reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ulicha tylko nie stres nie warto :) u nas tez taka burza była a ja akurat prysznic brałam i mi napadało do pokoju przez okno :( ja w sierpniu planuje urządzanie pokoju wybór farby łóżeczek itd wiec tez sie pracowity zapowiada :)

reklama
ja tez jeszcze ten tydzień pracuje a potem urlop 2 tygodnie :) a potem się zastanawiam czy wracać po urlopie cy iść na l4 :)

Dziewczyny czy macie zachcianki? Ja bym chlonela wszystko co kwaśne!
Teraz już nie, za ciepło mi na zachcianki chyba. Ale miałam tydzień, w którym jadłam tylko rosół :-)

Obejrzałam właśnie wiadomości o tym jakie to nawałnice przez Polskę przechodzą:szok: U nas leje i grzmi. Niestety nadal parno i okropnie. Dziecko cały czas mokre, poci się gorzej od nas. Jutro ma być trochę chłodniej, a później znów upały:baffled:

Widziałam temat wózków. Ja mam i sobie nadal chwalę Camarelo.

co do zachcianek to ja dalej mieso i kwaśne, nabiał i słodkie ble, wg mnie zachcianki nie maja wpływu na płeć tylko na to czego brakuje w organizmie, kuzynka męża ma termin na koniec grudnia i zajada sie słodkim i ma na 100% synka

podziwiam dziewczyny pracujące, ja w pierwszej ciąży pracowałam do 9 miesiaca, ale teraz juz nie te siły ipogoda daje w d...

co do zachcianek, to od początku ciąży mam smaka na pikantne rzeczy np. sos, papryczka ... potem wzięło mnie na owoce banany, kiwi, potem jogurty ... teraz ciągnie mnie na kwaśne :p ogórki kwasielce najlepsze <mniam>

Kochane powiedzcie mi kiedy i od czego najlepiej zaczac wyprawke dla maluszka?

Moze nie jestem najlepszym wzorem w tej kwestii bo to moja pierwsza ciąża ale ja zaczęłam od kupowania i zbierania ciuszków po rodzinie. Boje sie ze potem noe będę na to miała siły. Co miesiąc tez zaplanowałam kupić sobie coś z matczynego ekwipunku nawet takie pierdoły jak wkładki laktacyjne itp. Sierpień będzie miesiącem na zrobienie pokoiku dla dzieciaków a we wrześniu chciałabym zakupić wózek :)

Paulina- a u nas jakiejś wielkiej burzy nie było. Lało owszem, ale nie zauważyłam większej nawałnicy, chyba Wartą wszystko idzie, bo moje Szamotuły zawsze omija

W temacie pokoików to my zaczniemy remont jak będziemy wiedzieli kto będzie :) Przygotowujemy powoli Młodą do zmiany pokoju i dzisiaj jej opowiadamy o planowanym remoncie, a księżniczka najpierw płąkała za swoim pokoikiem, a później sobie wymyśliła, ze ona chce różowe ściany! O nieeee, ja to planuję kremowe :p

Pyscek- ja to nadal się stresuję głupio, ze coś będzie nie tak, ale jak tylko dowiem się co będzie to robimy remont, pewnie kupimy łóżeczko, na wrzesień/październik planuję zakup wózka i fotelika, a tak po trochu mam zamiar kupowac inne rzeczy, pewnie w zależności od okazji i promocji :)

reklama
U mnie właśnie po burzy ale prąd mam ;)

Dziewczyny te które kupiły pajacyki jakoś tanio w c&a to była jakaś promocja czy coś? U mnie online nie widziałam nic takiego czy to trzeba do sklepu iść bezpośrednio?

Olo zaraz do kąpieli i do spania.

Wybaczcie brak fotki na fb Ale nie miałam nastroju. I stroju :p

Do góry