reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Tusiaczek- ja mam 3 kombinezony :p Jeden w rozmiarze 0-3 ale dosć cienki, później mam na 62 i taki grubszy 62-68, ale wątpię czy zdąży założyć, bo tak patrzyłam, ze duży wypada. Na razie dałam dla miesięcznej siostrzenicy, moze chociaż ona wynosi :)
Polka to urodziła się w maju, mając 50 cm, więc nasz kombinezon pierwszy to chyba 68 było

inis- to coś Ty pozamawiała :) Ja dzisiaj za parę pierdół w sklepie 250 zł, znaczy nie ja tylko mąż :p

Kalogr- ja dzisiaj kupiłąm 2 opak po 42 szt Bella Happy- bo mają wycięcie na pępek, później bede kupować, pewnie jedynki, biedronkowe lub z tesco są takie zielone- mam sprawdzone, bo do Polki takie używałam i tylko z nimi nic się nie działo. Ale to każdy sam musi przetestować :)
Do :olki to musiałam rozmiar ) na szybko szukać i kupowac, bo 1 były jej za duże :)

futurystka- ja też już skońćzyłąm szkołę rodzenia i tak smutno bez

maja- ja kupuję wielorazowe, jednorazówki to porażka. Wolę te siateczkowe właśnie, tylko kupiłam dzisiaj L z BabyOno, ale dosć duze są. Canpol ma strasznie płytkie, poprzednio miałam chyba Seni, tylko teraz ich nigdzie dostać nie mogę, a idealne były. Ja po cc właśnie
Jednorazówki drażnią, ja ubrałam i zaraz zdjecłam, bo szorstkie to

zmiana- ja sesję zrobiłąm sobie sama, w sensie mąż mi zrobił :) Mam w planach jeszcze jedną, ale czy się uda to nie wiem. A z noworodkową to jak Vivienne, ale musiałabym tydzień przenosić :p

anne- zgaga :) Mam tak samo. Tchu brakuje i ucisk jakby mostek lub serducho, ale to zgaga jak nic, bo mi po garści migdałó przechodzi. A serducho na wiosnę badałąm, wiec na pewno nie seducho :)

reklama
mi sie wydaje, że zgaga to takie bardziej palenie w przełyku niż kłucie, przynajmniej ja to tak czuje. A mam pytanie, po cesarce, to majtki nie drażnią tej rany albo coś?

szczerze to bez jaj nie wyobrażam sobie nawet jak można po porodzie być bez majtek. ? leć na samym tym podkladzie, ciągle coś wylatuje i mam się w tym syfie tyłkiem leżeć ? bez przesady... rozumiem zdjąć do obchodu ale cały czas :/?

szczerze to bez jaj nie wyobrażam sobie nawet jak można po porodzie być bez majtek. ? leć na samym tym podkladzie, ciągle coś wylatuje i mam się w tym syfie tyłkiem leżeć ? bez przesady... rozumiem zdjąć do obchodu ale cały czas :/?

Ja tak leżałam po operacji jajnika jak po cc dwa dni na podkładach bez majtek

Aktina poważnie Ci mówię - dostałam o******* za majtki, podkład taki duży i Bella mama. Położna przed obchodem mówi do mnie: majtek nie używamy, później dopiero... krępujace bardzo ale co zrobić...

reklama
Ja uwazam ze to praktyczne było jak mi opatrunki zmieniali na szwach i sprawdzali czy ok - miałam tak dosyc po tej operacji ze szczerze mowiac było mi to obojętne czy mam gscie czy nie :D

Do góry