reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

no nie wiem, jest jeszcze nadzieja ze krecił sie strasznie, a moja córa i kilka osób w rodznie meza maja takie płaskie noski u nasady :) wiec przez to wiercenie się mogła nie zobaczyć, w srode badanie u innego lekarza, nie bede jadła rano słodyczy (tak jak dzisiaj) i moze bedzie spokojniej :)

reklama
Nie ale od nadmiaru cukru diecie bardziej się rusza. czasami jak nie chce się przekręcić na późniejszym etapie to lekarze zalecają coś słodkiego żeby się poruszalo :) wiec może działa w obie strony :)

Mi mówili, że jak chcę żeby dzidziuś się kręcił podczas badania usg, to powinnam coś słodkiego przekąsić :-)
Mój Wojtek to dzisiaj złote dziecko. W ciągu dnia przespał łącznie 5h, i niedawno sam sobie zasnął po kąpieli. Jak miło.

Vivienne- normalnie. Kilka razy pewnie ją karmili mm. Później mi przynosili. Chyba została na drugi dzień wieczorem, ale w nocy nie mogłam jej uspokoić, to zabrali na jakiś czas znów do noworodków. Karmiłam piersią do 8 miesiąca chyba, łatwo nie było, ale spokojnie się przestawiła, mimo ze pierwsze mmm miała podane :)

Sierpniowa- super wieści. To juz spory Maluszek :)
Za to moja Pola znów dzis nieznośna. Właśnie małą kłótnia z nią, bo ona musi narozrabiać w łazience :p

Wyobrażacie sobie? Z takiego kilkumilimetrowego ziarenka wyrosną nam duże dzieci :)

Juti- haha rosołowa jesteś :) Jutro chyba sobie rosołek zrobię na obiad
Mi też z chińskiego dziewczynka, ale czuję, ze chłopak, bo raczej zaszłam pod koniec owulacji. No i takie mam przezucie :)

julia- pokaż tą kurtkę :) Chpciaż ja raczej S/M noszę. Ja maxi cosi cabriofix, ale chyba bez bazy. No i ten fotelik z wieloma wózkami jest kompatybilny. Taki mieliśmy dla Polki i byłam zadowolona

justine- witaj

Emenems- no jaki śliczny człowieczek

aktina- a Ty dzisiaj miałaś wizytę? Super Maluszek :)

Wyscie chociaż miały maluchy przy sobie po CC. Mój na patologii noworodka leżał tydzień z zapaleniem płuc. Więc ciężko z karmieniem było. Modyfikowane dostawał. Chcą potem nie bardzo chciał :/ ale że ją matka uparta to ponad pół roku laktatorem ręcznym (jak b m wiedziała że tak długo się uda to bym Elek kupiła) sciagalam, mrozilqm i butla dawalam. Za miesiąc ma 2 urodziny i oprócz tego zapalenia płuc po urodzeniu to zdrów i nie choruje.

Emenems. Aktina sliczne ludziki :)

Ja jutro mam test pappa i kolejne USG. Będzie to 3 w przeciągu tygodnia. Pani w rejestracji powiedziała że całość koło pół godziny będzie trwała. USG pobranie krwi i wyniki. Więc do 15 jutro czekam. Aktina jak będę po to napisze ci co i jak. A jak się mass stresowac to idź do innego gin na jeszcze jedno USG. Może on zobaczy kość to spokojniejsza będziesz.

pójdę pójdę. trzymam kciuki za ciebie jutro. daj znać koniecznie po. to od razu wyniki będziesz miała ? ja to idę spać. głowa boli :(

reklama
Justine witaj :) ja też kiepsko znosiłam pierwsze kilka tygodni mimo że druga ciąża. damy radę - musimy :)
Emenems i pozostałe dziewczęta (skleroza) piękne zdjęcia, ja na swoje do środy czekam już niecierpliwie...
Vivienne bardzo mi przykro.. :(

młody nie dostał się do przedszkola... smutno troszku...

Do góry