reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja Szczepilam tradycyjnie,nie skojarzone i tez nic złego się nie działo. Do tego pneumokoki, ale pomimo szczepienia córka i tak jest nosicielem pneumokoków,ma je w nosie i od paru lat bujamy się z zielonymi gilami.

reklama
Wrocilam do PL z UK. Z chwila przerwy na 3 dni nad morzem :) Juz po wizycie u mojej lekarki, badania zlecone, aktualnie 25 tydzien i krzywa cukrowa jutro. Czuje ze wszytsko wraca na dobry tor.
Jedyn co to czytam o waszych wyprawkach i mi skora cierpnie ze to wszytsko jeszcze przede mna a pracuje na pelny etat i mam mieszkanie do wykonczenia zanim zaczne gromadzic dzieciowe rzeczy.

Lekarka potwierdzila plec - bedzie corcia, a na koncowce 24 tyg wazyla 726 gr. U mnie przybytku kg nie ma, ale startowalam ze spora nadwaga (PCOS).

Jak to wszytsko ogarnac, no jak?

Wrocilam do PL z UK. Z chwila przerwy na 3 dni nad morzem :) Juz po wizycie u mojej lekarki, badania zlecone, aktualnie 25 tydzien i krzywa cukrowa jutro. Czuje ze wszytsko wraca na dobry tor.
Jedyn co to czytam o waszych wyprawkach i mi skora cierpnie ze to wszytsko jeszcze przede mna a pracuje na pelny etat i mam mieszkanie do wykonczenia zanim zaczne gromadzic dzieciowe rzeczy.

Lekarka potwierdzila plec - bedzie corcia, a na koncowce 24 tyg wazyla 726 gr. U mnie przybytku kg nie ma, ale startowalam ze spora nadwaga (PCOS).

Jak to wszytsko ogarnac, no jak?

O matko kawał baby ! :) u mnie w 23 ważyła 480gram:)

Ogarniesz - ja tez z remontem jesCze walczę - damy rade heheeh

Ja mam na razie zwiezione ciuszki na 62,bo teściowa nie ogarnęła rozmiarów i 56 nie przywiozła. Następnym razem mam nadzieje ze przywiezie, i pieluchy tez choć dokupilam kilka noworodkowych.
Laktator musze odkopać , mam nadzieje ze przetrwał.

ja też ze wszystkim do tyłu, też szukamy nowego mieszkania ale do stycznia to na pewno nie ma na co liczyć niestety:-(
ciuszki czekają na wypranie i wyprasowanie, dalej poszukuję kołyski, pościeli i komody eh!

Ja też będę szczepić skojarzoną ale chyba bez pneumokoków i rotawirusów(jak przy córce) za to na ospę przed pójściem do przedszkola.
Chyba jutro pójdę na glukozę, wizytę mam w poniedziałek,ale dziecko trochę zakatarzone (walczę dzielnie inhalacjami) na razie chodzi do szkoły i boję się ,że mi się rozłoży i nie będę miała jak iść.
To patrzę że już chyba wszystkie znają płeć .Może moje w poniedziałek się wreszcie pokarze, mam usg co wizytę ale raz pępowina między nogami się majtała( wtedy lekarka mówiła że chyba raczej chłopak ) a miesiąc temu tak się ustawił,że nic nie było widać.

Aaa dziewczyny jak Wam zazdroszcze, ze macie ciuszki po dzieciach kolezanek, kuzynek itd! Ja to niestety zdana jestem sama na siebie ;/ ostatnio kolezanka miala mi przywiezc troche po swojej rocznej coreczce a okazalo sie ze jest znowu w ciazy ;) wiec praca od podstaw, a z zakupami poki co jestem troche w lesie, bo planuje przeprowadzke do nowego mieszkania w listopadzie wiec mysle ze dopiero wtedy sie za to zabiore ;)

reklama
Do góry