reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja pije z kawa bo jest bezwonny i bez smaku i moze to na poczatku dziwnie wyglada - pamietam jak pierwszy taz piłam hahahah :) miałam wrażenie ze smalec wrzucam do kawy :) ale wogole nie czuc a ja rano nie jem a trzeba przyjac rano cos, wiec pije kawe( traz inkę) z Bialkiem o smaku ice cafe i z olejem i jest pyszne i mam tłuszcze białka płynne na sniadanie :)

reklama
ImageUploadedByForum BabyBoom1434661759.915858.jpg

Takie cos mam w domu jakby przyszły trudne czasy :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434661759.915858.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434661759.915858.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 55
Juti ja pozatym tłuszcz do pieczenia czy ew smażenia zastspilam olejem kokosowym dawno temu jestem zadowolona :) na alkegro kupuje słoiki za 50zl chyba 4 sztuki :)

Hmmm... muszę spróbować tej inki z olejem. :-)
Mnie na zaparcia pomagają też ogórki kiszone lub małosolne. Tylko trzeba zjeść tak ze 3-4. Ale ja je uwielbiam od dziecka, więc opędzlować na raz cały słoik to dla mnie pestka. ;-)
Miłej nocki. :-)

Juti kawa z rana z olejem po prostu na dluzej zostaje w zoladku :) i mowie, jak masz bezwonny i bezsmakowy to nie poczujesz
Dobranoc! Ja 6.40 pobudka

Dzień dobry! Dziś sie uwolnilam od pracy i zabieram mamę na plaże! Uzbroilam sie w 50+ pierwszy raz w życiu użyje takiej dużej ochrony i parasolke! Jutro wyjazd do ikei bo w sierpniu remontujemy dom i musimy kupić wszystkie meble! Przeprowadzamy sie nad teściów zeby mieć pomoc z dzidzia ! Ma która z was dziś wizytę?

Tutti ale plany !!! Super !! Ile Madzi ikei ? Ja 180 km ale tez mnie czeka wycieczka bo musze kupic jakas szafę na ubranka chociażby :) a tsk to mam płodne kolezanki to juz mam łóżeczko ciuszki itp - wózek chyba tylko sobie kupie i wanienkę z przewijakiem na stojaku.
To baw sie dobrze na plazy.

Aha, poczytałam wczoraj jeszcze troche o odżywce białkowej, wypowiedzi i lekarzy i tennerow wiec tak jak mowilam mozna i jest ok tylko najelepiej jednak bez szcztucznych słodzików moze byc ew ze stwia slbo naturalne białko całkowicie bez dodatkow to bedzie bez smaku - Ale ty aie tak zdrowo odżywiasz ze nie musisz sie przejmować ta znikoma ilością aspartamu bo zaprwne nigdzie indziej go nie spozywasz jak ja - absolutnie kazda metkę czytam :)
Takze powodzenia !

Emenems mnie raczej chodzi o to, żeby dostarczyć dobre składniki z tego oleju kokosowego do organizmu. Ja na szczęście nie mam mdłości i pod tym względem dość lekko przechodzę ten początek ciąży. Także wszystko co zjem i wypiję zostaje w żołądku. :-)
Gorsze i niestety bardziej niebezpieczne są kłucia w podbrzuszu i muszę na to uważać. A mało przyjemne wypryski na twarzy... nawet jako nastolatka tylu nie miałam.... ehhh....

Dzień mnie nie było i 6 stron do ogarnięcia:szok:
Emenems chyba Ty pisałaś o zupach krem? Podzielisz się przepisami?;-) I z tego co wcześniej podczytywałam, jesteś ogarnięta w temacie witamin nie? Kiedyś coś pisałaś, że nie warto takich witamin dla ciężarnych brać, bo się i tak słabo wchłaniają. Pisałaś co w zamian? Przepraszam, bo nie pamiętam dokładnie forumowej rozmowy? Weź jeszcze raz powiedz coś w tym temacie.

Juti777 to z krostami przechodziłam w pierwszej ciąży. Miałam taką kaszkę na twarzy. Na szczęście po pierwszym trymetrze odpuściło. Tobie pewnie też przejdzie;-)

reklama
Hej wszystkim troche mnie tu nie bylo ale już jestem aktualnie w 8 tyg.we wtorek kolejna wizyta i relacje dostane jak wyniki moje zalecone mam lezec ale nie do przesady zastrzyki w brzuch luteina acard folik witaminy mierzyc ciśnienie itp..w końcu to 5 ciąża a 2 poród wierze że sie uda widziałam już naszą kruszynke jej serduszko ach...mam nadzieje że nadrobie was i bedę mogla tu z wami zostać do stycznia;););)

Do góry