reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Julia- z czekoladą to na zaparcia chyba ta czekolada :p Jak nie lubisz śliwek suszonych kup sobie z Nestle deserek dla dzieci śliwki suszone- pychota :p ALbo sok z gruszką i śliwką z bobofruta

Tak chwaliłam, a ząb dopadł mnie na wieczór. Chociaż to chyba bardziej dziąsła. Już sama nie wiem i głupieję, bo nie wiem co mnie boli. Ehhhh maluszek chyba ze mnie wysysa, a tak się cieszyłąm, ze z Polką w ciąży zęby mi się nie psuły

reklama
Ja z zaparciami też mam problem. Oprócz śliwek suszonych można też zrobić tski kompot z suszu jak na Wigilię. Też działa.

A poza tym polecam musli własnej roboty: płatki owsiane, otręby, siemię lniane, rodzynki, żurawina, pokrojone śliwki suszone, słonecznik, dynia. Wymieszać i jeść codziennie albo z mlekiem albo z jogurtem.

Zalet ma to więcej, bo i nabiał powinnyśmy i tłuszcze z nasion i jeszcze żurawinka na drogi moczowe. :-) Ja jeszcze jak mam dorzucam już do miski jakieś owocki- maliny, truskawki, banana czy co tam mam pod ręką. :-)

Pic nie pije ale jem blonnik w postaci otrebow, ziaren chia, zarodków. Itp. a odzywki białkowe odstawiam bo zabronił lekarz, stwierdził ze to chemia i nie pozwolił juz od pierwszej wizyty bo mu mówiłam ze sie wspomagalam w trakcie treningów !

Boże tutti zmien lekarza .., nie istnieje cos takiego jak chemiczne białko !!! Kazda odzywka białkowa to serwat białka mleka lub sojowe! Wręcz jest zalecane uzupełnianie białka e ciazy odzywka białkowa .... Nie istnieje białko wytworzone chemicznie
W składzie mojego białka jest serwat i kakao do smaku.... Jest zdrowsze niz nie jeden ser czy parowka... Lekarze maja słabe pojęcie ogolnie o suplementach - dietetycy sa niestety w tym lepeiej wyszkoleni.

Ja tez nie pije błonnika bo jem koło 2kg warxyw dziennie ale dla dziewczyn ktore maja problemy z wypróżnieniem polecałabym

Zaraz odkopię co ma w składzie ale ogolnie matrix to dobre marka

Na spokojnie przeczytaj - moja odzywka zależnie od smaku ma dodatki jedyny minus mojej to aspartam jako substancja słodząca ale js mam taka z nienajdrozszych i znikoma ilośc aspartamu tam jest

Generalnie zawsze najelepiej sie zagłębić w etykiete jak mie wiadomo czy szkodzi czy ok :)

A to było whey protein? 80 czy 100?

Mieszanka Matrix Protein (koncentrat serwatki)
koncentrat białka mleka
albumina jaja
hydrolizowany gluten pszenny
naturalne oraz sztuczne dodatki smakowe
lecytyna
kwas cytrynowy
acesulfam-K
aspartam

Skald twojej odzywki - widze ze aspartam popularny w odzywkach :) albumina to zółtko w proszku a tak pozatym nie ma nic czego nie jesz tsk na prawde na codzień ... Mysle ze jest bezpieczna - ale to ty musisz sie czuc pewnie :)
Jak dzienna dawkę białka spożywasz z produktów naturalnych to nie ma potrzeby suplementacji - my w ciazy mamy zwiększone zapotrzebowanie nawet do 3xmasa ciała czyli np ja ważąc 55 moge jesc nawet 165gr samego białka dziennie a to sporo :)

Dla przykładu pierś kurczaka ma około 22gr białka w 100gr produktu wiec same widzicie ze 165gr białka to spoko w produktach :)

Ostatnia edycja:
reklama
Błonnika nie piję. Szczerze mówiąc nie wiedziałam nawet że taki jest. :-)
Ale w tych moich musli jest dużo błonnika bo i otręby i płatki owsiane i siemię lniane.
A pijecie olej kokosowy? Sam czy do czegoś?

Do góry