reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Paulettah dlatego się cieszę , oczywiście z jednej strony , że tydzień temu trafiłam do szpitala i trafie w odpowiednie ręce. Teraz w piątek mieliśmy jechać do Wałcza na kontrole do diabetologa ale nie jedziemy poczekam do wtorku na Poznań. Moja położna też się cieszy , że jadę tam bo co tydzień chodziłam do położnej. Ze względu na nieustaloną do końca dawkę insuliny w zastrzyku.

reklama
grubasek 32 to dobrze ze trafisz w jak najlepsze rece :) i wydaje mi sie ze masz konkretne wskazania zeby te zastrzyki dostac.. mowie u mnie jako takich raczej nie ma, sama jestem zdziwiona. moja mama dzisiaj rozmawiala z jakas kolezanka ktorej corka tak jak ja dostala wczesniej te zastrzyki a urodzila normalnie w terminie, zeby sie nie bac itd.. ale mimo wszystko pierwszy raz spotykam sie z taka praktyka. nie wiem, Wy mieszkacie w większych miastach, może sa lepsi specjalisci, lepszy sprzet.. nie wiem. moj lekarz niby ponad 18 lat doswiadczenia ma, wiec chyba krzywdy ani mi ani dziecku nie chce zrobic..

ilo_88 Rozumiem , że u ciebie nie ma takiej sytuacji jaką mam ja. Może faktycznie lekarz chce tylko profilaktycznie ale z drugiej strony jeśli ma on jakiekolwiek przypuszczenia powinien na spokojnie o tym porozmawiać z wami. W twojej sytuacji to nie wiem co powiedziec , musisz na następnej wizycie go podpytać o co dokładnie chodzi. Tylko nie martw sie na zapas, nerwy niczego dobrego nie dadzą tobie a może źle wpłynąć na maluszka będzie dobrze:-)

dziewczyny z cukrzyca jak chcecie moge pomoc co jesc aby cukier byl ok :) od diabetolog do ktorej chodzilam w poprzedniej ciazy dostalam super wytyczne co jesc i bylo ok.

teraz jade w piatek na test obciazenia i juz jestem na 99 % przekonana ze i w tej ciazy mam ta cholerna cukrzyce, co by nie miec za dobrze i zawsze cos musze miec.

Ja w następny czwartek idę na test na glukoze bo to w Austrii od 25 tc. więc dopiero w następny czwartek:) ja też się boję bo ja w ciąży nie mogę nawet z domu wyjść bez śniadania bo mnie strasznie mdli to ja nie wiem jak ja test przeżyje

ta glukoza nie jest taka straszna, wiec glowy do gory i na pewno bedzie dobrze! byle w miare szybko to wypic. ja to zalamkaaa bo wlasnie zauwazylam na moim biuscie dookola czerwone prazki ;/

reklama
Do góry