiłam sobie pod koniec, kiedy mniej wiecej z usg bedzie wiadomo jsk duża bedzie dzidzia.
Tak mi przyszło na myśl, ze Twoich warunkach chyba swietnie sprawdziłby sie śpiworek z owczej wełny do wozka, dostałam taki od tej mojej kuzynki z Norwegii.
Iga, gratulAcje z okazji rocznicy. U nas bedzie drugi chłopak:)

Ja nie mogę czekać na listopad grudzień z zakupami bo z tego co gadam dziewczynami z grupy ciąża bliźniacza to rodzą od 28 tyg wiec trzeba do tego czasu być przygotowanym wiec w październiku chciałabym mieć już 95% asortymentu

Ja tez pełna para zakupy po połowkowym :) na szczescie mam tutaj 14.08 a potem zanim pojade na zakupy w pl to chce "zajrzeć" do malucha u polskiego gina :D
Bo teraz to ja go wogole nie czuje - wsłu****e sie przykładam łapy do brzucha to nic - tyle ze brzuch mam ciazowy i miałam migrenę ostatnio a tak to nic nie czuje - musze jakos wytrzymać te półtorej tygodnia do nastepnego piatku ...

Nie mozemy dojść do porozumienia jeszcze:) mało męskich imion nam sie podoba, jak juz naprawdę zabraknie inspiracji to damy drugie imię starszaka a na drugie jego pierwsze, czyli Antonii Michał:D

Moj maz tak ma i u nas w pracy to masakra jest :D
Maz jest Marcin Piotr ( maz starczy brat) a szwagier Piotr Maciej ... Jezu koszmar , ciagle cos myla bo dla nich to to samo, ciagle nie na trgo nabijają rachunek i nas e kawiarni - problem z kartami do stemplowania .... Ehhhh :D ogolnie wesoło jest

Bo jak mowilam tutaj jak ktos ma dwa to dwoch sie uzywa - udało mi sie wytłumaczyć ze wystarczy mowic do mnie Emilia a nie Emilia Irena :D
Ale oni to wesoło maja Piotr Maciej i Marcin Piotr :)

reklama
Jestem już po wizycie. Dzisiaj już nie plamiłam, ale jak zrobił mi cytologię to było odrobinę krwi :( Na szczęście dzidziuś żyje i się rusza :) Według OM jestem w 14. tydzień 5. dzień ciąży. Ale moje dziecko od początku jest większe o kilka dni (ostatnio wychodzi że o tydzień). Czyli tak jakby był 15. tydzień 5. dzień ciąży wg USG. Lekarz mówi, że może będzie miał po porodzie ponad 4 kg, bo duży jest teraz i mnie nastraszył, bo nie wiem jak dam rade z takim wielkim. Ale to pewnie się zmieni :) Nie wymierzył mu wymiarów dzisiaj, wiem tylko że obwód główki to 3 cm. Urósł, bo 17 lipca miał 2 cm główki i 7,17 cm CRL ciałko. Brzuch dalej trochę boli, tak nisko po bokach (okolice jajników?). Mam brać nadal magnez i Duphaston... Ostatnio przestały mnie boleć piersi, ale rzyganie, zmęczenie, zgaga i wstręt do jedzenia (a przy tym ciągły głód) dalej mnie trzyma :/ W dodatku wyrosły mi włosy na brzuchu oraz odrosły na bikini (bo na bikini miałam wylaserowane laserem) i wyskoczyły pryszcze :((((

W ogóle wy już wybieracie wózki, kombinezony, ciuszki i inne rzeczy do wyprawki. Ja nawet nie mam siły o tym pomyśleć :) Jedyne co wymyśliłam i kupiłam, to poduszka ciążowa. Nie jestem bardzo na bieżąco z nowymi wpisami, bo czytam wątek od początku i jestem dopiero na 300 stronie, czyli jutro dojdę do połowy tematu uff :D

Dziewczyny, mój mężczyzna bardzo ciężko znosi brak igraszek (wcześniej było codziennie...). Ja nie mam siły zupełnie na żadne pieszczoty, a o seksie nie ma mowy, bo lekarz zabronił. Jak tak dalej będzie, to pójdzie gdzie indziej :(( Jak na razie dużo więcej pali (wcześniej robił to rzadko).

Do góry