reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

martusia .. Masakra co to jakiś głęboki PRL :D ale szczerze to zaczynam się bać. Anitke rodziłam w małym szpitalu dosłownie kilkoro dzieci na cały oddział to na wszystko był czas a teraz będę w dużym szpitalu pewnie nie będą się tak z nami cackac to różnie może być :(

reklama
martusia .. Masakra co to jakiś głęboki PRL :D ale szczerze to zaczynam się bać. Anitke rodziłam w małym szpitalu dosłownie kilkoro dzieci na cały oddział to na wszystko był czas a teraz będę w dużym szpitalu pewnie nie będą się tak z nami cackac to różnie może być :(

I za to tez lubię mój szpital przynajmniej póki co bo go rozbudowują. Na Patologii jest 17 miejsc a np. Na takiej Polnej w Poznaniu 70.. Wiec różnica w opiece musi byc niestety.

Kurcze ja nie wiem ile u mnie jest tych miejsc sle mysle ze duzo bo duza rejonizacja, ale oni wiedza ile beda miec rodzących bo trzrba przed połowkowym zdecydowac gdzie sie rodzi, bo wtedy masz usg polowkowe w szpitalu w którym rodzisz :)
Jedyne co jak porod przed 37 tygodniem to jedziesz do innego tam gdzie jest neonatologia :)
A tak to oni sa przygotowani "na oko" i sa w kontakcie z lokalnymi położnymi wiec wiedza co w trawie piszczy :p

A ja dalej nie wiem jak odczytać sygnał od dziecia - czy jemu się ten lewy bok nie podoba czy dostaje energii od mamusi i dlatego szaleje jak w małpim gaju...

Jutro spotkanie z tym paskudą małym ❤

A ja dalej nie wiem jak odczytać sygnał od dziecia - czy jemu się ten lewy bok nie podoba czy dostaje energii od mamusi i dlatego szaleje jak w małpim gaju...

Jutro spotkanie z tym paskudą małym [emoji173]

Mam ten sam problem - jak zaczyna mi wierzgać na którymś boku to nie wiem czy to ok ciesze sie czy zmien pozycje babo

Martusia- tak będę miała cc :/ i właśnie zastanawiam się czy majtki tej rany nie drażnią.
Mnie Hania kopie jak się na prawym boku położę ale ja wnioskuję ze jej się nie podoba xd

reklama
Do góry