reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

U mnie też od kilku dni nastąpiło pogorszenie samopoczucia. Jestem ciagle senna i brzuch mnie trochę boli. Widziałam, ze niektóre mamy już rodzą lub urodziły!! Rety ale szybciutko..

reklama
Ja to sie tylko boje ze zle zinterpretuje reakcje mojego organizmu... np. dzisiaj troche polazilam i kilka razy pod rzad twardnial mi brzuch, Bolec to nie boli ale jest takie uczucie ciezkosci brzucha i nie wiem czy to skurcze czy to co to i gdzie jest granica co jest norma a kiedy powinnam sie martwic. Podobnie z pessarem, duzo wodnistej wydzieliny i niby w necie pisza ze przy pessarze moze tak byc, ale skad mam wiedziec czy np. nie sacza sie wody plodowe.. nie chce latac i wydzwaniac non stop do lekarza bo wyjde moze na jakas przewrazliwiona.. no nic takie to moje przemyslenia na dzis ;p

Ano tak bywa czasem...

Ja w tej jak i poprzedniej ciąży bałam się 3 rzeczy: poronienia, wcześniactwa, choroby malucha. Normalnie tak sobie to wkrecilam ze spać nie mogłam tylko myślałam o tym.

Ja już się gorzej czuje od miesiąca minimum, brzuch coraz częściej boli, brak siły. Przykleiłam się do kanapy a jeszcze są dni że zostaje sama z synkiem 3 latkiem do 20 od 5:20 także momentami jest mi ciężko ale dam radę :)

Ja ciągle się zaręczam, ze mój synek jest chory. Nie wiem skąd takie myśli!! Byłam na usg 4d, chciałam się upewnić, ze jest wszystko ok, ale nic nie pokazał. Odwrócił się plecami i pomimo starań pani doktor nic z tego nie wyszło. I nadal się dręcze. Zamiast cieszyć, ze niedługo będzie z nami.. Martusiu to Ty już jesteś doświadczona mamusia, cieszę się będę Cię pytać o wiele rzeczy

Martusia ale jak Cie boli brzuch to wtedy masz te skurcze? masz jeszcze jakies objawy? czy boli bo boli? nie martwi Cie ten bol? ja to kurde juz glupieje z ta ciążą:eek:

Beti hehe ja to wielu rzeczy nie wiem i tak ale odpowiem jak będę wiedzieć :)

Ilo wiesz to taki ból trochę jakby na okres w okolicy jajników. Skurczów to ja nie wiem - poczułam dopiero przed porodem Olusia ale te od oxytocyny. Teraz nie czuje żadnych tylko właśnie czasem ten ból. Lekarz mój mówi że mały uciska bo duzy jest i no-spa jak bardzo boli lub na wizytę przyjść albo do szpitala. Mam też sporo tłuszczu na brzuchu i mogę po prostu ich tzn skurczów nim czuć a mogą być. Trudna sprawa u mnie ;) no-spy nie biorę.

Ja biorę no-spe zazwyczaj raz dziennie, bo właśnie mam jakby skurcze brzucha. Boli i brzuch robi się twardy. Lekarz zalecił brać w razie właśnie takich sytuacji. Mam nadzieję, ze uda mi się dotrwać do stycznia w dwupaku:) w święta będę jak kula sniezna:))

reklama
Ostatnie usg miałam prawie 4 tyg temu, ważył wtedy 1,3 kg. Lekarka stwierdziła, ze jest duży. Za 1,5tyg idę do gina może wyznaczy mi kolejne badanie, mam nadzieję:)

Do góry