reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Na razie mialam jedną wizytę w 6 tygodniu i było widać tylko że maluch jest na miejscu. Potem już nie robiłam USG wiec pewnie dlatego świruję. Termin wizyty mam dopiero na 22 lipiec i juz wiem że nie wytrzymam do tego czasu .

reklama
Justine174 raczej takie bąbelki albo delikatne łaskotki ;)

Mysiaka92 witaj :)

Julia0903 w dzisiejszych czasach musiałabym oszaleć żeby jeszcze bawić się w pranie niezbyt fajnych niespodzianek. Znam kilka mam które góra po miesiącu na jednorazówki przeszły. Do tego trzeba miec mocne nerwy.

Zorria ciąża co prawda nie trzecia ale dzidziuś tak. Co do brzucha reguły nie ma. Mi mówili że już w drugiej bedzię ogromny ,a dopiero pod koniec wyszedł.

Paulettah to może w cycki poszło :D
A jestes pewna ,że to już 6kg?
No bo fakt to zdecydowanie za dużo. Do 13tyg ok 1,5-2kg powinno nam przybyć. Ja tam problemów z wagą nigdy nie miałam ,ale myśle że nawet w ciąży warto uważać ,żeby potem nie płakać po ;)
Wiem to troche próżne ,ale uważam ,że mamy też mogą wyglądać super.

Mnie jest 1kg na plusie i rozkłada sie to na pupę ,cyce i brzuch ,a raczej jego zawartość ;)
Wielkość macicy odczuwam coraz mocniej ,a człowiek i tak dalej się zapomina o czym przypomina ból więzadeł :(

Co do butelek to nie ważna firma ,a jedynie kształt żeby były zbliżone do budowy piersi. Ja na 100% bede odciągać jakbym musiała wyjsć ,a chciałabym też karmić piersią. No ale zobaczymy w praktyce :)

Przestaję Was czytać :p Serio, później tylko się schizuję.

Jesteśmy już na tych wakacjach, caluśki dzień ok, a teraz poszłam się wykąpać i co chwilę ten puls jak mi skacze, schizę już mam, do tego tradycyjnie zgagę wieczorną, ale tyle bzdetów niezdrowych dzisiaj zjadłam, że mnie ta zgaga nie dziwi (lekka jest), a whodze tu i czytam Juti o często skurczu (pierwsze słyszę). Wolę chyba jednak żyć w niewiedzy :) I teraz jeszcze bardziej się nakręcam

Emenems- współczuję choroby. Zmina klimatu czy skąd?
WYprawkę to można kupić za grosze, a można też za grube tysiące. W zależności, co, markowe czy nie, czy na okazjach/przecenach :)

Atkina- może faktycznie taka uroda Malucha :) Trzeba być dobrej myśli. A uwagi koleżanek puszczaj mimo uszu, to nie ich sprawa co zrobisz. Nie stresuj się (łatwo pisać, wiem), ale chociaż postaraj i bądź dobrej myśli

Iwix- może z łożyskiem później się poprawi, ale dobrze, że z Maluszkiem ok

Angelika- chyba koło 18 tygodnia, takie lekkie motylki :) Pierwsze slyszę o tych perfumach dla dzieci, taka mgiełka tak?

Marcepanek- ja to musze po pierwsze zakupy dla siebie zrobić- jakiś biustonosz nowy, bo te co mam to mnie już gniotą, za małe się zrobiły i spodenki krótkie na gumce

Przy Młodej to kupowałam chyba po trochu od połowy ciąży, większe zakupy na 2 miesiące przed porodem, na miesiąc przed miałam już gotowy pokój z przygotowanym łóżeczkiem i wszystkim.
Część rzeczy kupowałam na allegro, są sprzedawcy co maja prawie wszystko co do pielęgnacji dziecka jest potrzebne i hurtem zamawiałam, łącznie z wanienką, przewijakiem itp. Pamiętam, że dużo oszczędziłam, niżbym w normalnym sklepie kupowała

Ja mam upatrzony ten AMelis Pro, a fotelik na pewno maci cosi cabriofix- taki miałam dla Polki i 1,5 roku w nim jeździła prawie

żabila- no ja żałuję, że nas nie ma, bo nie pojade na tą inspekcję fotelików.

Pauletahh- gdzieś koło Ikeai chyba

Juti- co do kosmetyków:
Z tańszych- Ziaja- szczególnie płyn do kąpieli, niedrogi, a fajnie natłuszcza, nawet czasem nie trzeba dodatkowo smarowac dziecka
z droższych- emolienty (najlepiej jak coś wyjdzie ze skórą)- my mieliśmy z Oillan i Dermedic Babu Linum i dermedic o wiele lepszy, ale tłuści wannę
Foteliki sprawdzaj na fotelik.info, tam masz testy zagraniczne i ocenę bezpieczeństwa. My najpierw mieliśmy właśnie Maxi Cosi, a teraz Baby Desugn Amigo (9-25kg), co prawda nie ma go w rankingach, bo ma tylko polskie testy, ale stosunkowo dobry fotelik
Smoczki krótko używaliśmy i chyba jakies tanie, nie pamiętam
Butelki miałam różne, z TomeeTippie były fajne

mysiaka- witaj, gratuluję synka

Ulicha- a jakie masz Bebetto? Ja miałam Magnum i jak dla mnie porażka, nigdy więcej i nikomu nie polecę

Julia- jesli chcesz wiedzieć więcej nt. pieluch wielorazowych polecam wpis u mojej koleżanki blogowej- Budująca Mama: Ile pieluszek wielorazowych na początek?
i Budująca Mama: Zestaw pieluszek wielorazowtch dla dwójki dzieci rok po roku., jest tych wpisów więcej, tez coś o lanolinowaniu itp

Nad morzem cudnie, po 15 poszliśmy na 1,5 godziny na plażę, trochę wiało, ale jak się parawan rozstawiło to ciepło. Mąż i Polka kąpiel w morzu zaliczyli już, ja nawet w strój się nie przebrałam, dla mnie za zimno :p
Podróż spoko, nawet nie umierałam na plecy, w brzuch mnie też nic nie cisnęło, ale podróż bez atrakcji, to nie podróż. Najpierw nam sarna przed maską przeleciała, a kawałek dalej ciężarówka (taka mniejsza) z piwem się posypała, droga wąska a tu skrzynki, szkło, butelki, na szczeście nie czekaliśmy jak inni, tylko polem ominęliśmy

Badań nie robiłam. Zebrać sie jakoś nie mogę :) Teraz są w końcu wakację, wiec trochę wiecej czasu bedzie. Na usg spróbuje sie jakoś wbić w przyszłym tygodniu.

marcepanek - jem jak zawsze nic wiecej tyle ze sie specjalnie nie ruszam bo noe moge. A cycki fakt faktem wywalilo bo jormalnie i tak mam duze a teraz to tylko stanik wchodzi w gre

Simka no nowy stanik przeoczyłam ten fakt :) cyce w starych wychodzą już na wierzch normalnie push upa nie trzeba ;)
Ale jutro zakupy to kupie kilka. Zwłaszcza ,że tanio w Primarku mają więc tyle dobrze. A na noc to chyba sportowe sobie kupie ,bo jak wstaje rano to cyce jakby ktoś mnie pobił.
Oj zazdroszczę morza :) ale jeszcze troche :D
Podróż bez przygód to nie podróż ;) Ważne byle w jednym kawałku :)

Zorria a ktory tydzien ciąży juz masz?

reklama
Marcepanek przykrych niespodzianek nie znalazłam od 11 mż, siuskow się trochę napralam i serio większego problemu nie widzę ;) A do cierpliwych i o mocnych nerwach na pewno nie należę...

Julia no niestety materiał może ulec zniszczeniu i grzejniki odpadają, dlatego trzeba mieć więcej kompletów. Miałam kilkanaście kieszonek, wkładów o kilka więcej. Na bobolider pieluszka plus standardowy wkład kosztuje chyba 24 zł czy coś koło tego. Nie wiem czy bym się zdecydowała na taką inwestycję tylko w przypadku jednego dziecka, choć z Drugiej strony popyt na używki jest i można kupić taniej.

Do góry