reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Bo mój od paru dni robi 3-4 tylko mniejsze. Wcześniej też robił 1-2 większe. Ja kp i tendencja chyba powinna być taka że tych kupek powinno być mniej. Coś mu się przedstawiło :p

Tusiaczek moj maly ma potworne wzdecia zwlaszcza nad ranem bo w nocy go nie odbijam bo mi zasypia przy piersi, w dzien zreszta tez przysypia ;/ a szkoda mi go budzic. Jak mowisz ze nawet 6 normalne to ok ;)

A ja dzisiaj na wieczor posprzeczalam się z mężem, on biedak cały tydzien pracuje i nie moze sobie odpocząć, a ja co do gory d.... siedzę. Mam ochotę odwolac cale te swieta u nas.

No i oczywiście zycze wam dziewczyny pogodnych i wesolych świat:-D
Ja mam tak samo. Od pon-pt z dzieckiem non stop on pobedzie z nim potorej godziny po pracy i moze wstanie jeden raz zeby go uspac w nocy i koniec. Narzeka ze on musi sie wysypiac i odpoczac bo pracuje. A ja kiedy odpoczne? On sobie chodzi trenowac raz lub dwa w tygodniu od 19:45-22 a ja nie mam takiego momentu na oderwanie sie troche od dziecka.

I u mnie mój książę musi się wysypiac bo chodzi do pracy, ja przecież nie muszę. A do dziecka nie wstaje w nocy wcale, bo śpi w innym pokoju więc nawet nie odczuwa że małe dziecko jest w domu bo mały nie płacze po nocach ale kweka i na rozmowy mu się często zbiera nad ranem więc ja nie spie

Maxi wczoraj jakis chorawy byl. Caly dzien plakal i ciagle ze mna tylko chcial byc. Pozniej mial troche zoswolnienia i zwymiotowal bardzo raz. Dzisiaj juz jest ok, ale nie wiem czy moze cos zjadlam albo cos ze tak go wzielo... wiec w ten weekend malo odpoczelam a od dzisiejszej nocy znowu sama i sama na caly tydzien ale damy jakos rade przeciez jestesmy super mamami!! :D :D :D jakas motywacja musi byc... haha

I u mnie mój książę musi się wysypiac bo chodzi do pracy, ja przecież nie muszę. A do dziecka nie wstaje w nocy wcale, bo śpi w innym pokoju więc nawet nie odczuwa że małe dziecko jest w domu bo mały nie płacze po nocach ale kweka i na rozmowy mu się często zbiera nad ranem więc ja nie spie
Ilo mam to samo z ta różnica ze ja poki co wole sama z mała bo moj maz kierowca jest w piekarni i zacxyna prace o 3 nad ranem wole zeby sie wyspał i jechał bezpiecznie ale całe wekendy z nami spi i sie mała zajmuje wtedy wiec mam ta świadomość ze w wekend nie tyle co sie wyspie co wyłącze czuwanie bo to to bardziej meczy niz brak snu a moja królewna taka sama - na rozmowy o 4 ją bierze [emoji23]

reklama
Ilo mam to samo z ta różnica ze ja poki co wole sama z mała bo moj maz kierowca jest w piekarni i zacxyna prace o 3 nad ranem wole zeby sie wyspał i jechał bezpiecznie ale całe wekendy z nami spi i sie mała zajmuje wtedy wiec mam ta świadomość ze w wekend nie tyle co sie wyspie co wyłącze czuwanie bo to to bardziej meczy niz brak snu a moja królewna taka sama - na rozmowy o 4 ją bierze [emoji23]
Masz racje czuwanie jest najgorsze. Ja nawet nie boje sie z malym spac w jednym lozku bo wiem ze i tak nie zasne takim mocnym snem. A widzisz masz lepiej bo jednak Twoj maz chcialby Cie wyreczyc, tylko mu praca nie bardzo pozwala. Moj to nawet jak ma wolne to nie bardzo sie kwapi, chyba ze na sile mu nad ranem wcisne malego bo juz nie daje rady, a niby kazdy mowi ze moje dziecko takie grzeczne co ja chce :)

Do góry