reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Emenems - tez bym sie wkurzyła :( nie popusc mezowi zeby nie było :D

Wpadłam się "pochwalić" że pół kg mi przybyło przez ostatnie 2 tygodnie i mam juz 58 ;(

Czekam na wiesci po wyzytach :)

Ja dizs u diabetologa byłam i jest w sumie ok, następna wizyta 19 sierpnia dopiero :) w poniedziałek do mojej gin na posłuchanie tętna :)

reklama
Emenems - tez bym sie wkurzyła :( nie popusc mezowi zeby nie było :D

Wpadłam się "pochwalić" że pół kg mi przybyło przez ostatnie 2 tygodnie i mam juz 58 ;(

Czekam na wiesci po wyzytach :)

Ja dizs u diabetologa byłam i jest w sumie ok, następna wizyta 19 sierpnia dopiero :) w poniedziałek do mojej gin na posłuchanie tętna :)

Kochana powinnas 0.5 na tydzien wiec wiesz :) jest ok ! Ja tez mam 58....

Nie no nie popuszczę, musi sie przyłożyć chodz dzis peoeidial juz ze bedzie sprzątał wiecej. bo ja kumam ze zawsze we dwójkę i jak jest bałagan to bo jego labo moj no ale sa jeszcze dwie osoby w domu których nie bede przed tydzien wychowywać i za nimi chodzic i marudzić ze maja odkładać szklanki do zmywarki czy nie rozwalać kapci koło łóżka - nie zmienie nic i maz tez nie, nie mieszka z nami i tak jest i przez tydzien mozna dziecku ułatwić pobyt i zrobic z tego wakacje na luzie - no ale ktos musi ta szklankę sprzątnąć hahahaha

o niee pół kg na tydzień :D to przez 40 tygodni 20 kg ?? niee W pierwszej 8 przytyłam i wiecej nie chce :D w tej juz 3 prawie :p i tak mam zapas :D

haha no własnie fajnie miec wakacje, móc nic nie robić, ale szklanke ktos musi sprzątnać:D

Ja sprzatam sama dom zawsze ale od kiedy jestem w ciazy to maz mi pomaga z lazienka i odkurzaniem ale robi to tak zadko ze co jakis czas ja musze zrobic a potem sie pyta ze po co ja zrobilam jak on chcial w ten sam dzien zrobic (wymowka)
Moje znajome sie boja ze jaka ja mama bede jezeli ja ich dziecia nie pozwalam rozwalac u siebie w domu, ale jest roznica na nie pozwalaniu ktorys rzeczy a pozwalanie na wszystko jak moja kuzynka za kazdym razem jak przyjdzie to jej syn mi czekolada lazienke maluje i pryska woda sciany, wypluwa cukierki na podloge, biega po sofach. To sie wkurzam troche bo mysle ze jezeli ona pozwala u siebie to ok ale u kogos dziecko powinno sie teoche zachowywac a nie robi co chce zawsze. Ja bede pozwalala ale nie na wszystko tego jestem pewna bo trzeba tez dziecko wychowac. A propo moja kuzynka jest w 7 miesiacu ciazy i teraz bedzie dziewczynka i kazdy sie zastanawia jak ona sobie poradzi jezeli maly jest taki rozpuszczony i ona tez tak czasami mowi. Naprawde ona zwariuje jak dwa beda jej latac i robic co chca.

to znaczy w pierwszej startowałam z 58 później schudłam do 56 a do porodu jak szłam to miałam 66 to ile przytyłam ?? zagadka matematyczna :p

o niee pół kg na tydzień :D to przez 40 tygodni 20 kg ?? niee W pierwszej 8 przytyłam i wiecej nie chce :D w tej juz 3 prawie :p i tak mam zapas :D

haha no własnie fajnie miec wakacje, móc nic nie robić, ale szklanke ktos musi sprzątnać:D

No tez bym nie Chciała wiecej ale najgorsze tycie przed nami a ja juz mam +4 cxyli połowa za mna czyli to niemożliwe ....

Pol kilo od drugiego trymestru w pierwszym albo nic albo max 3

to znaczy w pierwszej startowałam z 58 później schudłam do 56 a do porodu jak szłam to miałam 66 to ile przytyłam ?? zagadka matematyczna :p

To ty rozwiąż moja - miałam 54 przed stymulacja potem 53 potem 54, pod koniec 1 trymestru 55.5 i bach urlop dwa tygodnie i nagle 57.5/58 i tak do dxis .... Mam 16 tc to zagadka - jak jeszcze dupa Emili urośnie ??

Angelika - masz racje :) ja uwazam ze nawet dzieciom które są u nas w kosciach i przesadzają trzeba delikatnie uwage zwrócić jeżeli rodzice tego nie robią :p to ja potem musze sprzatac a nie raz tak nabrudzą ze potem nie da się wyczyscic ;/ np sciany czy cos .. jak się uwage zwróci to potem i rodzice swoje dzieci troche pilnują.. nie wierze ze w domu tez pozwalaja tak na wszystko :) u nas jak siostrzeńcy są to jest masakra .. Anicie nigdy do głowy nie przyszło zeby po scianach pisac a tamci tylko mazaki w rece i juz do sciany.. to co moze mam na to pozwolić :D ? bez przesady :)

a no właśnie ja z 1,5 w pierwszym trymsetrze i półtora po 12 tygodniu, zobaczymy jak bedzie dalej :p a Twoja zagadka bardzo prosta :D już bedzie w normie bo diety pilnujesz :) tam to wakacje był wiec wiesz :D ja bym sie nie przejmowała tamtym "wyskokiem" :)

reklama
a no właśnie ja z 1,5 w pierwszym trymsetrze i półtora po 12 tygodniu, zobaczymy jak bedzie dalej :p a Twoja zagadka bardzo prosta :D już bedzie w normie bo diety pilnujesz :) tam to wakacje był wiec wiesz :D ja bym sie nie przejmowała tamtym "wyskokiem" :)

Tylko normalnie wyskoki schodzą w tydzien s teraz nie mogłam zrobic tydzien diety oczyszczającej po powrocie ....

No ehh czeka mnie liczyłam koło 16 kg na plusie. juz sie nie łudzę ze bedzie inaczej - co z trgo ze pilnuje jak cerber zaświatów tej diety jak ledwo hamuje wzrost wagi ...

Do góry