reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Dziewczyny a tak z innej beczki, wierzycie w zabobony? bo ja właśnie dotknęłam palcem gorącej brytfanki i przyłożyłam do ust i tak pomyślałam od razu o tym głupim zabobonie :)

Nawet nie znam takiego zabobonu...

Ja nie wierzę w takie głupoty. Jedyne co robię to odpluwam jak mi czarny kot drogę przebiegnie. Ale tylko dlatego, że mi mama to wkodowała tak, że to już odruchowo robię. A potem sama z siebie się śmieje.

A i przed ślubem zrobiłam te buty na parapecie i grosik w bucie. Ale to bardziej dla śmiechu i dla mamy żeby jej przyjemność zrobić. ;-)

TO NIE JEST ZABOBON!

Chodzi o to zeby siusiaka dobrze ulozyc i dopiero wtedy zawinac/zalozyc pieluche bo jak bedzie latac to co chwile bedziecie przebierac z zasikanych rzeczy. o to mi chodzilo a nie o jakis zabobon.

Glupki :p

Kas ja mam taki ochraniacz Comfortbe z tego sklepu, bo u nich zmawiała nam teściowa materac na wymiar, więc i ochraniacz na wymiar. I to se leży pod prześcieradłem, więc jak co prałam tylko prześcieradło i to właśnie.

Marta ja właśnie mam jakąś infekcję gardła a idę w pon. do gina, to zrobiłam wczoraj morfo, i się dziwię, co to tyle parametrów błędnych ;) a wszystkie wskazują na infekcję właśnie, a nie sądzę żeby do piątku się poprawiły... za to mocz idealny. Bo już hemoglobina,hematokryt ciut poniżej ale dosłownie minimalnie, więc uff, tragedii nie ma.

W ogole nie wiem o czym mowicie :D
nie znam tych zabobonów nawet w teorii :) moze dlatego ze jak ktos mi zaczyna z takimi wyjezdzac to dziekuje za uwagi i sie oddalam :D
rodzina mojego lubego to mistrzowie zabobonow i w ogole postawy "jedzenie za dwoje" " sztywne zawijanie" itd

Kas88 co z tą brytfanką?

Martusia spokojnie możesz tydzień po zakończeniu leczenia zrobić morfo i mocz.
O siurku wiem, że ma być w dół, jakieś to dla mnie oczywiste było :)
W ogóle powiem Wam, że bycie matką syna to fajne przeżycie. Córka raczej przy zmianie pieluchy nie nasika jednocześnie na Was, na siebie, na ścianę i na kota ;)

reklama
Do góry