reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

I my po szczepieniach i dzieki Bogu nic ;)
Betina u mnie nie ma takiej opcji zeby maly az tyle spal ;)
A w ogole ja nie wiem on ostatnio jakos mi malo je, znaczy przy piersi co 3-4 h ale poje no doslownie jak dobrze pojdzie 5 min i tyle jego ;/ w ogole mam wrazenie ze mam malo pokarmu, no ale on nie placze, wiec nie wiem moze sie najada? Juz zgłupialam

reklama
Ilo po prostu stabilizuje Ci się laktacja. Teraz już tak będzie i powinno Cię to tylko cieszyć. A i dziecko nauczyło się jeść dlatego nie potrzebuje już spędzać tyle czasu przy piersi.

Moja też wędrowała aż pod przewijak, ale teraz śpi w śpiworku i już nie muszę się martwić, że ucieknie z łóżeczka.
Niuniolek no ten uśmiech z rana jest najlepszy :)
Ilo dokładnie jak Tusiaczek napisał powinnaś się cieszyć z szybkiego najadania i stabilizującej laktacji :)

Pewnie dziewczyny macie racje ;) ale ja jakos nie moge do tego przywyknac ;) bo to az tak dziwnie..
Jeszcze teksty moich tesciow (bo czesto sa wieczorami bo chca kapac malego) jak go nakarmie i za jakis czas sie obudzi, ze pewnie "nie dojadl, na pewno nie dojadl" a ja mam wyrzuty sumienia ze moje dziecko nie dojada i go biore a on wcale nie chce jesc tylko lapie puszcza piers jakby chcial mi dac znac ze nie bedzie jadl, a po prostu chce sie przytulic i juz mam mysli zeby wprowadzic mm bo z tych moich piersi juz slabo leci i nie wiem czy naprawde sie nie najada

Ilo na pewno się najada. Jeśli nie płacze przy piersi, przybiera na wadze to nie masz się czym martwić. A gadaniem teściów się nie przejmuj. Tak jak pisała Tusiaczek teraz już laktacja się ustabilizowała.

Betina czy przybiera na wadze to nie wiem ;) bo on ma tak od paru dniu a wczesniej bylo inaczej, ale zobaczymy.
Dzieki za wsparcie ;)

Ilo zaufaj sobie i swojemu dziecku. Gdyby się nie najadał to na bank nie pozwoliłby sobie na przerwy 3-4 godziny.

Mój starszak mnie osłabia...
6e0de2cfa254b21692f20977304913f0.jpg

reklama
Tusiaczek - starszak wygrał! :D umarlabym :D

Karolask - moja też śpi w spiworku i mimo to wędruje pod przewijak. Cały czas się zastanawiam jak ona to robi ;)

Do góry