reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Simka fajna tabelka, ja się do niej wpisze jak już będę po ginku, wtedy upewnię się co do terminu, z @ wychodzi na 26 stycznia :)

Wynik po 17 powinien być, wiec będę dzwonić ;) a już nie umiem się doczekać :(

reklama
Simka-gości miałam z zagranicy i w nocy wyjeżdżali. Więc musiałam wstać..

W piątek wizyta. ..

Dziś jeden z córcia do laryngologa, bo g ile zielone, że patrzeć nie można jak się męczy. A zatoki pluczemy 2x dziennie. Może alergiczne, cholerka wie. ..

Mnie nadal podbrzusze pobolewa i też co rusz do toalety siurać latam ;)

Jeśli chodzi o wybory, fakt zagłosowałam na Dudę bo i tak było wiadomo ze wygra, a już Bronek mnie wku.... ale mam jednak nadzieję że ani po ani pis nie będą mieli większości na jesień w parlamencie i partia kukiza dostanie się i zrobi szum ;) najgorsze jest to ze Zaprzysięzenie będzie dopiero Na początku sierpnia, to jeszcze te mendy z Po będą na siłę ustawy niewygodne zatwierdzać :(

jejku alez piszecie z predkoscia swiatla :p

ja rano na badania pojechalam, w pt na zalozenie karty ciazy z ginkiem sie umowilam. Jeszcze orla wywinelam pod przychodnia, reka poraniona - no ja zawsze jakies przygody.

Wiecie sa dni ze czuje sie niemal swietnie, bez mdlosci itp. a sa takie ze glownie leze pije i spie. generalnie uspokoilo mi sie juz jedzenie, max 2 kanapki jem. pije duzo. odstawilam cole, tylko kawa, herbatka z cytrynka, woda gaz i soczki. Oli mi podpija marchewkowe soki, jak ma wasy z soku to przychodzi i mowi ze ma gorzka buzie ;)

Chyba dzis zly dzien bedzie, jutro z Olim do lekarza bo glut zielony i na uszko narzekal. a ma tendencje do zapalen ucha...

bede pozniej.

Ulicha - trzymam kciuki za Twoj wynik bety. mocno! :)

aktina- 2 siostry i brata :) Też tak mam z podbrzuszem, ze chyba przez pęcherz boli. Co chwila chodze do wc

Dobra, bo ja znowu w necie, a musze jeszcze do pracy kilka rzeczy zrobić. Póki co parę obowiązków mimo zwolnienia i zostało :p

Hej Dziewczyny:)
Widze, ze nastroje po wynikach wyborow podobne do mojego:D
udalo mi sie nadrobic tylko pare stron, ciagle mecza mnie wymioty, po pare razy dziennie, wczoraj az sie rozplakalam, tak bardzo mecza mnie dolegliwosci.

Witam nowe Dziewczyny, gratuluje i zycze spokojnych ciaz:)

Seeyou, Emenems, piekne wiesci przynosicie, moje usg juz za 2 dni, nie moge sie doczekac:)

Emenems, moze byc i sushi:) Fajnie to bedzie wygladalo,jak juz bedziemy mialy widocznie brzuszki, 3 ciezarowki razem na sushi:D

Simka, Jesli mnie pamiec nie myli, Pytalas o moje dziecie, mam 13 miesiecznego synka. :) bardzo podoba mi sie Twoj blog, swietne zdjecia i fajnie sie "Ciebie"czyta :)

Jesli chodzi o temat reakcji otoczenia na wiadomosc o ciazy, to naprawde wspolczuje, mnie tez nie ominely w tej jak i w pierwszej ciazy dziwne komentarze. Rozne mysli przechodza czlowiekowi przez glowe, ale zeby dac drugiej osobie odczuc swoje niezadowolenie, czy zazdrosc :( to ponizej krytyki....

I jeszcze pytanie do Dziewczyn po cc, czy rowniez odczuwacie bardziej niz przed ciaza ciagniecie blizny?

Pozdrawiam I trzymam kciuki za Wasze bety I usg:)))

Hejka dziewczyny :-D
Za nami wczorajsze informowanie "teściów" (nie jesteśmy małżeństwem) :baffled: Bardzo się denerwowałam ale okazało się, że niepotrzebnie :tak: Bardzo się ucieszyli :) Była też babcia i brat mojego Maćka i wszyscy oczywiście zaskoczeni ale bardzo szczęśliwi :-D Wyściskali nas, wycałowali :-D Cieszę się, że to już za nami .. jutro powiemy mojej mamie :tak:

No i umówiłam się na czwartek na wizytę do gin- mam nadzieję, że serduszko bijące zobaczę :-D

chciejka - i jak tam laryngolog?

ulicha tez cos podobnie mam z tym podbrzuszem, jajnik bolał dopuki nie odwiedziałm kibelka - wiec moze to nie jajnik :d i znowu mi sie chce sii...- zaczęło się :p

*Martusia* - o własnie karta .. tez jeszcze nie mam, mam nadzieje ze w czwartek dostanę swoją :) :)

simka -tez zawsze chciałam jeszcze brata :D najlepiej starszego hehehe :D ale się jakos nie udało :p

limonka - ehh te komentarze - ja w pierwszej ciazy byłam jeszcze na studiach, i osoby po których się tego nawet nie spodziewałam chcialy na silę jakąs sensacje zrobić - na szczeście moje przyjaciólki okazały się prawdziwe i kochane, wiec nie było większych problemów :)

Bett-Ka - to fajnie ze reakcja poytywna :) Jeszcze maa hihi, bedzie miała prezent na dzień matki :) a który to tydzień teraz u ciebie ? Tez w czwartek wizyte mam - jak się umawiałam to mi się wydawało ze to bedzie cała wieczność, na szczęście juz tylko kilka dni :)

Limonka- cieszę się, że blog się podoba :)
Mnie trochę ciągnie w bliźnie, ale ja długo po cc nie czułam tego miejsca, nadal dla mnie blizna jest jakaś dziwna.

Dostałam od gina skierowanie do dentysty, mam przynieść zaświadczenie o stanie uzębienie i ew. o leczeniu. Wy też coś takiego macie? A termin na NFZ na 5 lipca. To sobie poczeka mój gin na to zaświadczenie, bo ja nie będę znów płacić za kolejnego lekarza. A podobno kobiety w ciąży mają pierwszeństwo w kolejkach u lekarza (tak miałam u kardiologa, zamiast czekac kilka miesięcy miałam wizytę na za tydzień)

Bettka- no i fajnie, ze tak pozytywnie przyjęli tą wiadomość

reklama
Bett-Ka - to fajnie ze reakcja poytywna :) Jeszcze maa hihi, bedzie miała prezent na dzień matki :) a który to tydzień teraz u ciebie ? Tez w czwartek wizyte mam - jak się umawiałam to mi się wydawało ze to bedzie cała wieczność, na szczęście juz tylko kilka dni :)

5 tygodni i 5 dni dokładnie wg asystenta ciążowego :tak: Czyli w środę zacznie się 7 tydzień :-D Kurcze czas tak wolno leci..

U nas to pierwszy wnuk w rodzinie będzie :-D Ani moja mama nie ma wnuków ani rodzice Maćka ;-) A babcia wyliczyła, że będzie to 6 prawnuk :-D

Do góry