reklama
aktina
Fanka BB :)
Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane” (na podstawie: www.dobreusg.pl |)
W przypadku Zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
W przypadku Zespołu Edwardsa i Patau: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM.
Ważne: każdy wynik badania biochemicznego powinien zostać zestawiony ze szczegółowym badaniem USG. Zdarza się, że test PAPP-a wskazuje na ryzyko, ale prawidłowy obraz ultrasonograficzny pozwala stwierdzić, że nie są one podejrzane. Bardzo istotne jest, aby badania prenatalne wykonać w ośrodku z dużym doświadczeniem.
W przypadku Zespołu Downa: wartość fb-HCG przekracza 2,52 MoM; wartość PAPP-A jest poniżej 0,5 MoM.
W przypadku Zespołu Edwardsa i Patau: wartość fb-HCG i PAPP-a jest poniżej 0,33 MoM.
W przypadku zespołu Turnera: wartość PAPP-A poniżej 0,5 MoM przy fb-HCG rzędu 1 MoM.
W przypadku triploidii: fb-HCG i PAPP-A są poniżej 0,1 MoM lub przekraczają 5 MoM.
Ważne: każdy wynik badania biochemicznego powinien zostać zestawiony ze szczegółowym badaniem USG. Zdarza się, że test PAPP-a wskazuje na ryzyko, ale prawidłowy obraz ultrasonograficzny pozwala stwierdzić, że nie są one podejrzane. Bardzo istotne jest, aby badania prenatalne wykonać w ośrodku z dużym doświadczeniem.
Dziewczyny polecam staniki z cubusa ( u mnie nie ma innego sklepu z bielizna ) seria super soft - ale odetchnęłam!! Super wygodnie, bo juz nie nosilam stanika od jakiegos czasu bo kazdy mnie dusił dosłownie ... A teraz kupiłam taki sam w obwodzie jak miałam wczesniej tlko miseczka wieksza i taki miękki i lekko leży bo juz sie bałam w czym ja do pracy pojde hehehe
Joa.Le
Test PAPP-a normy, które mogą wydać się lekarzowi „podejrzane” (na podstawie: www.dobreusg.pl |)
Przed następną ciążą trzeba będzie trochę wbić się na studia z genetyki inaczej tego nie widzę
Bosze jaka dzisiaj jest męcząca pogoda, mnie co chwila słabo. normalnie jakby mi powietrza brakowało. Na działce ciut lepiej, a w domu się normalnie duszę. Chyba ciśnienie jakieś nie tego jest
Ja tam chyba jednak nic nie czuję. Nawet cycki już tak nie bolą, chociaż są ogromne, nadal chodzę w za małym staniku, ehh. Mam upatrzony elastyczny z atlantica, ale wczoraj już za dużo wydałam
Wizytę mam 20.07, a usg dopiero na połówkowym
Ja tam chyba jednak nic nie czuję. Nawet cycki już tak nie bolą, chociaż są ogromne, nadal chodzę w za małym staniku, ehh. Mam upatrzony elastyczny z atlantica, ale wczoraj już za dużo wydałam
Wizytę mam 20.07, a usg dopiero na połówkowym
Limonka super z tymi materialami ja chetnie poczytam jak to nie problem gasiorowska.paulina@gmail.com
A co do stanikow to ja sportowe preferuje juz tak od dwoch tygodni plecy tez mam dzis cale obolale wiec lacze sie z wami w tym okropnym uczuciu
A co do stanikow to ja sportowe preferuje juz tak od dwoch tygodni plecy tez mam dzis cale obolale wiec lacze sie z wami w tym okropnym uczuciu
reklama
karolinaE
Hej Dziewczyny
My juz wróciliśmy, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej Ciezko bedzie nadrobić zaległości na forum, mam nadzieje, ze u Was wszystko ok i dajecie jakos rade w te upały
Dzisiaj natknęłam sie na moje materiały ze szkoły rodzenia, jesli któraś z Was chciałaby, chetnie prześle na maila
To ja bardzo poprosze: karolinawawa1@gmail.com. Z gory dziekuje [emoji8]