reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Paulettah dlatego się cieszę , oczywiście z jednej strony , że tydzień temu trafiłam do szpitala i trafie w odpowiednie ręce. Teraz w piątek mieliśmy jechać do Wałcza na kontrole do diabetologa ale nie jedziemy poczekam do wtorku na Poznań. Moja położna też się cieszy , że jadę tam bo co tydzień chodziłam do położnej. Ze względu na nieustaloną do końca dawkę insuliny w zastrzyku.

reklama
grubasek 32 to dobrze ze trafisz w jak najlepsze rece :) i wydaje mi sie ze masz konkretne wskazania zeby te zastrzyki dostac.. mowie u mnie jako takich raczej nie ma, sama jestem zdziwiona. moja mama dzisiaj rozmawiala z jakas kolezanka ktorej corka tak jak ja dostala wczesniej te zastrzyki a urodzila normalnie w terminie, zeby sie nie bac itd.. ale mimo wszystko pierwszy raz spotykam sie z taka praktyka. nie wiem, Wy mieszkacie w większych miastach, może sa lepsi specjalisci, lepszy sprzet.. nie wiem. moj lekarz niby ponad 18 lat doswiadczenia ma, wiec chyba krzywdy ani mi ani dziecku nie chce zrobic..

ilo_88 Rozumiem , że u ciebie nie ma takiej sytuacji jaką mam ja. Może faktycznie lekarz chce tylko profilaktycznie ale z drugiej strony jeśli ma on jakiekolwiek przypuszczenia powinien na spokojnie o tym porozmawiać z wami. W twojej sytuacji to nie wiem co powiedziec , musisz na następnej wizycie go podpytać o co dokładnie chodzi. Tylko nie martw sie na zapas, nerwy niczego dobrego nie dadzą tobie a może źle wpłynąć na maluszka będzie dobrze:-)

dziewczyny z cukrzyca jak chcecie moge pomoc co jesc aby cukier byl ok :) od diabetolog do ktorej chodzilam w poprzedniej ciazy dostalam super wytyczne co jesc i bylo ok.

teraz jade w piatek na test obciazenia i juz jestem na 99 % przekonana ze i w tej ciazy mam ta cholerna cukrzyce, co by nie miec za dobrze i zawsze cos musze miec.

Ja w następny czwartek idę na test na glukoze bo to w Austrii od 25 tc. więc dopiero w następny czwartek:) ja też się boję bo ja w ciąży nie mogę nawet z domu wyjść bez śniadania bo mnie strasznie mdli to ja nie wiem jak ja test przeżyje

ta glukoza nie jest taka straszna, wiec glowy do gory i na pewno bedzie dobrze! byle w miare szybko to wypic. ja to zalamkaaa bo wlasnie zauwazylam na moim biuscie dookola czerwone prazki ;/

reklama
Do góry