reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Czesc dziewczyny:biggrin2: Urodzilam 30 grudnia wiec jestem PRAWIE styczniowa mama. Wczesniej udzielalam sie troche na forum grudniowek ale na jakis czas wylaczylam sie a teraz one przeszly na watek zamkniety. Dlatego pomyslalam czy nie moglabym przylaczyc sie do Was? Mamy dzieci w tym samym wieku wiec chetnie powymieniam sie z Wami doswiadczeniami, watpliwosciami itp. co do opieki, rozwoju naszych maluszkow:biggrin2:
Mnie tam to nie przeszkadza, ze z grudnia. Witamy:)

Ilo nie dawaj butli mi się czasem wyc chce no ale coz, przy drugim będę madrzejsza:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny:biggrin2: Urodzilam 30 grudnia wiec jestem PRAWIE styczniowa mama. Wczesniej udzielalam sie troche na forum grudniowek ale na jakis czas wylaczylam sie a teraz one przeszly na watek zamkniety. Dlatego pomyslalam czy nie moglabym przylaczyc sie do Was? Mamy dzieci w tym samym wieku wiec chetnie powymieniam sie z Wami doswiadczeniami, watpliwosciami itp. co do opieki, rozwoju naszych maluszkow:biggrin2:
Witaj :)

Kurde, to tylko moje dziecko nie przesypia nocy? [emoji16]

Michał to taki egzemplarz ze nie śpi w dzień prawie wcale lub jak dzisiaj - obudził się trochę zabawy karmienie i śpi już 1,5 godz. Za to noc cała od 2mcy tak 21/22-7/8.

W dzień niestety starszy mu spać nie da :( jutro idzie do przedszkola to może coś się zmieni w temacie spania w dzień u Michała. Na spacerze nie zdążę dojść do parku a już śpi :)

Moja w dzień też słabo śpi nawet w wózku max godzinę. To akurat pół biedy bo nie płacze tylko sobie leży i obserwuje, popołudniu jak starszy śpi to też ją kładę i różnie, czasami śpi 3h a czasami i niestety coraz częściej tylko godzinę. Wieczorem po kąpieli tj ok 20 momentalnie zasypia i budzi się na jedzenie o 3 i 6. Po tej 6 śpi jeszcze do 8 ale ja już wstaję :)

Dzisiaj nie śpię od 5 bo jaśnie Panienka miała przerwę w spaniu do 6:30 a potem spała do 9...

Niemniej nie narzekam bo pierwsze dziecko przesypia całe noce od skończenia 3 miesięcy, więc w końcu muszę poznać smak macierzyństwa [emoji16]

No, byle nie za długo [emoji16] [emoji16] [emoji16]

Liliana to moje pierwsze dziecko. Jak urodzila sie miala 3,700 i 55 cm, teraz ponad 7 a z dlugosci nie wiem. 30 kwietnia skonczy 4 miesiace:blink: Ogolnie nie narzekam bo jest grzeczna, oprocz tego ze w dzien malo spi ale widze ze nie ona jedna, od poczatku nie byla dzieckiem ktore tylko "je i spi":-p Ma ok. 3 drzemki pol godzinne, CZASAMI 1-2h. Jedynie na spacerze dluzej spi. Za to w nocy ladnie spi od ok 22 do 6 z jedna pobudka, czasem bez i potem jeszcze do 8-9;-) ;). Karmiona wylacznie piersia:-) :)

reklama
Do góry