reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja juz po wizycie . Jedyny plus to ze pobrala mi krew do tego genetycznego tak widzialabym te wizyte jako bezuzyteczna jak kazda u dunskich lekarzy.. Uwierzycie ze moja pani doktor byla w szoku ze w 8 tyg slyszelismy juz bicie serca dziecka haha i nie potrafila nam powiedziec jak powinno bic serduszko plodu... Mowie wam kosmos...

reklama
Dzień dobry po ciążkim poranku. Żołądek to mi na drugą stronę wyszedł w całości chyba...
Nie przełknę nic słodkiego ,co w moim przypadku jest dziwne.
No ,ale zupa jarzynowa ugotowana i bede cały dzień ją jeść. Jeśli ktoś mi powie ,że zachcianki to tylko wymysł to szasne w ucho ;)
Kiedyś rano zaglądając do lodówki nigdy nie wiedziałam co chce zjeść ,a teraz zasada jest prosta. Słone ,ostre ,z octem lub w miarę normalne typu twarożek ,kanapki z ogórkiem aaa i pomidor pokrojony z sola i pieprzem. A tu mi mąż rano przyniósł pączki i koperty z ciasta francuskiego na sam widok mnie zemdliło. I weź nie zrób facetowi przykrości.

Emenems czekamy na wieści :)

Januarka teraz to dopiero zacznie rosnąć jak szalona fasolka ;)

Aneciia1 jej troche niefajnie jak lekarz sam nie wie tego co powinien przekazać pacjentowi. A serduszko było słuchane dopplerem przez brzuch ? Ja obecnie rozważam zakup tego ;)
Co by za niedługo podsłuchać maluszka.

Jest mały człowiek hahaahah :) ale jak myslalam on zmierzył małego człowieka tylko i tętno " no jest to jest ok" on sam sie pyta ile waze i kiedy mam termin porodu hahaha
Zerknelam na usg to mały człowiek ma 3,3 jakos cm :)
Aneciia u mnie podobnie :) ale to rodzinny a nie ginekolog a i tak duzo wie i duzo pilnuje wiec zadowolona jedtem

Marcepanek .. Niestety dunska sluzba zdrowia rzadzi sie swoimi prawami .. Jak krwawilam w weekend poszlam zamiast do szpitala gdzie nie uzyskalbym pomocy, na prywatne usg.. Tam przez powloki brzuszne , wypasnym sprzetem zrobila nam usg i bylo slychac i widac nawet bijace serduszko co dla mojej lekarki bylo szokiem.. A dwa ze w danii ciaze prowadza polozne , ginekologa nie widze na oczy a moja lekarke w 25tyg dopiero dzieki bogu spotkam bo baba jest straszna. Emenems gratuluje malego
Groszka w brzuchu!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pamietacie mnie? Bardziej na lutowkach sie udzielam, ale moze ktoras pomoze:
Bylam w 5tc na usg i lekarz nie widzial nic oprocz cialka zoltego w jajowodzie. Poszlam w 6 tyg i chyba 3 dniu i widoczny byl pecherzyk i w srodku pecherzyk zoltkowy i powiedzial, ze chyba widzi pole zarodkowe, ale ma slaby sprzet. Wg usg ciaza jest o ponad tydz mlodsza. Ostatnia @ mialam 26.04. Nie bylo zarodka, serducha nic... Czy moze sie jeszcze pojawic?

reklama
Madziolina- może się pojawić. Jeśli jest tydzień różnicy, to chyba może, różnie to bywa

Dobrze dziewczyny, ze po wizytach wszystko ok. Już dzisiaj czwartek, więc do wtorku i mojej wizyty niedaleko. Teraz na NFZ więc pewnie do końca tylko przepisowe 3 usg mnie czeka. Już się końca sierpnia doczekac nie mogę i połówkowego, a póki co ważne by teraz wszystko było ok :)

Do góry