reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Tak chodziło mi czy tak mało śpią nawet nie zauważyłam ze zle napisałam , mój bączek śpi max 2,5 godziny w dzień a tak to sobie świat obserwuje gada i sie śmieje cały czas nawet na dworzu co zawsze usypiał nie chce spać tylko sobie patrzy

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Moja też nie śpi dużo w dzień. Max 3h. Czasem jedna godzinna drzemka i reszta po 20-30 minut. A czasem wszystkie po 20-40 minut. W nocy śpi około 11h z jedną przerwą na jedzonko :)

Mój po 15-20 minut najczęściej przy cycusiu i odbijaniu. Jak go odkładam to zaraz oczy jak 5 zeta i nie ma spania...

Moj tez malo spi w dzien. Ostatnio sie zrobil wymagajacy strasznie. Ciagle chce jakas rozrywke: mata pozniej chustawka pozniej na rekach musze go nosic....nie chce sam sobie popatrzec i polezec tylko ciagle musze do niego gadac jak sie chusta lub jak na macie jest itp. Nie mam chwili spokoju. Ciagle chce zebym mu kibicowala haha :D on nie umie sie nawet na chwile soba zajac. Ale sa tez dni w ktorych potrafi. A wasze jakie sa??

Angelika u mnie to samo. Jak już się da odłożyć to trzeba jaśnie pana zabawiać...
Nic kompletnie nie da się w domu zrobić...

Teraz mu to jeszcze trochę odpuszczam dopóki są problemy z brzuszkiem. Ale potem się za niego wezmę...

Łucja raczej jest spiochem, zależy oczywiście od dnia. Czasem większość dnia przesypia budzi się na jedzenie, zmianę pieluchy, pół godziny zabaw i znów śpiąca, ale są takie dni że ciągle marudzi, płacze i sama nie wie czego chce.

A u mojego bąbla nie ma żadnych regul ;) potrafi sobie robic w dzien drzemki pol godzinne a i potrafi spac 3 h non stop. W nocy to zazwyczaj tak spi (z przerwmi na karmienie) do 4-5 jak zasnie ok 20. Chociaz ostatnio slabo mi spi bo mecza go potworne wzdecia, w sumie od poczatku je mial ale tylko sobie postekiwal i tyle a teraz sie budzi, placze, przy kazdym baczku ogromny placz czyli sprawia mu to bol, juz nie wiem jak mu pomoc.. podaje biogaie, bobotic, w dzien klade czesto na brzuszku, staram sie odbijac (w nocy rzadko to robie bo maly zasypia, a jak go podniose to spi na ramieniu wiec i tak nic z tego) i juz sama nie wiem co robic, doradzcie cos.. moze jak po 4 miesiacu dostanie cos gestszego to bedzie lepiej :( a do tego czasu jeszcze troche.. ;/

reklama
Mój synek tez od urodzenia się prezyl, jeszcze w szpitalu mówili ze to przez dokarmianie mm, potem w domu jadl tylko cyca i pediatra mowila zw taka jego natura.. Od jakiegos czasu nie mamy juz z tym takiego problemu, przestalam podawac mu probiotyk i kupki sie poprawily. Zaczal tez mniej ich robic, czasami jest 1 dziennie, innym razem 3. Prezy się juz wtedy kiedy długo nic nie zrobi. A i raz na jakiś czas podaje troche herbatki koperkowej, ale tego max 10 ml wypije.
Ja na kupę daje ekstrakt slodowy - naturalne i zawsze działa

Do góry