reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja tez nie spie juz jakis czas, ale jakos mi tak zle...
Emenems i mowia, ze to kobiety maja humory... moj tez czasem mnie wyprowadzi z rownowagi, a za godzine przyjdzie sie przytulac i jest zdziwiony ze go odpycham, pyta co sie stalo. Staraj sie myslec o sobie, moze im tak nie "zrządzaj" skoro nie masz pomocy ;) ja tez nienawidze jak musze sama po wszystkich sprzatac, wiec staram sie tego unikac, bo za duzo nerwow mnie to kosztuje.
W ogole jak nie moglam sie doprosic meza o odkladanie i skladanie ubran, bo on dokladal co rusz nowe gdzies na fotel, pufe to zebralam w koncu wszystkie i wrzucilam mu do jego auta, a jak ich szukal to powiedzialam ze skoro mu nie przeszkadzaja to niech z nimi przebywa, bo ja w takim bajzlu nie bede siedziala.
Z dziecmi to jednak tez zawsze inny temat, ale nie martw sie kochana, mow sobie zenie mozesz soe denerwowac ;-)

reklama
Sierpniowa- powodzenia na wizycie. Ja to nic nie noszę, ew. lekkie zakupy :)
jednak dobrze mieć trzylatkę w domu, wstanie o 8, a do 9 da poleżeć, bo się bawi u siebie w pokoju

Emenems- a cóka męża z koleżanką przyjechała, czy koleżanka miejscowa? I co ona robi jak Wy w pracy jesteście?

U mnie bałagan, że hej, musze w końcu się wziąć za sprzątanie, ale coś motywacji nie mam, bo Młoda wciąż rozwala zabawki.

Zmykam wziąć kąpiel :)

Simka kolezanka z nia przyjechała bo rok temu młoda " wypadła z towarzystwa" bo " u starego" siedziała w wakacje hahaahahah
To w tym roku z kolezanka :) boje sie ze za rok mi we trzy przyjadą - finansowo masakra :D ale trudno to raz w roku.

A co robia? Spia oczywiscie hahahaah one krotko sa same, ja ide na 8 a maz waca o 11:) to je budzi bo buszują do 2/3 :)
Ale przynajmniej we dwie to sie nie nudzą - oczywiscie ba fejsiku raportują razem ze zdejciami kazda godzine :D

Generalnie z młoda nie ma problemow ja jestem ogolnie do niej przyzwyczajona s oba do mnie ale kolezanka trzeba sie troche zajac zeby dziecko miało miłe wspomnienia z wakacji w Norwegii .
Dzis maz sie urwał o 9 juz z pracy ( nie ma to jak miec żone w biurze ktora mu zastępstwo ogarnąła na 2 godziny:)) i zabiera młodzież na park wodny :)
Pozniej siatkówka nad rzeka jak wroce z pracy jutro park niedziwiedzi

My dziś pobudka o 7:30. Teraz 10 a w cieniu już ponad 28stopni. Rozplynac się można.

Dziś czeka mnie sprzątanie generalne u małego w pokoju. Przyszło łóżko to trzeba je złożyć i ustawić. Ehh a w taki górach to siebie chce

Kciuki za wizyty :)

Gdyby ktoś się nudził, to na FB wrzuciłam Propozycje posiłków dla kobiet ciężarnych przygotowane przez fundację Nutricia we współpracy ze studentami dietetyki z SGGW. Ponieważ, bla bla, bla, reklamowe, trochę fakt, a trochę ich reklama:
"Pierwszych 1000 dni (tzn. okres ciąży i pierwsze lata życia dziecka) to wyjątkowy czas, w którym masz realny wpływ na jakość jego życia teraz i... w przyszłości. W tym czasie programuje się metabolizm, który warunkuje prawidłowe funkcjonowanie organizmu człowieka, również w wieku dorosłym. Dlatego też z najwyższą starannością powinniśmy zadbać o odpowiednią dietę naszych dzieci. Dzięki prawidłowemu żywieniu programujesz zdrowie dziecka na kolejne lata." więcej można zobaczyć na 1000 Pierwszych dni dla zdrowia

Emenems i mowia, ze to kobiety maja humory... moj tez czasem mnie wyprowadzi z rownowagi, a za godzine przyjdzie sie przytulac i jest zdziwiony ze go odpycham, pyta co sie stalo. Staraj sie myslec o sobie, moze im tak nie "zrządzaj" skoro nie masz pomocy ;) ja tez nienawidze jak musze sama po wszystkich sprzatac, wiec staram sie tego unikac, bo za duzo nerwow mnie to kosztuje.
W ogole jak nie moglam sie doprosic meza o odkladanie i skladanie ubran, bo on dokladal co rusz nowe gdzies na fotel, pufe to zebralam w koncu wszystkie i wrzucilam mu do jego auta, a jak ich szukal to powiedzialam ze skoro mu nie przeszkadzaja to niech z nimi przebywa, bo ja w takim bajzlu nie bede siedziala.
Z dziecmi to jednak tez zawsze inny temat, ale nie martw sie kochana, mow sobie zenie mozesz soe denerwowac ;-)

Mam to samo z jego ciuchami. On nie schowa do półki tylko rzuca na fotel i później robi się burdel. Co z tego, że ja posprzątam wcześniej jak znowu nagromadzi. Chyba muszę go przeszkolić ale facetów to ciężko uczyć.

Wiesz, to Dziecko jest na tylko tydzien w te wakacje z kolezanka, normalnie jest miesiac, wiec zalezy mi zeby miło spędziły czas i zgadza sie jestem umęczona ale wydawo mi si ze jemu tak samo zalezy - yhhhhh ale tła jak mowisz, nie bede tyrać sama - dzis paluchem nic nie dotykam i koniec - nie bede jak moja matka - wszystko po wszystkich całe zycie

Mam to samo z jego ciuchami. On nie schowa do półki tylko rzuca na fotel i później robi się burdel. Co z tego, że ja posprzątam wcześniej jak znowu nagromadzi. Chyba muszę go przeszkolić ale facetów to ciężko uczyć.

To wstyd przyznać tutaj jest na odwrót ... Maz ciagle mi cos do łóżka podrzuca Ahahahaha albo skarpety :D bo ide spac w skarpetach i połowie nocy zdejmuje a pod koniec tygodnia cala kupka przy łożku leży Ahahahaha
No i to on robi pranie segreguje skalda ... Ehhh :)

reklama
Od dziś wieczór znowu mogą być burze a jutro na Wlkp zapowiadają możliwe nawet tornada :s ja to się cykam takich newsów. Musimy jeszcze lepiej zabezpieczyć rzeczy na działce tj trampoline, basen, huśtawke bo huśtawka to lata jak nie wiem, trampolina obciążona workami z piachem a się podnosi :s

Do góry