reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

ja mam rozstępy tylko na brzuchu z poprzedniej ciąży samruje zarówno w 1 jaki i teraz bio oilem i mustella nowych nie przybyło nigdzie,
a ja się ciągle zastanawiam czy jakakolwiek żyłka jest skoro mózg funkcjonuje w 30%?

reklama
Hej, dawno mnie tu nie było :) Witam wszystkie nowe Panie. Nadrobiłam jedynie ostatnich pare stron.
Weruś nie znamy się, ale z tego co piszesz to CC w Twoim przypadku to nie jest taki głupi pomysł. Mam 3 koleżanki, które rodziły cc bo chciały. Oczywiście wszystkie prywatnie. Ceny bardzo różne - Gdańsk 6000, Łódź 3800 (w tym roku), Ustka (nie wiem ile). oczywiście tak jak piszą dziewczyny, cc jest trochę przereklamowane, bo wcale nie jest łatwiej, ale z Twoim podejściem do SN możesz przeżyć niezła traumę, co może później mieć bardzo negatywny wpływ na Twoje relacje z dzieckiem, partnerem. Tymbardziej, że idziesz na żywioł i nie edukujesz się w temacie :) Za czasów naszych mam tez nie było szkół rodzenia, internetu, ale były książki!
Musze Ci tylko napisać że 1 z moich koleżanek niestety prawie nie zeszła z tego świata przez cc. Prywatna renomowana klinika i przez przypadek uszkodzili jej pęcherz moczowy. ratowali ją po 2 dniach kiedy dziewczyna odpłyenła (mocz zalał juz wszystkie organy). Dzisiaj już nią wszystko ok.

ja mam i stare i nowe rozstępy no cóż będę żyć, będę jak tygrys w paski/cętki :p

Weruś jak już mówimy o Twojej sławnej już żyłce to nie wiem czy wiem czy może już gdzieś czytałaś ale np w czasie porodu SN mogą Ci popękać naczynka w białku oka lub możesz pęknąć aż do odbytu ;) w czasie CC krwotok, zatrzymanie akcji serca, zwisanie narzędzi nad twarzą, telepanie itp itd :D. Oczywiście to są najgorsze scenariusze ale tak się tej biednej żyłki uczepiłaś że się chichram cały dzień. gdzie ta żyłka ma pęknąć powiedz mi to może lepiej poczuję sytuację :D
Jeju marta.....po co to? Slabe....to jak z domu wyjdziesz to tez uwazaj bo moze Ci cegla na glowe spasc....

Martusi chyba chodziło o to ze zawsze do wszystkiego masz czarny scenariusz i nie ma co szukać tej najciszej wersji ...a nie raczej zeby straszyć - tak to widze

reklama
Tez się boje tego ze moge aż tak peknac ale wydaje mi sie ze to przy durzuch dzieciach ... moja bratowa tak lekarze nacieli za duzo az do odbytu brrrr .... masakra

Do góry