reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Hej Ewka, u mnie na stronie napisali co innego niż mówili w szkole rodzenia tego szpital no ale wezmę to co uważam i tyle. Majdan straszny trzeba zabrać no ale trudno :)

Inis ja piorę w loveli, na początku dawałam proszek i płyn w bardzo małej ilości ale jak mało bym nie dała proszku na ubrankach były grudki proszku wiec teraz piorę tylko w płynie.

reklama
Ja też używam loveli i płynu i proszku i jest jeszcze odplamiacz bardzo dobry jak są jakieś plamki na ubrankach, a co do banku krwi pępowinowej i sznura pępowinowego my go bardzo potrzebujemy żeby ratować mojego chorego tatę, a raczej jego nogę

No ja tez w tej promocji kupowałam :) co do biedry to teraz maja byc pampersy dady w promocji gdyby ktoś ich używał. Ja kupiłam happy do szpitala zobaczymy czy bedą ok.

My też już mamy umowę z bankiem bo obydwoje też mamy swoje medyczne historie.
I jasne jest że nikt nigdy nie da gwarancji że na pewno pomoże. Ale rozwój medycyny jest tak szybki że nie wiadomo co będzie za 5,10 czy 20 lat. Może to nasza polisa na życie?

Mam nadzieję, że nie będziemy musieli korzystać. Ale gdyby była taka konieczność to nie darowałabym sobie gdybym z tej opcji nie skorzystała.

Vivienne - a ten olejek lawendowy to gdzie się kupuje? No i gdzie wlewa do pralki? :)

Czyli jelp, bobini lub lovela. Dziękuję dziewczyny.

A w ilu stopniach się pierze?

Ja również użyłam proszku i płynu do płukania bobini, poradził sobie dobrze, jak będzie coś nie tak to po prostu zmienie proszek. Ostatnio czytałam, że ciuszki nowe i używane przez np. bliską rodzine, tzn. siostrzenice, siostre, brata itp. (czyli z pewnego, znajomego źródła) prać w 60 stopniach, a z niewiadomego źródła tzn. kupione w jakimś sklepie z używanymi rzeczami w 90 stopiach, ale wydaje mi się, że przesada z tymi 90 stopniami xd

reklama
Ja pierwsze pranie robiłam w 90 stopniach a każde kolejne juz w 30/40 bo wszystkie ciuszki prałam dwa razy :)
Jeszcze tylko kocyki mi zostały do prania a ze skończył mi sie płyn to chce zamówić ten bobini na próbę :)

Do góry