reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Czesc dziewczyny! Wczorajsze popoludnie spedzilismy z mala na karuzelach przy okazji jakis kabaret posluchalisny i wystepy hakis kapeli :p
Emenems widzisz rodzina szczesliwa a mloda przetrawi i napewno zaakceptuje :-)
Czekamy na info po wizycie co tam poogladasz :-)
Ja mialam cesarke pierwsza a poszlam z mysla o porodzie sn ale niestety kroplowki zastrzyki nic niepoomoglo i zero skurczy rozwarcie 1cm a badanie co godzine w wkladaja mi cala reke w takie malutkie rozwarcie dżizas!! Nigdy wiecej ja chce odrazu CC i moj gin mi to zalatwi tylko mam termin na 2.01 a cc wykonuje sie wczesniej wiec umowiony jest ze mna na 1 lub 2 kiedy sie zdecyduje on bedzie mial dyzur :-D mam nadzieje ze dotrwam :p

reklama
Julia mieszkam w Poznaniu ;) w pierwszej ciąży nie miałam lekarza z żadnego szpitala za to cukrzycę ciążową i nadciśnienie, plus córka pośladkowa, gwarantowana cesarka i zdecydowałam się na Polną. Teraz mam lekarza z Raszei, koleżankę co mocno sobie ten szpital chwali. Mi się źle kojarzy niestety i jeszcze nie zdecydowałam do końca gdzie urodze. Warunki na Polnej bardzo mi odpowiadały i skłaniam się raczej tam. Jak pisałam nie odczułam tej majówki, może dlatego że cc a nie SN, zaś leżałam z Małą tydzień, że względu na zoltaczke i czułam się prawie jak na wakacjach ;)

Karola nie musi być wcześniej. Dla dziecka to lepiej żeby zaczęła się normalna akcja porodowa. Mi nikt nie chciał wcześniej ustalić terminu, mimo że parę dni przed porodem byłam w szpitalu na obserwacji, mówili że nie praktykują planowego cięcia, wg mnie lepiej.

Ostatnia edycja:
Koktajlowa, jak lekarz pozwala brac leki to nie powinno zaszkodzic dziecku :) ja na poczatku ciazy mialam infekcje i dostalam leki i jak przeczytalam ulotke to sie zalamalam. Zadzwonilam do mojego lekarza i mnie uspokoił że jak kazał to mam sie ładnie słuchać :)

Cześć kobietki;-)
Ja w weekend zaliczyłam wesele i poprawiny. Wybawiłam się na maksa. Dzisiaj wracam do zwykłej rzeczywistości, oj ciężko mi. O 15:30 mam wizytę u ginekologa. Trzymajcie kciuki;-)

Moja ginekolog powiedziała, że jak muszę no to brać.

A macie już jakieś zdjęcia z usg? Bo ja na razie nic nie dostałam, idę w piątek na drugą wizytę i zastanawia mnie czy zrobi w ogóle usg.. bo coś czytałam, że niby 3 badania usg są w ciąży. Sorry ale jestem zielona ;) bo to moja pierwsza ciąża.

reklama
To raczej co wizytę będziesz mieć usg. Przynajmniej prywatnie tak chyba robią, w pierwszej ciąży tak miałam, teraz tez co wizytę wiec juz mam dwa zdjęcia. W UK np są tylko trzy skany i też wystarczy. Niby się nie mówi jeszcze o szkodliwości usg ale co nieco już słyszałam.

Do góry