reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Nie no, do porodu to nie. Ale jak dla mnie to taka pomoc przed jest super. Nawet rozmowa czy świadomosć, ze jak "coś się dzieje", to moge jechac i nie od razu do szpitala się stresować, w kolejkach czekac, tylko do położnej, pod ktg mnie podłączy i wszystko posprawdza.

reklama
Ja się właśnie zastanawiałam czy one w przychodni przed porodem coś robią , czy mają ktg czy choćby detektor bo z moimi schizami to ja tam mogę być codziennie ;p muszę w przyszłym tyg, zrobić glukozę, jeśli znowu będzie zła to ktg będę mieć na Polnej co wizytę, a jeśli nie to chociaż jeździć tam nie będę musiała. Nic to, chyba muszę do nich podejść i zapytać. A co gdybym nie wybrała żadnej? Chociaż nie, miałabym cały czas tamtą ze szkoły rodzenia... tylko bez kontaktu.

Nelvik- gratulacje. Super ze synek ;)

Vivienne- no wlasnie nie wiem co jak się nie wybierze. U mnie jest polozna przy przychodni rodzinnej wiec pewnie by kogos przyslali

Cześć. Ja Te wczoraj po wizycie.Moja córa waży już 465gram i długa jest ok 20 cm od czubka główki do pupy, całe usg jedna ręką zasłaniała buźkę a druga ciągnęła się za ucho.Na szczęście plamka na serduszko okazała się nie groźna,normalnie kamień z serca spadł.A co do tarczycy to okazało się że mam niedoczynność i muszę tabletki brać. Wy kompletujecie wyprawki dla dzieci a ja zaczynam od siebie, wczoraj kupiłam sobie pierwsza koszule do szpitala bo tak pomyślałam że w razie jakiegoś wcześniejszego pobytu trzeba porządnie wyglądać. Tak sobie też myślałam że muszę zaopatrzyć się w majtki z siateczki i zakupić tamtum rose, kalium i jakieś inne preparaty poporodowe. A Wy już ogarnelyscie te tematy? Nawet nie zorientowałem się jeszcze co będzie potrzebne w szpitalu, w Świętej Rodzinie wszystkie podkłady oni dają, dla dziecka tylko ubranka na wyjście a tutaj nic nie wiem. Pisalyscie ostatnio o otulaczku, dla Marysi miałam tylko rożek a teraz tak się dzięki Wam nakręciłam, że już wybrałam i chyba jutro zamówię;) a i co jeszcze z wizyty przytyłam 2kg w 2 tygodnie, masakra jestem już 5,5 kg na plusie :szok:

Mi moja ciotka która pracuje na noworodkach mówiła ze na pępek teraz już nic sie nie daje ani octenisept ani fiolet , octenisept jedynie na ranę po Cc

Mówiła ze do nosa tylko Ew jakas grucha ale nie sól fizjologiczna. Patyczków do uszu podobno tez sie nie powinno stosować u niemowląt a sudocrem tylko jeśli pojawi sie odparzenie a tak to jakas ziajka albo nivea

Dokładnie tak mowila pani w sklepie a cokolwiek jak pisałam u mnie inaczej troche i musze miec " na zapas w razie czego" :)

Betina a gdzie będziesz rodzic?

Gratuluję wszystkich dobrych wieści, ale duże dzieci już :)

Mi znów się Zośka uspokoiła, ech a tak fajnie było

Marysia wstała 6.30 i pytala o przedszkole, także spanie mi nie dane. Idę się ogarnąć, po zakupy, śniadanie, i pojadę sobie wcześniej na te targi to może mniejszy tłum będzie niż po południu

Vivienne- to daj znac czy coś 6ciekawego na tych targach i czy jakies okazje są. Może jutro się wybiorę.

Czy głupie sny się kiedyś skończą? Dziś mi się śniło cos o jakims slubie czy wieczorze panieńskim, pozniej ze zostawilismy Mloda na ulicy a sami gdzies pojechalismy, a ja pozniej lecialam sprawdzic czy tam jest, nikt jej nie zabral czy nic sie nie stalo, a na koncu sen ze policjantka w nocy u nas spala, Polka plakala a ta rano wystawila nam mandat 480 zl za zaklocanie ciszy nocnej i tu ryczalam ja, ze byloby na lozeczko. Masakra. Codziennie jakies glupoty, sie pozniej budze co chwila.

Ostatnia edycja:
reklama
Simka co Cie interesuje to postaram się zwrócić uwagę, ja tylko liczę ze będą promocje fajne i uda się kupić taniej wiaderko... Bo w sumie nic więcej stamtąd nie potrzebuje, ale jak znam życie to jeszcze coś w oko wpadnie :D

Do góry