reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Cześć laski.
Dzisiejszy dzień z tych gorszych. Siły brak od momentu otwarcia oczu.

Tak nakręciliście temat wózków ,że teraz intensywnie szukam. Było kilka typow ,ale po bliższym rozpoznaniu został tylko mamas & papas pixo. Teraz jeszcze pomacać i sie okaże. Ale większość moich wymagań spełnia. Lekki ,dwustronne siedzisko ,regulowana raczka i duży daszek ochronny przed słońcem. No i gondola dość fajnych rozmiarów.
A wy kobietki zdecydowane 100% czy jeszcze sie zastanawiacie nad innymi ?

Simka a wiesz jak dzidzius super wyglada w takim misiu :)
Jeszcze udało mi sie kupic za jedyne £7 i stwierdziłam ze bedzie i na chłopca i na dziewczynkę pasowało.

Tutti ja w kwasiaki wciągam, cytryna ,zelki ,ogórki.
Ale co do smaków i płci ja tam sie nie sugeruje. To tak na prawdę loteria.

Paulettah mycie noworodka w wannie nigdy w zyciu. Chyba bym zjechała z głowa na dół...a o plecach juz nie wspomnę. Wanienka obowiązkowo. A u Ciebie to chyba razem z partnerem bedzie mycie maluchów? Ty myjesz jedno on bawi drugie ,oddajesz jedno bierzesz drugie ,a on wyciera i ubiera ? Chyba ,ze jedno myjesz jednego dnia drugie następnego :D

reklama
u nas dziś niestety też gorąco 40 stopni :-( od rana nie do życia jestem, teraz trochę mi się polepszyło, więc biorę się za obiad :p mąż sałatkę zrobił, ja zaraz przygotuje dorsza (pierwszy raz robię) mam nadzieję że wyjdzie :D do tego ziemniaczki i obiad pełną parą :p

Cześć laski.
Dzisiejszy dzień z tych gorszych. Siły brak od momentu otwarcia oczu.

Tak nakręciliście temat wózków ,że teraz intensywnie szukam. Było kilka typow ,ale po bliższym rozpoznaniu został tylko mamas & papas pixo. Teraz jeszcze pomacać i sie okaże. Ale większość moich wymagań spełnia. Lekki ,dwustronne siedzisko ,regulowana raczka i duży daszek ochronny przed słońcem. No i gondola dość fajnych rozmiarów.
A wy kobietki zdecydowane 100% czy jeszcze sie zastanawiacie nad innymi ?

Simka a wiesz jak dzidzius super wyglada w takim misiu :)
Jeszcze udało mi sie kupic za jedyne £7 i stwierdziłam ze bedzie i na chłopca i na dziewczynkę pasowało.

Tutti ja w kwasiaki wciągam, cytryna ,zelki ,ogórki.
Ale co do smaków i płci ja tam sie nie sugeruje. To tak na prawdę loteria.

Paulettah mycie noworodka w wannie nigdy w zyciu. Chyba bym zjechała z głowa na dół...a o plecach juz nie wspomnę. Wanienka obowiązkowo. A u Ciebie to chyba razem z partnerem bedzie mycie maluchów? Ty myjesz jedno on bawi drugie ,oddajesz jedno bierzesz drugie ,a on wyciera i ubiera ? Chyba ,ze jedno myjesz jednego dnia drugie następnego :D

Haha no zdecydowanie tak trzeba będzie ze będziemy sie wymieniać - ja jedno on wycierano a ja w tym czasie drugie :D

U mnie nawet zwierzęta zdychają w taka pogodę a kot chyba sugeruje jakas wycieczkę w zimniejsze miejsce :) ImageUploadedByForum BabyBoom1437309286.826394.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1437309286.826394.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1437309286.826394.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 50
dzien dobry :)

u nas znowu piekarnik. nie wiem juz jak zyc, od wiatraka mnie zatoki bola, w domu mam 30 stopni...

co do smakow ja jeszcze niedawno moglam jesc kapusty i ogorki kiszone, sledzie, tunczyka. teraz nie mam ochoty na nic szczegolnie. odkad cierpialam po kapuscie kiszonej to nie tknelam ale jak zakisze ogory to pewnie sie nie powstrzymam ;) za to mlody jak byl mniejszy kazal sobie kroic cytryne na kawalki maczac w cukrze i tak jadl.

co do wozkow - my najpierw jedziemy do takiej hurtowni markowych ale uzywanych i tam byl xlander 3w1 tylko nie pamietam modelu za 600 zl. jesli nic nie kupimy to nowy z allegro. poprzedni wozek sprzedalam, hustawke tez, ubranka tez bo nie mowilismy nic o drugim dziecku. a tu psikus... :p

w tygodniu jedziemy z mlodym do parku fontann, pewnie nie bedzie chcial wyjsc, jeszcze tez basen w planach.

a Wy co dzis ciekawego robicie/robilyscie?

Dzisiaj to ja nie mam ochoty na nic do jedzenia. Od kilku dni brzuch mam wzdęty, zaparcia, a dzisiaj mi niedobrze (po obiedzie) i brzuch pobolewa :( Nawet płatki owsiane z jogurtem na śniadanie nie pomogły :( Jabłko zjem po południu to może coś pomoże, bo mam dzisiaj dość :( Idę się zaraz położyć, bo inaczej się zrzygam. Poszłabym na spacer, ale coś ciemno się zrobiło, chyba padać będzie

Marcepanek- ja to samo, mam już listę wózków, które mi się podobają i fotelików tych z dobrymi testami (i tych, które mają bazy na pasy, ale nie tylko) i tak myślę, że we wrześniu pojeździmy po sklepach z mężem i będziemy dopasowywać :) Na pewno odwiedzę bobowózki, bo mają salon w Poznaniu a dość duży wybór :)
Ja mam chyba z 10 wózków wybranych, a na razie najbardziej podoba mi się nadal Amelis Pro i GB Hardy( chociaż boje się tej płaskiej spaceróki), bo ma duży daszek ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2015 - sklep internetowy: GB HARDY wózek głęboko-spacerowy (G)
Quinny buzz jeszcze mi się podoba. ALe najpierw i tak musze wymacac wszystkie i dopiero zdecyduję
A wiem jak słodko wyglądają :) My mieliśmy taki fajny kombinezonik polarowy, co prawda żaden miś, ale świetny był. Z lumpa miałam i aż żałuję ze sprzedałam, bo był chyba 3-6 mies, akurat na wiosnę by był :)

Kończe, bo słyszę że jednak grzmi, lecę neta wyłączyć (bo mi już kiedyś antenę spaliło :p, dobrze że wymieniają za darmo)

Martusia , ja dzis w galeri szukam stanikow :) czekam na meza i pije soki wyciskane.

Ja dzis sie wyspalam, pije melise przed snem i budze sie wtedy z lepszym nastrojem

reklama
Ja wczoraj odpadłam po 17 do spania. Poprzedniej nocy obudzilismy sie o drugiej w nocy by dojechac w jako takim czasie do domu ( podróz przez cała Polskę) Dzis czuje sie juz znacznie lepiej. Nawet na rower wybrałam sie z synem. Postanowilam sobie ze bede z nim tak jezdzic by on i ja nabralismy kondycji.

Jesli chodzi o zachcianki to u mnie z apetytem cały czas na bakier. Ale jak mam coś jesc to najlepiej kefir, maślanka, lub cos innego kwasnego. Na słodkie patrzec nie moge. Mieso tez słabo wchodzi ale sie zmuszam.

Do góry