reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Julia- z czekoladą to na zaparcia chyba ta czekolada :p Jak nie lubisz śliwek suszonych kup sobie z Nestle deserek dla dzieci śliwki suszone- pychota :p ALbo sok z gruszką i śliwką z bobofruta

Tak chwaliłam, a ząb dopadł mnie na wieczór. Chociaż to chyba bardziej dziąsła. Już sama nie wiem i głupieję, bo nie wiem co mnie boli. Ehhhh maluszek chyba ze mnie wysysa, a tak się cieszyłąm, ze z Polką w ciąży zęby mi się nie psuły

reklama
Ja z zaparciami też mam problem. Oprócz śliwek suszonych można też zrobić tski kompot z suszu jak na Wigilię. Też działa.

A poza tym polecam musli własnej roboty: płatki owsiane, otręby, siemię lniane, rodzynki, żurawina, pokrojone śliwki suszone, słonecznik, dynia. Wymieszać i jeść codziennie albo z mlekiem albo z jogurtem.

Zalet ma to więcej, bo i nabiał powinnyśmy i tłuszcze z nasion i jeszcze żurawinka na drogi moczowe. :-) Ja jeszcze jak mam dorzucam już do miski jakieś owocki- maliny, truskawki, banana czy co tam mam pod ręką. :-)

Pic nie pije ale jem blonnik w postaci otrebow, ziaren chia, zarodków. Itp. a odzywki białkowe odstawiam bo zabronił lekarz, stwierdził ze to chemia i nie pozwolił juz od pierwszej wizyty bo mu mówiłam ze sie wspomagalam w trakcie treningów !

Boże tutti zmien lekarza .., nie istnieje cos takiego jak chemiczne białko !!! Kazda odzywka białkowa to serwat białka mleka lub sojowe! Wręcz jest zalecane uzupełnianie białka e ciazy odzywka białkowa .... Nie istnieje białko wytworzone chemicznie
W składzie mojego białka jest serwat i kakao do smaku.... Jest zdrowsze niz nie jeden ser czy parowka... Lekarze maja słabe pojęcie ogolnie o suplementach - dietetycy sa niestety w tym lepeiej wyszkoleni.

Ja tez nie pije błonnika bo jem koło 2kg warxyw dziennie ale dla dziewczyn ktore maja problemy z wypróżnieniem polecałabym

Zaraz odkopię co ma w składzie ale ogolnie matrix to dobre marka

Na spokojnie przeczytaj - moja odzywka zależnie od smaku ma dodatki jedyny minus mojej to aspartam jako substancja słodząca ale js mam taka z nienajdrozszych i znikoma ilośc aspartamu tam jest

Generalnie zawsze najelepiej sie zagłębić w etykiete jak mie wiadomo czy szkodzi czy ok :)

A to było whey protein? 80 czy 100?

Mieszanka Matrix Protein (koncentrat serwatki)
koncentrat białka mleka
albumina jaja
hydrolizowany gluten pszenny
naturalne oraz sztuczne dodatki smakowe
lecytyna
kwas cytrynowy
acesulfam-K
aspartam

Skald twojej odzywki - widze ze aspartam popularny w odzywkach :) albumina to zółtko w proszku a tak pozatym nie ma nic czego nie jesz tsk na prawde na codzień ... Mysle ze jest bezpieczna - ale to ty musisz sie czuc pewnie :)
Jak dzienna dawkę białka spożywasz z produktów naturalnych to nie ma potrzeby suplementacji - my w ciazy mamy zwiększone zapotrzebowanie nawet do 3xmasa ciała czyli np ja ważąc 55 moge jesc nawet 165gr samego białka dziennie a to sporo :)

Dla przykładu pierś kurczaka ma około 22gr białka w 100gr produktu wiec same widzicie ze 165gr białka to spoko w produktach :)

Ostatnia edycja:
reklama
Błonnika nie piję. Szczerze mówiąc nie wiedziałam nawet że taki jest. :-)
Ale w tych moich musli jest dużo błonnika bo i otręby i płatki owsiane i siemię lniane.
A pijecie olej kokosowy? Sam czy do czegoś?

Do góry