reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja juz po wizycie . Jedyny plus to ze pobrala mi krew do tego genetycznego tak widzialabym te wizyte jako bezuzyteczna jak kazda u dunskich lekarzy.. Uwierzycie ze moja pani doktor byla w szoku ze w 8 tyg slyszelismy juz bicie serca dziecka haha i nie potrafila nam powiedziec jak powinno bic serduszko plodu... Mowie wam kosmos...

reklama
Dzień dobry po ciążkim poranku. Żołądek to mi na drugą stronę wyszedł w całości chyba...
Nie przełknę nic słodkiego ,co w moim przypadku jest dziwne.
No ,ale zupa jarzynowa ugotowana i bede cały dzień ją jeść. Jeśli ktoś mi powie ,że zachcianki to tylko wymysł to szasne w ucho ;)
Kiedyś rano zaglądając do lodówki nigdy nie wiedziałam co chce zjeść ,a teraz zasada jest prosta. Słone ,ostre ,z octem lub w miarę normalne typu twarożek ,kanapki z ogórkiem aaa i pomidor pokrojony z sola i pieprzem. A tu mi mąż rano przyniósł pączki i koperty z ciasta francuskiego na sam widok mnie zemdliło. I weź nie zrób facetowi przykrości.

Emenems czekamy na wieści :)

Januarka teraz to dopiero zacznie rosnąć jak szalona fasolka ;)

Aneciia1 jej troche niefajnie jak lekarz sam nie wie tego co powinien przekazać pacjentowi. A serduszko było słuchane dopplerem przez brzuch ? Ja obecnie rozważam zakup tego ;)
Co by za niedługo podsłuchać maluszka.

Jest mały człowiek hahaahah :) ale jak myslalam on zmierzył małego człowieka tylko i tętno " no jest to jest ok" on sam sie pyta ile waze i kiedy mam termin porodu hahaha
Zerknelam na usg to mały człowiek ma 3,3 jakos cm :)
Aneciia u mnie podobnie :) ale to rodzinny a nie ginekolog a i tak duzo wie i duzo pilnuje wiec zadowolona jedtem

Marcepanek .. Niestety dunska sluzba zdrowia rzadzi sie swoimi prawami .. Jak krwawilam w weekend poszlam zamiast do szpitala gdzie nie uzyskalbym pomocy, na prywatne usg.. Tam przez powloki brzuszne , wypasnym sprzetem zrobila nam usg i bylo slychac i widac nawet bijace serduszko co dla mojej lekarki bylo szokiem.. A dwa ze w danii ciaze prowadza polozne , ginekologa nie widze na oczy a moja lekarke w 25tyg dopiero dzieki bogu spotkam bo baba jest straszna. Emenems gratuluje malego
Groszka w brzuchu!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pamietacie mnie? Bardziej na lutowkach sie udzielam, ale moze ktoras pomoze:
Bylam w 5tc na usg i lekarz nie widzial nic oprocz cialka zoltego w jajowodzie. Poszlam w 6 tyg i chyba 3 dniu i widoczny byl pecherzyk i w srodku pecherzyk zoltkowy i powiedzial, ze chyba widzi pole zarodkowe, ale ma slaby sprzet. Wg usg ciaza jest o ponad tydz mlodsza. Ostatnia @ mialam 26.04. Nie bylo zarodka, serducha nic... Czy moze sie jeszcze pojawic?

reklama
Madziolina- może się pojawić. Jeśli jest tydzień różnicy, to chyba może, różnie to bywa

Dobrze dziewczyny, ze po wizytach wszystko ok. Już dzisiaj czwartek, więc do wtorku i mojej wizyty niedaleko. Teraz na NFZ więc pewnie do końca tylko przepisowe 3 usg mnie czeka. Już się końca sierpnia doczekac nie mogę i połówkowego, a póki co ważne by teraz wszystko było ok :)

Do góry