reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
żabila u mnie w pierwszej ciąży się sprawdziło bo tylko słodycze i owoce jadłam :) na mięso nie mogłam patrzeć i mam core. teraz całkiem inaczej jem. mięsem, grillem mogę się zjadać tłuste i słonie nie przeszkadza.. no i lekarz delikatnie sugerował chłopca. .. ale zobaczymy :p

Czesc :-) u mnie sie sprawdzilo w pierwszej ciazy pochlanialam czekolade i slodycze w kazdej pistaci tonami i byla corcia a teraz niemam jako takiej ochoty na nic :-( u mnie znow upal idzie sie wykonczyc :-( :-(

Haha z niejakim to tez się sprawdza pierwsze 3 misiace tylko chleb z masłem i ew jakiś serek i córa teraz tez mogłaby nie jest... a owoce to już w ostateczności bo coś trzeba było więc tylko one przechodzily hehe a jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży to specjalnie parę km do sklepu po nektatynki jechaliśmy tak mi się zachciało chociaż wcześniej leżały miesiacami w domu i mogłam nie jeść bo były dla mnie obojętne po prostu hehe

Jak radzicie sobie z bólem kręgosłupa ? dziś obudziłam się w nocy i nie mogłam zasnąć, teraz mam tak sam ból niemiłosierny jakby ktoś mi igiełki wbijał :-:)-(

Sposób na kręgosłup który mi pomagałyśmy naprawdę poza ćwiczeniami i basenem to ćwiczenia zabim wstanę z łóżka - nożyce czy rowerek trochę ruchu z nogami w powietrzu i sprawdzony sposób - 3 godziny ruchu na pół godziny leEnia na płasko z nogami do góry (np na oparciu kanapy) ja to robię już od dawna zalecał mój ortopeda i faktycznie super. Cały czas brałam tez tabletki z kolagenem ale od czasu ciąży nie biore

Co do tego bólu to mnie boli kość ogonowa .. ale nie zawsze tylko jak np pochodzę i usiade albo jak posiedzę długo na tyłku to masakrycznie boli nigdy nie bolała. . często zmieniam pozycję żeby nie zaczynało boleć .. mąż mówi ze to jego duży syn uciska mi na kręgosłup :D

reklama
Co do tego bólu to mnie boli kość ogonowa .. ale nie zawsze tylko jak np pochodzę i usiade albo jak posiedzę długo na tyłku to masakrycznie boli nigdy nie bolała. . często zmieniam pozycję żeby nie zaczynało boleć .. mąż mówi ze to jego duży syn uciska mi na kręgosłup :D

Ja jako 4 latek uznałam u klezanki e domu zr świetną zabawą bedzie zjechanie na tyłku po kafelkowych schodkach - w rezultacie złamana kość ogonowa... Nigdy nie mogłam wysiedzieć na wykładach 1,5 h czy w kościele, na szczescie zrosła sie w strone pleców wiec do rodzenia niee bedzie problemow :)
Ale znam teoj bol d***y mam go całe zycie
Ja z boli to prawy dysk mi sie wysunął i dupa odzywa sie co chwile ja zle wstane jak kichne to masakra - cwicze w nadzei zd gorzej nie bedzie

Do góry